Calunena postel: ake mate s nimi skusenosti? Nejaky dobry obchod/vyrobca?

Ahojte. Ake mate skusenosti s calunenymi postelalmi?Je lepsi Spring-box alebo rost? Oplati sa postel 200x200 s dvoma matracmi 100x200? Ja len ci potom nebude problem s oblieckami atd... Chceme nejaku vysoku, s uloznym priestorom a s vysokym celom. Videli sme jednu v kike, asi za 500€ a v inom obchode nam vedia spravit na mieru za asi 1200€. Myslite, ze sa oplati to doho zainvestovat?
Odpovedať
@lydiades Jednoznačne boxspring. Aspoň teda ja som doteraz túto investíciu do kvalitného spánku neoľutovala a rozhodla by som sa pre ňu znovu :-) Držala by som sa klasických rozmerov ani nie tak kvôli obliečkam, ale skôr rozmerom plachty. Takže buď matrac, resp. vrchný topper s rozmermi 180x200 alebo dva 90x200. Akú kvalitu môže mať boxspring posteľ za 500€ sa neodvažujem odhadnúť, ale kvalitnejšie boxspring postele začínajú niekde okolo 1000€. Tieto postele vám ale vydržia dlhé roky, lebo vďaka vrstveniu pružín a matracov sa nevyležia tak skoro ako klasické jednomatracové postele. Tieto postele nemajú úložný priestor, pretože základňu tvoria práve pružiny, na ktorých sú potom ďalšie matrace.
Odpovedať
@yasna super vdaka za radu a vysvetlenie ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@lydiades Prosim aku postel si si nakoniec vybrala?
Odpovedať
@kreola Nakoniec sme vybrali calunenu postel, konkretne postel Naty z kiky. Tato nam vyhovovala najviac, lebo splnala vsetko co sme chceli, aj cenovo najpriatelnejsia (tusim do 700€). Ja som chcela svetlej farby, a latkove potahy by sa hrozne rychlo zaspinili, takze dali sme si svetlu kozenku pre lepsiu udrzbu, ma nastavitelne rosty, ulozny priestor a je vysoka. Mame ju uz od velkej noci a zatial spokojnost.
Odpovedať
@lydiades Dakujem pekne 😊
Odpovedať
Profilova fotka
Zase tu niekto rieši postele a píše o matracoch... Čalúnená posteľ má dizajnové výhody, ale to je všetko... Je mi ľúto že zdravie a trvácnosť sú v pozadí... Vysvetlenie... Sú vyrábané z drevotriesky, ktorá kvalitou, ani zdraviu vôbec nepomáha... Lepidlo použité pri lisovaní s pilinami je vždy cítiť a ľudia citlivý na chémiu môžu mať problém s dýchaním... Ďalej čalúnenie (PUR peny a látka) sa prevažne lepí znovu lepidlom...Navyše práve do látky a pien sa radi usadia rostoče a prach... Takže krása a dizajn je fajn, ale zdravie by malo by prvoradé...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?