Zaklady na dom + nosne mury cca cena

Ahojte....som v stadiu riesenia projektu....mam taku nejaku svoju predstavu o dome a cakam na architekta co navrhne on....zacinam trosku kalkulovat a kedze som v stavbe uplny laik tak prosim aj o rady vas skusenejsich....dom chceme cca takyto ako je v prilohe. Otazka na vas je cca s akou cenou mam pocitat za zaklady + napr nosne mury??? komplet s robotou nakolko nemam cas sa crckat na stavbe.... Matros co sa da kupit v stavebninach viem mat za cisty nakup....stavat chcem tehla porotherm 44 na taku tu penu z tuby alebo porfix 50....Da sa nejak zmestit v tomto stadiu stavby cca do 20 litrov???
Odpovedať
Profilova fotka
myslím, že základy a nosné murivo sa dá v tomto objeme urobiť do 20 tis.€
Odpovedať
K tvaru: uvedom si čím viac rohov výklenkov tým je všetko drahšie aj energeticky náročnejšie. K múrom : 44 alebo 50 by som na tvojom mieste prehodnotil, použil by som tenšie = lacnejšie murivo, taktiež aj základy by boli jednoduchšie na spotrebu materiálu. Základy, strašne veľa závisí od toho aký pozemok ak rovinatý a dáš dve rady DT je to iné ako keď máš svah a niekde potrebuješ 3-4 rady DT = väčšia spotreba materiálu, vyššia cena. A keď píšeš, že tam nechceš nič robiť, (nemáš čas) tak si myslím že sa do tej ceny nezmestíš.
Odpovedať
@maros11 44alebo 50 lebo nechcem zatelovat resp pri tejto hrubke netreba....pozemok je cista rovinka a pokial pojde o matros na ten bude skvela cena....podorys som posunul projektantovi s nasimi poziadavkami tak preto este cakame na nejaky jeho navrh....
Odpovedať
@tommy84 kvôli čomu nechceš zatepľovať? Myslím, že keď si dáš do kalkulačky cenu 44 alebo 50 cm múru a skladbu 25 múr +25 izolázie tak možno budeš prekvapený, že to nakoniec bude lacnejšie ako 44 tehla alebo 50 porfix na m2 a tepelný odpor lepší.
Odpovedať
Mozno zateplovat nechces, ale nakoniec budes musiet, kedze sa potrebujes dost na uroven NED
Odpovedať
@davidf oki ako som pisal som laik...co je to NED???
Odpovedať
NED nizko-energeticky-dom No za 20k sa to asi da postavit ale je to slusna vyzva
Odpovedať
Najprv si precitajte diskusie o hrubke muriva, potom si dajte ceny muriva za m2 a potom rozmyslajte dalej. TO zateplovanie nemate z vlastnej hlavy ale bud nejaky murar alebo predajca v stavebninach ak je pravda ze ste neskuseny stavbar. Odporucam aspon 1 rok postudovat aspon sa vyhnete chybam zaciatocnikov a nepremyslenym napadom. Takze na uvod rada c.1 nedavajte na rady murarov a predajcov, musite mat vlastny usudok o ktorom musite byt presvedceny ze je spravny ale nie na zaklade nejakej spupnosti ale na zaklade skusenosti tu na fore a nejakeho samostudia. Lebo v opacnom pripade z Vas stiahnu aj gate. A k tehle ja som postavil poschodovy dom z tehly Po**therm 25 cm na lepidlo, kde m2 muriva stal 15 € tehla s lepidlom a 26 €/m3 za vymurovanie, Vy ak date 44 tehlu date 27 €/m2 muriva po obvode pod 14 €/m3 murovanie Vam nikto nespravi takze uz to bude drahsie. Apropo fasada tam zateplenie co do materialu je mozno 40% alebo 50% navysenie co je par tisic €, ktore urcite dozeniete na zateplovani stropu kedze mate pekne roztahany dom. A verte mi naklady za murovanie to je to najmenej najvacsie uspory sa robia pri navrhu domu, takze ak navrhnete dom kde date radiatory, plyn aj krb mate hned tu usporu utopenu v kureni.
Odpovedať
@davidf ahoj, vies mi povedat, ci treba zateplovat aj pri ytong Lambda ?
Odpovedať
@mirevi su na internete aj tu na fore poziadavky na tepelny odpor steny v zavislosti od akeho roku ides stavat. Ci treba alebo netreba sa definovat neda, v kazdom fore aj tu vyssie vidis napisane ze lacnesjie a s lespimi vlasnostami je spravit tensiu stenu a na to hrubsiu izolaciu. Ak ma neitko odpor k polystyrenu da vatu, ak ma niekto odpor k zateplovaniu nech si da kluden 60 cm steny z tehly ak ma z toho dobnry pocit. Logika ekonomika a praktickost hovoria inak. Pohaldaj ak cches ine temy pise sa tu o tom kazdy druhy den. Predajca ti povie ze polmetgrovu lambdu netreba ale nepovie ti kolko ta tehla stoji.
Odpovedať
@mirevi Záleží od konkrétnej situácie, a každý ma nato iný názor, podľa mna by tieto tvarovky mali zakázať :) Je to len marketingovy tah, "že vraj netreba zatepľovať"
Odpovedať
a co tak postavit uz zatepleny dom? monoliticka stavba s vynikajucimi tepelno izolacnymi vlastnostami? lepsie koeficienty ako pri tehle :-) , v mojom albume kuk, nie je to ziadna novinka, len tehlarska loby ma viac penazi na reklamu ako cesky vyrobca izoloxu ]-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?