Zobytnenie podrovia v rodinnom dome

Profilova fotka
Vedel by mi niekdo poradiť, kolko by nás vyšlo zobytnenie podkrovia v rodinnom dome? Strecha je uplne nová, je tam uz aj izolácia. Chceme urobiť sadrokartonové priečky, 4 strešné okná,elektriku, kurenie, podlahy.....sprchový kút s WC. Rozloha pokrovia je cca 80m2. Teda dve spálne a mini kúpelna.
Odpovedať
Môj odhad, tak ako my robíme je na nejakých 4000€..
Odpovedať
Profilova fotka
@ameliaa ak Vám furbau urobí ponuku a podpíše zmluvu , berte, pretože to odhadujem na podstatne vyššiu sumu. Len dvere môžete kúpiť v rozsahu 150 aj 600€ a tak je to aj s ostatným materiálom, najskôr si vyberte čo chcete, potom si prirátajte 40-60% na prácu a máte cenu. Kompletná stavba sa pohybuje od 600 do 1000€/m2, máte urobenú necelú polovicu.
Odpovedať
@ameliaa odhad cca 20 000€ s beznymi materialmi a robotou nie vsetko si dokazete spravit svojpomocne tak ze sa nastahujete do hotoveho.
Odpovedať
Profilova fotka
@furbau to myslíš cenu práce? Alebo celkovo aj s materiálom?
Odpovedať
@ameliaa ved rozmýľaj......táto cena /4000/ je vysoko nereálna...stačí navštíviť nejaké stavebniny a pozrieť trochu ceny....potom budeš doma...@furbau si vystrelil....
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 vela vecí si vieme spraviť svojpomocne, ako napr elektriku, podlahy, priečky... Dvere urcite tie obyčajné lacné drevené za 50€, lebo ich chcem namalovať farebne :-). 600do1000€/m2 sa mi zdá vela, tolko predsa uvádzajú pri novostavbách. Všetko chceme v jednoduchom štýle, nic moderné a drahé.
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova tiež si myslím, že nereálna, len ma napadlo, ci to nemyslel za prácu :-). Byt sme prerábali za cca 15 000€...ale tam sme používali drahé materiály ...Idem si urobit tabulku podla cien planovaného materiálu, len som bola zvedavá, či má niekdo osobnú skúsenosť, aby som vedela spon cca. Zvazujeme či robiť svojpomocne alebo najať firmu...
Odpovedať
Profilova fotka
@ameliaa postupujete správne, hrubá stavba skromná je za 600€, ale hrubá stavba z toho (to je Váš prípad) nie je ani polovica, takže 250x80 =. Samozrejme, ak ste praktická a netrváte na výstrelkoch, môžete sa dostať nižšie, ale 4000?, to je 50€/m2, skoro toľko bude stáť len podlaha (30).
Odpovedať
Podľa mňa sa vieš zmestiť do 15.000,- EUR, musíš, nakoľko izoláciu strechy máš hotovú, a pokiaľ nieje podlaha úplne zlá, dá sa to aj za menej - v prípade potreby ma kontaktuj, viem ti odporučiť aj firmy.
Odpovedať
Ak ste si nevsimli, riesil som cenu za prácu a viete moc dobre že sa tu udavaju orientacne ceny., nie sme darmozraci a pytame si reálne peniaze ha realnu prácu.. Keď si Amellia kúpi umývadlo za 1000€ je to je problém dokazem ho osadiť za ten istý peniaz ako umývadlo za 100€.. To len niektoré firmy majú také praktiky že čím drahší materiál tým drahšia praca.. Sme štyria ľudia a keď sa do toho pustime, bude praca hrou nie hladanim chyb kde treba čo to doplacat,. Postavil som dom za 38 000€ na kluc o rozlohe 44metrov stvorcovych... Aj to bolo pre všetkých vtedy nemozne !!..kludne mi napis Amellia a môžem to prísť obhliadnuť..
Odpovedať
Nechapem ako niekto môže písať ceny aj s materialom keď netusi čo daný zákazník pozaduje a aké ma nároky !.. Len toľko..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?