Z akých tvárnic je najlacnejšie postaviť dvojpodlažný dom?

Profilova fotka
S tým, že by som chcela 50cm hrubý múr, nebudeme zatepľovať, tenší múr nechceme..poprosím o presný názov muriva. :-) Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
moc ľudí ti ten tvoj nápad asi schvaľovať nebude, pretože 50cm múr ti je na nič. Radšej daj 30cm múr (a to je jedno či tehla alebo ytong) a na to min. 15cm izolácie a ver tomu že sa ti to v budúcnosti na kúrení vráti - samozrejme musí ísť aj dosť izolácie do podlahy (min. 15cm) a dosť izolácie pod strechu (30-40cm). Je naozaj zbytočné platiť veľké peniaze za 50cm hrubý múr, ktorý ti skoro nič neizoluje - never prosím ťa reklamám že 50cm múr už netreba izolovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Nosne murivo 50 cm a bez zateplenia je najhorsie co moze byt. Kto preboha este dnes navrhuje taketo kraviny? Co najtensie nosne murivo a co najviac izolacie, to ti tu potvrdi snad kazdy stavebnik ktory je v obraze.
Odpovedať
Polmetra hruba stena bez poriadneho zateplenia je zle riesenie. A okrem toho je to drahsie ako 25cm hruba stena a na to 25cm zateplenie.
Odpovedať
Lamana skala, pripadne prirodny balvan. Nezabudnut na strielne, vodnu priekopu a padaci most.
Odpovedať
ak nechcete zateplovať, musíte použiť drahé materiály ako napr Ytong Lambda, Theta, Heluz family. Strašne hlúpe rozhodnutie, ale aj Vás potrebujú výrobcovia.
Odpovedať
Profilova fotka
coze...chudaci robotnici :D
Odpovedať
Profilova fotka
Všetky Porfixy majú 50 cm na dĺžku takže stačí vyybrať ten, ktorý stojí najmenej za 1 m3 a samozrejme treba sa pozarať aj na tepelný odpo R. Nosnosť tvárnice Vás pri 0,5 m hrubej stene nemusí zaujímať..
Odpovedať
Profilova fotka
neviem pochopit ako mozte napisat ze je drahsie postavit 50 cm mur ako tensi a este k tomu zateplit.... a druha vec je to ze ked ten mur vyhovuje normam a ma blizke hodnoty R,U ako zateplena stena tak potom chcete povedat ze zateplenou stenou ustetrite omnoho viacej???
Odpovedať
@jankevely: Normy sú jedna vec, ušetrené peniaze druhá a to normy nezaujíma. R u zatpelenej tenkej steny a nezateplenej hrubej, je stále v prospech zateplenej. Nik nevraví že oooomnoho, ale v konečnom dôsledku sa ušetrí... @anetkapb: preštuduj si tento album http://www.modrastrecha.sk/blog/mio23... a potom sa dušuj, že "nebudeme zatepľovať, tenší múr nechceme" (prečo???)... Pri novostavbe by som to už nenazýval zatepľovaním, ale nejakým štandardným stavebným postupom. Zatepľovali sa staršie domy postavené pred 20-timi rokmi. A na druhej strane, projektant presne navrhne aký materiál použiť pri polmetrovom múre. Potom projekt zahoď, preštuduj si tu niekoľko diskusií a daj si vypracovať nový. A lacnejšia varianta: začni tu v diskusii, potom projektanta požiadaj aj o pol metrové steny,ale s čo najvyšším R a to si daj postaviť... :-D
Odpovedať
@kriloter juuuj dobre som sa nasmial :-D . @anetkapb aspon par mesiacov sledujte a citajte tento web, nieco sa na Vas nalepi. Den za dnom sa budete dostavat viac do problematiky a postupne zistite ze ten kto Vam daval rozumy pre stavanie 50 cm muru je pekne hovado. Taky tvrdy slovnik len preto ze bud ide o cloveka, ktoremu zrejme su Vase peniaze ukradnute alebo najskor asi iba tomu nerozumie ale tym je Slovakia specificka ze je tu napr. teraz takmer 4.5 mil. reprezentacnych hokejovych trenerov, ale v podstate v kazdej dedine su hromady specialistov so "sirokym zaberom".
Odpovedať
Porfix 30cm + 12 cm zateplenie.
Odpovedať
kto vam to poradil ludia ????? smelo do toho -
Odpovedať
Článok sa načítava...
my budeme mat 25cm nosne steny porfix a 20cm izolacia
Odpovedať
Profilova fotka
my mame tehlu 30cm a polystyren (sedy) 25 cm.. a je to super..
Odpovedať
my budeme mať dvojpodlažný. Potreboval som zabezpečiť zvýšenú zvukovú izoláciu obvodových stien, preto dávam 30cm Porfix p4-580 a 15cm zateplenie (EPS). Cenovo by som povedal, že je to výhodné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?