Záhradná chatka či domček na naradie

Ahojte..idem si k vám po radu. Plánovali sme na jar začať stavať dvojpodlažný dom, no celá tá súčasná situácia, zdražovanie, ... nám urobili škrt cez rozpočet a nielen to..Tak zvažujeme,že by sme na pozemku postavili aspoň záhradný domcek alebo nejakú mini chatku, čo by sa mohlo neskôr využiť ...ak sa situácia zmení k lepšiemu..Viete mi poradiť do čoho ísť?Možno vám na pozemku už niečo také stojí..Budem vďačná za každý koment k veci a tiež za rôzne foto či odkazy na vaše nápady, návrhy riešenia... Pozemok je rovinatý ..Ďakujem 🙂
Odpovedať
Nakreslil by som si kde ma byt postaveny dom a akoma vyzerat zahrada a nasledne by som z toho zrealizvoal ten zahradny domcek, ktory by sluzil aj neskor v pripade stavby domu. SIel by som do niecoho murovaneho alebo aj drevo stavba.
Odpovedať
Ahoj, ja som si postavil drevostavbu zahradneho domceka na betonovej zakladovej doske. Drevenna konstrukcia, OSB dosky, EPS zatelenie a fasada. Strecha fatrafol. Ani teraz by som to nerobil inak. Je to rychle a pekne. Len ta chcem upozornit, ze ak nemas na pozemku hlavnu stavbu a chcel tam postavit zahradny domcek akejkolvek velkosti (aj pod 25m2), tak potrebujes na ten ZD stavebne povolenie. Ale to asi vies.
Odpovedať
@mariamay zdravým pozrite si môj album záhradného domceka
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky my sme kupili toto ....v demonte ...skladali sme sami ...mame tam naradie, bajky, kolobezky a kosacku plus bezny vercajch . Rozmer 3x5m Domcek stal 950e ...plus lazuru co sme natierali a teda este nejaky sindel musime kupit hore je len cierna lepenka.
Odpovedať
Profilova fotka
@liviaz to ste si davali vyrabat na mieru, alebo ho niekto uz len nepotreboval?
Odpovedať
Profilova fotka
@fulmia to je firma mojzahradnydomcek.sk Ten rozmer bol dany
Odpovedať
Mne sa stalo niečo podobné.. v r.2019 som mal začať stavať dom, ale nakoľko sa rokovania s dodavateľom (Silicateworld) zadrhli a robilo sa všetko odznova (projekt - povolenia, hľadanie novej stavebnej firmy) , tak som sa tiež rozhodol si "dočasne" postaviť záhradný domček, ktorý by pred aj neskôr po dokončení domu slúžil napr. na záhradné sedenie alebo na zimu ako sklad záhradných haraburd. Bral som domček s terasou od firmy BPP Banská Bystrica, s tým že ako základ som dal štrkové lôžko a na to najlacnejšiu dlažbu 50cmx50cmx5cm z OBI. S pani na stavebnom úrade som sa dohodol že to bude brať tak že domček je volne položený na tej dlažbe a tým pádom sme riešili len oznámenie o drobnej stavbe. V tej dobe ma vyšiel na 2400€ (verzia s hrubšími 4cm stenami + cca 150€ asfaltové šindle na strechu + 150€ odkvapy a plechy + 200€ dlažba. Spolu aj s náterom cca 3tis.€ (dnes treba rátať minimálne +1tis.€ navyše). Za montáž chceli 600€, zmontovali sme si to ale sami. Ako, som rád že ho mám, využívam ho aj dnes po dokončení domu, treba ale povedať že v lete cez slnečný deň sa v ňom vydržať nedá, vtedy som len na tej terase.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za komenty, odkazy, foto ...stále sme v štádiu rozhodovania. Mať taký záhradný domček nie je na škodu, ako čítam ...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?