Ako natrieť posteľ z masívu na bielo, aby ostala kresba dreva?

Profilova fotka
Ahojte, ako uz vyplyva z nazvu mojej temy, potrebujeme natriet postel na bielo, aby sa nam hodila k novej krasnej vstavanej skrini. Avsak nechceme hladku bielu, videli sme viacero peknych bielych posteli, ale aj na skrini je priznana struktura dreva, a tak by sme to chceli aj na posteli. Preto sme si vybrali postel z masivu (tusim smrek) s tym, ze ju nejako namorime alebo cosi, ale nevieme ako a cim, aby sme nakoniec neskoncili s hladkou bielou postelou aku nechceme. Takto nejako si predstavujeme vysledok> http://www.elitekitchens.co.uk/elite-... Len este by bodol niekto, kto nam poradi, ako sa k nemu dopracovat :) Dakujem krasne!
Odpovedať
Profilova fotka
Nikto žiadna rada? Videla som akurat včera na Spektrum Home v niektorej z relácií taký postup, že chlapík kúsok komody natrel farbou a v zápätí ten istý kúsok pretrel handričkou. Takže ak mi niekto neporadí, tak ma máte na svedomí a vyskúšam to :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janka047 dakujem za radu, nahodou to riesili vcera na Spektrum Home, ked nejaka pani natierala staru drevenu truhlicu, bol to presne ten pripad, co chcem ja, biela farba, ale ponechana struktura dreva, natierala to lazurovacou farbou v smere vlakna, dokonca to bolo potrebne natriet dvakrat, po prvom natere chytila len taky nejaky "do biela" look :) ale najlepsie na tom je, ze medzi tym sme si vybrali inu postel, ktoru natierat netreba :D
Odpovedať
Profilova fotka
fuha @janka047 musim povedat, ze si si vybrala neskutocne nadhernu postel, skoda, ze mame taku malinku spalnu, ze sa u nas kazdy centimeter pocita :) ale fakt super!!!
Odpovedať
@mimca77 ahoj, pozri v mojom albume podlahu, mam tam aj bielu. Je to masivna borovica natreta bielym dekoracnym voskom..
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi dakujem, vyzera to, ze dnes po praci budem voskovat nocne stoliky :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@mimca77 ahoj. chcem sa spytat ako si to nakoniec vyriesila... ja teraz riešim presne to iste. postel chceme na bielo ale ponechat strukturu dreva... ako na to?
Odpovedať
Profilova fotka
Ako som spominala este v komentari z 30.10. o 9:16 tak sme si nakoniec vybrali inu postel, ktora sa nam farebne hodila (jasen). Ale stoliky som mala masiv-borovica a natrela som ich bielou lazurou, vyzera to tak ako som chcela
Odpovedať
Profilova fotka
@wawrita prepac zabudla som ta oznacit, predchadzajuci koment je pre teba
Odpovedať
@mimca77 ja by som masív nenatrierala, mi to príde strašná škoda.. radšej by som to opatrne namorila...
Odpovedať
Profilova fotka
No neviem ake ine prihodnejsie slovo pouzit ako "natriet", je to take postrasene bielou farbou. Okrem toho ide o stoliky za par korun z Ikea (tusim 7E stal jeden), ziadna vzacnost ani nejake krasne masivne drevo, len take obycajne forsne, z ktorych som mala par krat triesky :-D
Odpovedať
@wawrita @mimca77 Lazury su urcene na exterier, ak sa nemylim. Je to cista chemia, alkydova (synteticka) zivica, vynajdena na odolavanie pocasiu a UV. Do interieru sa masiv moze len jemne namorit (nemusi) a natrie sa bezfarebnym interierovym lakom, voskom, ci tvrdym olejom. Dvojzlozkove veci su najtvrdsie, vodou rozpustne laky maju zase makke povrchy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wawrita ako radila @akvi,ak chce niekto zvyraznit strukturu dreva(makkeho) da sa aj vykartacovat,osetrit dekoracnymi voskami,kto chce lak ,existuje aj taky mliecny na detsky nabytok
Odpovedať
Profilova fotka
Predpokladám,že chceš niečo podobné ako je v našej ponuke v galérii.
Odpovedať
Profilova fotka
takuto dajaku som mala farbu, uz neviem presne, ale bola aj do interierov http://www.efarby.sk/kategoria/lazury...
Odpovedať
Profilova fotka
@sosnanabytok ano presne take daco som myslela, bohuzial uz je to neaktualne, ale fakt pekne :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?