Zmestíme sa s rekonštrukciou starého domu do 30 000 eur?

Profilova fotka
Dobrý deň, potrebujem radu ohľadom rozpočtu :-) zvažujeme kúpu starého domu, kde by bolo treba prerobiť komplet podlahy, steny,kúpeľňu,kuchyňu..samozrejme k tomu zariadenie.. vyčlenili sme si rozpočet max. 30tis eur.. je možné sa vmestiť do toho rozpočtu pri takej rekonštrukcii? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
skus napisat blizsie informacie.. aku ma dom rozlohu, ci budete menit dispoziciu, rozvody a podobne, ci v tej cene ma byt aj nabytok... podla mna je to skor taka spodna hranica rozpoctu, samozrejme zavisi na materialoch atd..
Odpovedať
Profilova fotka
@evinkaslo ak nebudete menit strechu, tak myslim.,ze sa to da. Zalezi aj od materialov,ake pouzijete a od velkosti domu,ale v zasade,ak si urobite rozpocet a date nacenit tie hlavne stavebne upravy,tak uvidis,co ti zvysi na zariadenie.
Odpovedať
Profilova fotka
A co kurenie a elektrina? Okna, dvere...
Odpovedať
Profilova fotka
@tereza0442 @jancusa2000 dom má 100m2, elektrické rozvody sa zrejme budú musieť meniť, komplet vybúrať obkladačky v kúpelni,steny vystierkovať, dať nové podlahy v celom dome,nová kuchyňa..potom samozrejme farby na stenu,obkladačky,sanita.. neviem, mne sa zdá 30tis. málo, kedže by sme radi kúpili aspoň základné vybavenie..
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 okná a dvere by nebolo treba meniť, kúri sa plynovým kotlom, ten by mal byť nový, takže tam nebude treba investície..aspoň dúfam :-)
Odpovedať
@evinkaslo podla toho ako ste nároční,,,,ale asi to bude viacej,,,pri prerabke sa vyskytuju nečakane prekvapenia s ktorými sa nedá dopredu počítať... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží aký je ten dom starý (z čoho sú pôvodné podlahy, steny) a či rekonštrukciu si budete robiť svojpomocne alebo cez firmy. Ak je to novší dom (má pivnice, resp. betónové podlahy) a budete to robiť svojpomocne, tých 30 tis. by mohlo stačiť.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme opravovali stary dom asi taky velky ako Ty, za posledne dva roky sme minuli asi 20 000, vymenili sme okna, podlahy, dvere so zarubnami, posuvali jednu priecku, zuzovali dverné otvory, odvetravali zaklady zvnutra, nanovo robili kurenie´+ plynovy kotol, aj podlahove dvoch miestnostiach, nove obklady, sanita v kupelni, nove strierky, kde sme museli aj nove omietky na stropy, asi 10m2 sadrokartonu, nova sanita vana, umyvadla, dva WC atd. Vela sme robili svojpomocne, vela remeselnici. Zalezi aj od toho, ake mas naroky, ja som kupovala dlazbu 50 m2, obklady 50m2 Hornbach, a drevenu palubovku 60m2, dvere Baumax, zarubne sa este vyrabaju u stolara. Pri rozumnom hospodareni sa urcite do tej sumy zmestis :-)
Odpovedať
Poratajte co ziskate kupou stareho domu (pozemok v lepsej lokalite, pripojky inz. sieti, zaklady + mury, mozno strecha/krov, mozno vedlajsie hospod. budovy), potom porovnajte s tym co by stalo postavenie mensieho noveho domu podla Vasich potrieb a predstav (aj ked vacsinou s pozemkom na periferii) a staci porovnat. Ak je dom za cenu pozemku tak zvacsa rekonstrukcia toho domu bude uspora a vyplati sa (ak je dom v dobrom stave a poctivo postaveny) ale ak dom nie je v dobrom stave + prehnana cena za povodny dom 10x by som to preratal lebo je tu vela diskusii kde rekonstrukcia sa dostala na uroven noveho domu a majitelia by uz do toho nikdy nesli. Aj ked za mna ak sa rekonstruuje dom citlivo so zachovanim niektorych povodnych veci bude takyto dom utulnejsi a krajsi ako nejaka novostavba.
Odpovedať
suhlasim s niless
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?