Za koľko sa dá postaviť dom?

Profilova fotka
Dosť často sa tu objavujú otázky, že za koľko a aký dom sa dá postaviť. Včera na TV JOJ bol vysielaný prvý diel Nového nového bývania. Kto túto časť nevidel, dpopručujem pozrieť hlavne od cca 35-tej minúty, kde prezentujú výstavbu nového murovaného domu v cene 40tis.€ http://novebyvanie.joj.sk/nove-byvani... Okrem topho doporučujem a pohľad na stránku http://www.domzamilion.com/index.html
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 videl som to, "live" a cena ma fakt zarazila...niekde bude háčik. Plocha domu 75 m2, štvorizbový, ??? Hmmm, na druhej strane im ponúkli pozemok za 80 litrov v Stupave, to je logika...
Odpovedať
@topvideo normalka, tiez som mal kolegu co kupil za hriesne peniaze pozemok v Stupave a potom mu nezostalo na dom :) relaciu som sice nevidel, ale priklanam sa k nazoru, ze 75m2 za 40 000 EUR sa postavit da, pokial clovek stavia svojpomocne a pri vybere materialov a (hlavne) pri zariadovani interieru sa neutrhne z retaze.
Odpovedať
Profilova fotka
@benco Má to jeden malý háčik. Tie domy stavala firma. Bola to síce maďarská firma a domy sa stavali v Rajke, ale Voštinár zažartoval a povedal, nech teda nejem a bude to o 5tis. Euro viac za cestu do Stupavy. :-)
Odpovedať
@jamk1 nedavno tu niekdo sice so sukromnym profilom, ale podla obsahu to bola zjavne komercia ponukal vystavbu holodomu za 500EUR/m2, to je cca cena 75m2 za 40k EUR. Borci z HU to zjavne vedia este lacnejsie. Ono to asi nebude ziadny architektonicky skvost a pravdepodobne sa tam setri naozaj na vsetkom, ale stale si myslim, ze sa to za hentake peniaze postavit da + na tom nieco zarobit.
Odpovedať
Profilova fotka
@benco @jamk1 Určite, ak by došlo na lámanie chleba, tak prípojky, základy by boli mimo cenu, vonkajšie úpravy ani nespomínam, tie ten dom totiž ani nemal...
Odpovedať
mna by zaujimalo, ci v cene stavby toho domu (40000) bol uz aj projekt, stavebne povolenie, pripojky.... o vonkajsich upravach nehovorim, pretoze tie ten dom ocividne nemal. Kde su peniaze za oplotenie pozemku. Aku energeticku hodnotu takyto dom ziska-l?
Odpovedať
V dúbravke by mali byt štvorizbový s bakónom už plne prerobený a bez ďalších výdavkov. V tom dome ako to predstavili za cenu 45 tis ...teda postaviť ho v Stupave by mohlo stáť 50 tis. Čo ešte ale chýba ? oplotenie, pred domom múrik, bránka , brána el. posuvná , miesto na státie auta teda zámková dlažba , chodníky , trativody z rýn, nie je tam terasa, k domu patrí aspoň nejaký záhradný domček na kosačku, metlu , rýľ atd. , trávnik , okrasné dreviny . Ak si to budú dávať niekomu robiť tak 15 -20 tis eur ešte k tomu. Ak mali strop 130 tis. myslím že je to nekorektné takto porovnávať ako to porovnali v tej relácii nové bývanie. Ak by bol pozemok za cenu 60 tisíc tak to akceptujem že by im chceli nahovoriť domček a dať im chrobáka do hlavy. A keď to bude všetko hotové stále to bude len maličký domček 75 m2. Možno najmenší medzi tými novostavbami :-)
Odpovedať
dom sa da pozbijat z hocicoho,otazne su mesacne naklady a jeho zivotnost,kvalita prevedenia...ten co ide vyslovene vzdy po cene realita hovori ze 2x preplati...vidiet ze niekto plati 19€ za m2 omietky, 6€ za striekanie farby , montaz Sdk za "lacaka" a na 2 den ho zhadzovat toto bolo u ludi na roznych stavbach ze oni maju lowe a ked platia bude kvalita,ze lacno no to od kvality zase uteka....stavat dnes bez kontaktov je velka loteria no to uz pisem asi mimo,podstata je v 1 vete ;-) v KE to 1 skusal z odpadu,bol v jojke no zjavne ho zena stopla a dal to zburat,pre asociala jedine... nebudte naivny,to radsej v byte ostante ;-)
Odpovedať
no nasiel som aj za 20tis. € dom top house na fb ponuka smelo dotoho....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?