Aký matrac si vybrať na manželskú postel?

Ahojte, potrebovala by som pomôcť s výberom pohodlného matracu. Jedná sa o klasickú manželskú posteľ. Nevieme si vybrať, či pružinové, či ortopedické a pod. Poprosila by som skúsenosti,...+ aj konkrétne typy, keďže som v zahraničí, takže to môžem poriešiť skôr len objednávkou. Vďaka vopred! ;-)
Odpovedať
@ankiki už nikdy pružinový vlastná skúsenosť
Odpovedať
Pri pruzinovych treba rozlisovat Bonellovu pruzinu alebo tastickove pruziny... @nikabrunc ktory pruzninovy uz nikdy viac? mozes upresnit?
Odpovedať
@penguin38 neviem, ale ak sa dobre pamätám, bolo to dávno pružina ´vyzerala ako do pera :-) akurát väčššia.
Odpovedať
Ahoj.. jednoznačne by som doporučil penový matrac... S partnerkou sme si kúpili matrac značky tropico,, konkrétne penový matrc tropico maxi a sme veľmi spokojní.. prde tým sme spávali na pružinovom matraci a je to neporovnateľný rozdiel.. matac sme objednali z internetu bol o čo to lacnejsi ako v obchode a rýchlo nám ho donesili http://www.domnabytkuonline.sk/matrac....
Odpovedať
@calypsoo Ahoj, vďaka za ten typ na matrac. Nevieš, kto tie matrace vyrába? Na stránke som sa o tom nedočítala. Chcela by som vedieť, iba kvôli poštovnému, keďže som mimo krajiny, možno by sa dal zohnať aj tu u nás, v UK. Vďaka ;-)
Odpovedať
@nikabrunc Ďakujem, pružinovú úplne vylučujem, lebo je fakt, že teraz máme pružinovú a máme s ňou tiež zlú skúsenosť :-S
Odpovedať
Pružina je kov, ja by som to do matraca nechcela. A davnejsie som citala, ze pruzinovy matrac nieje vhodny pre deti a ludi, ktori sa dost potia. My mame teraz penovy z HR peny a lenivej peny na vrchu. http://www.matrace-materasso.sk/sk/pr... A sme spokojni velmi. Je to od Materassa. Z lenivej peny su vlastne aj mnohe tie drahe ortopedicke matrace. Akurat v buducnosti by som si uz kupila s odsipsovatelnym potahom, ktory sa da prat na 60 st. C (kvoli roztocom, tie nepreziju az teplotu 55 st. C). Alebo by som si pri kupe kupila hned aj matracovy chranic. Takisto kupovat radsej dva oddelene ;-) Tiez pri vybere zalezi, ci mate v posteli lamelovy rost alebo pevnu dosku (na pevnej sa penovy matrac skor opotrebuje). Ako si vybrat matrac http://www.segum.sk/ako-vybrat-matrac (od tejto firmy mame detsky do malej postielky z gumokokosu a je super) Ja teraz hladam matrac pre 5 rocne dieta. A teda neviem, ci maksi, stredny alebo ako vyberat, kedze nevazi tolko ako dospelak, ale len nejakych 18 kg.
Odpovedať
@roo, matrac pre dieta sa vybera rovnako ako pre dospelaka, podla BMI, napr. na materasso stranke to je tak. @ankiki, ja by som na kove tiez nespala, aj ked tastickove pruziny su dobre hodnotene a vela ludi je s takym matracom spokojnych. inak vsetky tie peny su proste peny - novodobe molitany, treba vyberat podla hustoty peny. asi su lepsie tie, co nemaju v jednom matraci vela druhov pien, skor tie z jedneho kusu. inak najdlhsiu tvarovu stalost ma vraj latex. a urcite kup matrac s pratelnym potahom. a tiez by som kupila dva matrace namiesto jedneho obra, je s tym tazka manipulacia potom. zasada, penovy, latexovy na lamelovy rost, pruzinovy na pevny rost.
Odpovedať
odporucam tiez materaaao, my mame tento http://www.matrace-materasso.sk/sk/pr... a syn tento http://www.matrace-materasso.sk/sk/pr... Biogreen je maksi, detom je lepsi trochu maksi matrac, kedze maju nizsiu hmotnost. My mame tie herbal, maju maksiu a tvrdsiu stranu, ja spim na tvrdsej, manzel na maksej. Sme maximalne spokojni, je to obrovsky rozdiel oproti tomu, co sme mali, alebo ked spim niekde u nasich a pod., neda sa to porovnat..Odporucam!
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si kupili DORMEO a sme velmi spokojný :) http://www.dormeo.sk/matrace/matrac_m... ráno nie sme dolámaný ale super vyspinkaný :) odporúčame :)
Odpovedať
Profilova fotka
@marusiacik1 Ahoj, nie je ten matrac veľmi mäkký? Rozmýšľam tiež nad jeho kúpou ale neviem sa rozhodnúť :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@ewka81 N8m nevyhovuje tvrdý a tento je taky akurat :) my sme velmi spokojný ale hlavne treba vyskusat v predajni :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@marusiacik1 My v našom meste predajňu nemáme tak som to chcela riešiť formou objednávky...mne tiež tvrdý nevyhovuje ale ani príliš mäkký :-)
Odpovedať
Ja z osobnej skusenosti odporucam matrace zn. perdormire. Konkretne mame nuvolu (skor tvrdy matrac, tvrdost jadra ma 5) ale asi ten starsi typ kedze sme kupovali pred 7 rokmi. Tiez odporucam radsej dva matrace kvoli manipulacii.
Odpovedať
Neda sa mi trochu nevyjadrit na pruzinove matrace. Matrace sme kupovali asi pred pol rokom a dost dlho sme studovali ktory matrac bude najlepsi... Vybrali sme si tastickove pruziny a nelutujeme... oproti starym typom pruzinovych matracov, kde pruziny su velke a je ich "citit" na tele, su tieto uplne ine, kedze su ovela mensie a nahustene vedla seba. A skor by som povedat, ze prave tieto typy matracov su vhodne pre ludi, ktori sa potia, kedze vnutro matraca tvoria vzdusne pruziny kde sa vlhkost odpari skor ako matrac z peny alebo latexu. A myslim, ze tastickove pruziny maju najdlhsiu zivotnost oproti hocijakym penam alebo latexu. Moj nazor. Cisto latexovy alebo penovy matrac som neskusal, aj ked v tych nasich matracoch su okrem tych tastickovych pruzin aj vrstvy latexu. Velmi dobra diskusia, kde su pisane aj strukturovane a rozumne prispevky ohladom ortopedickych matracov sa nachadza tu. Zvlast od tretej strany: http://www.porada.sk/t82173-p3-ortope...
Odpovedať
Profilova fotka
Ide ma poraziť, do konca mesiaca potrebujem zohnať matrace a všade sa čaká minimálne dva týždne......poradte mi niekto vhodnú alternatívu......hlavne rýchlo a kvalitne :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@ewka81 Ale on neni velmi mäkky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@marusiacik1 Práve som volala do Dormea a povedali, že práve tento patrí k tým mäkším ale bije sa mi to s popisom pri tomto matraci, kde uvádzajú, že tento matrac je stredne tvrdý.... Ja som zúfala, pomóóóc!
Odpovedať
Profilova fotka
Ozaj a nemá niekto skúsenosti s firmou matratex?
Odpovedať
Profilova fotka
@ewka81 Tak pridi k nam vyskusat a uvidis :-D :) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@marusiacik1 To by som asi prešla kus cesty, že? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ewka81 :-D
Odpovedať
ahojte, ake matrace ste kupovali detom? mam rocneho syna a do domu mu uz chceme dat normalnu postel a kupit aj dobry a kvalitny matrac... len sa nejako neviem dopatrat aky matrac je vhodny pre deti...mate niekto skusenost s detskym matracom od materasso babysncek nova?
Odpovedať
ja som dcére kupovala minulý rok tiež od materasso, kúpili sme Klasik bio de luxe s bonell pružinami...
Odpovedať
@marianka_21 a preco si si vybrala prave tento? dcera ma kolko rokov?
Odpovedať
@dedian páčila sa mi kvalita /máme ho aj my v manželskej/, dcéra má 12 rokov...
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi materasso je materasso, aj my sme velmi spokojni...
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, my sme si pred piatimi rokmi kupovali matrac od Materasso a sme s ním neskutočne spokojní, jedinú vec čo by som asi riešila inak je rozdelený matrac, kúpili sme si polohovateľné rošty z Ikey a musíme zároveň polohovať oba rošty. A takisto je s ním ťažšia manipulácia, takže pre ďalší raz by som určite kúpila dva. Matrac má snímateľný poťah a ten sa takisto nedá oprať v práčke kvôli tomu veľkému rozmeru. Raz som to skúšala napchať do práčky, čo sa mi aj podarilo po dlhšom boji, ale počas prania som skoro odtrhla bubon 8-)
Odpovedať
Nedavno sme tiez zhanali dobry matrac a velmi nam pomohla jedna diskusia na porada.sk. Dost do podrobna to tam diskutujuci rozobrali. Pozreli sme sa na to zo vsetkych stranok a po dokladnom zvazeni sme sa rozhodli pre tastickovy (256 pruzin na m2), tvrdost z jednej strany je T3 a z druhej T4. Materialy su okrem jadra - latexova doska, kokosova doska impregnovana latexom a taky potah, aby na nom nevznikala staticka energia, ktora pritahuje prah. Jedinu vec, ktoru sme nepocuvli rady skusenych bola, ze sme si kupili jeden siroky a nie dva uzsie. A hned sme si kupili aj latexove vankuse - je to bombasticka vec :) Spi sa nam velmi dobre :)
Odpovedať
@dedian ja som kupovala do malej a aj do veľkej postele pre dcérku materaso s kokosovym vnutrom a spokojnosť mame aj snimatelny poťah tuším ten menší 70x140 bol babysnicek ale tiež z kokosovym vnutrom
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?