Vybudovanie prístupovej cesty k pozemku

Prosím o rady a skúsenosti s vybudovaním cesty - resp. s jej rekonštrukciou a položením inžinierskych sietí. Máme záujem stavať na pozemku, kde momentálne je prístupová cesta neprejazdná a je potrebná jej rekonštrukcia, je v majetku mesta a mesto sa vyjadrilo, že nemá na to peniaze, že si to môžme na vlastné náklady opraviť. Chceme sa do toho pustiť, je tu niekto kto riešil podobný problém? Ďakujem :-)
Odpovedať
@ivahanna S tymto asi vela ludi skusenosti mat nebude :) Vsak sa spytaj mesta od nich zavisi co budu od teba chciet, mozu to chciet len tak supacky alebo seriozne, podlozie, obrubnik, neviem aka je do dlzka ale urcite to bude nechutna palka, myslim ze bude lacnesjie kupit iny pozemok. Kanal tam je? co ak je tam daky plan ze by sa mali viest nejake siete v ceste a pod. Je to asi dost zlozite.
Odpovedať
@ivahanna Vivote by som sa asi do takeho niecoho nepustal :-o Ak je mesto naklonene max zozen pat starych tehal najlepsie staru stresnu kritinu a - ta sa dobte rozdrvi na male kusky a vysyp to ako nespevnenu cestu. Ale najpr chci vyjadrenie na papieri aby ti za to nedali palku ze tam robis ciernu skladku :-D
Odpovedať
Zalezi kolko metrov potrebujes potiahnut-taka bude aj cena. Najskor si vypytaj pisomny suhlas obce a jej podmienky. Potom potrebujes projekt IS aj cesty.
Odpovedať
@ivahanna Na cestu a siete potrebuješ v prvom rade stavené povolenie a ked nie si vlastník pozemku tak si neviem celkom predstaviť ako to chceš riešiť. BUdeš si to od mesta prenajímať? Čie budú tie siete ked si ich tam zrealizuješ?
Odpovedať
Mesto nikdy nebude mať zaujem sa podieľať na vasej ceste pretoze z toho nič nebude mať. Vy to síce opravite na svoje náklady ale stale to bude patriť mestu. Na to by sa asi muselo zísť mestske zastupiteľstvo a tam oni dohodnú za akych podmienok a ci vlastne v to aj dovolia. Potom sa musia urobiť nejake zmluvy . Kym toto nebudete mat doriešené ani nerozmyslajte nad stavbou. Radsej si to vsetko dobre premyslite.
Odpovedať
S mestom to riešime už roky, mesto dalo peniaze na vytýčenie pozemku, zameranie výškopisu a pomôže s obstaraním zjednodušeného projektu. Samotný projekt už budeme realizovať aj platiť so súhlasom mestom sami. Samozrejme cesta ostáva v majetku mesta,
Odpovedať
a naco sa vlastne pytas? S mestom to riesite, tak?
Odpovedať
No, myslela som, že sa ozve niekto kto riešil podobnú situáciu a rekonštruoval cestu na vlastné náklady hoci nebola v jeho majetku. Netuším čo to bude finančne obnášať samotná realizácia, pomohol by možno hrubý odhad...cesta je dlhá 700m
Odpovedať
Ked nieje cesta v tvojom majetku musis sa dohodnut s majitelom. Tazko najdes niekoho kto dobrovolne opravuje majetok obce na vlastne naklady. To je povinna robit obec. Aj tu cestu udrziavat v zime, bombardujte ich celu zimu ked nasnezi,ze nemate odhrnute a nemate sa ako dostat k svojmu pozemku.
Odpovedať
@ivahanna V tom pripade skus novinku -------- google . Toto mam asi za 30 sec http://www.svepomoci.cz/stavba-domu/p... Jeden to ma 80 m za 5k€ iny za 50 m 20k € :-D :-o
Odpovedať
@ivahanna Tazko poradit, ked nevieme, co pre teba znamena "opravit cestu". Niekomu staci to vysypat makadamom, niekto chce komplet stabilizaciu + asfalt, takze cena moze byt od 2000 EUR kludne aj do 100 000 EUR.
Odpovedať
@ivahanna Prístupová cesta má 700 m ????!!!! :-o :-o A to celú cestu chcete vybudovať? Nepomýlila si sa o jednu nulu? To by ste museli bývať za dedinou na samote! Sama tú cestu nikdy neprefinancuješ. A ešte tam chceš uložiť inž. siete. Už v inej téme som uvádzal, že sme kúpili pozemok v novej oblasti, kde je 11 stav. pozemkov. Cestu aj siete si budeme budovať a financovať sami, po dokončení to odovzdáme mestu za 1 EUR. Budujeme komplet siete (kanál, voda, plyn, elektrina) a cestu betónovú s chodníkom v celkovej dĺžke 140 metrov. Celá tá stranda bude stáť okolo 180.000 EUR. A to sa skladáme 11-ti!! A ty chceš vybudovať 700 metrovú cestu sama? Nájdi si iný, hotový stavebný pozemok už s vybudovanými sieťami a prístupovou cestou. Ak je to už tvoj pozemok, tak ho nechaj pre deti, možno o 15-20 rokov sa tam nájde viac vlastníkov a spolu si vybudujú infraštruktúru.
Odpovedať
Článok sa načítava...
700m - ufff to sa fakt nedoplatis, ak ti este daju dalsie podmienky ako chodnik, osvetlenie......
Odpovedať
Má to byť jednoduchý projekt a cesta vysypaná makadamom, žiadny asfalt - cesta sa musí najprv ujazdiť. Je tam viac vlastníkov okolo cesty, ale nikoho neprinútiš. A je to presne tak, za dedinou, s krásnym výhľadom - to miesto stojí za to! Ten pozemok sme zdedili a kedysi tá cesta bola prejazdná, v podstate ju potrebujeme len spojazdniť, žiadne chodníky sa budovať nebudú. Ak mám kúpiť inde pozemok 1000 m2 tak za tu cenu aj postavím cestu a pozemok má trikrát viac v rozmeroch.
Odpovedať
@chrobak7 projekt sa musí urobiť na celú dĺžku cesty, ale v samotnej realizácii budeme riešiť len dĺžku 150m, čo je tiež dosť, ale menej ako 700, že?
Odpovedať
@atlaska podmienky nemáme žiadne, ako si urobíme tak budeme mať, rokovali sme priamo s primátorom a dohodli sme sa len na zjednodušenej alternatíve - vysypať makadamom, žiaden asfalt ani chodníky.
Odpovedať
@17juraj17 8-)
Odpovedať
ako budu odhrnat sneh?
Odpovedať
@atlaska otazka je ci im vobec tam budu odhrnat sneh :)
Odpovedať
@dominik66 cesta je obecna,musia zab.udrzbu
Odpovedať
@atlaska Pozemok je obecný. Tam žiadna cesta nie je. A cesta vysypaná makadamom asi udržiavaná nebude, maximálne to posolia. @ivahanna Dobre, máte upraviť povrch asi 150 metrovej komunikácie. A máte tam siete?
Odpovedať
@chrobak7 akoze nieje cesta? ..........je prístupová cesta neprejazdná a je potrebná jej rekonštrukcia, je v majetku mesta. a stale pise v prispevkoch ze tam je cesta,ale znicena.
Odpovedať
@atlaska možno je to tak, že voľakedy tam bola cesta, ale teraz nie je zakreslená v plánoch. Mesto to robiť nechce, nie sú peniaze a oni to potrebujú urobiť, ináč nedostanú stavebné povolenie pre neexistenciu prístupovej cesty k nehnuteľnosti.
Odpovedať
@atlaska My si môžeme len domýšlať, ako to je v skutočnosti. Museli by sme vidieť katastrálnu mapu, ako je daná parcela definovaná. Pokiaľ je to ako "ostatné plochy", tak mesto sa nestará o všetky pozemky označené ako ostatné plochy. Ak je to ako "Zastavané plochy a nádvoria" tak to znamená, že tam bola (alebo je - skôr asi nie je, lebo je potrebné ju vybudovať) cesta a obec to eviduje ako cestu a malo by sa o to starať.
Odpovedať
@stastnyjim @chrobak7 pozrite sa zadavatelka temy pise CESTA, z toho vychadzam. Su tam aj ine pozemky,nejak sa na ne musia majitelia dostat. Ale jasne casto sa tu stretavame s podobnymi otazkami napr. - Je dobre umiestnienie TV na tej stene? a po odpovedi, nie bude ti z toho okna svietit slnko priamo na obrazovku. a potom nasleduje : ale to okno tam nebude, to sme zrusili - milujem podobne dotazy.
Odpovedať
@atlaska Veď to, ľudia napíšu čokoľvek, napr. "cesta" a pritom je to len ujazdený pás poľa. Podstatné je, že my jej cenu povedať nevieme. Ani nevie presne zadefinovať, čo tam bude budovať. Stále som v téme nenašiel, aké siete tam chce potiahnuť. Nech si nájde v okolí firmy, čo sa venujú výstavbe inžinierskych sietí a nech jej to nacenia.
Odpovedať
@atlaska tak ako si napísala, nejednoznačná otázka. Lebo píše o PRÍSTUPOVEJ CESTE, a to je taká čo je zaznačená na mape a je podmienkou k tomu aby sa tam dalo vôbec niečo postaviť, takisto natiahnuť inžinierske siete, takisto banky na také niečo nedajú hypotéku. Ako by povedal klasik: Všetky cesty vedú do Ríma, len nie všetky sú prístupové cesty. :-D
Odpovedať
Ďakujem všetkým za názory :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?