Stropny system alebo drevo...?

Profilova fotka
Zdravim vas mam dilemu ci dat dreveny ,betonovy alebo skladaci stropny system ,co ma vyjde lacnejsie prepocitavam dom ma mat 15x11 ....Kosice okolie popripade odporucte ...vdaka
Odpovedať
@skin1984 JA by som povedal, že cenovo je to takto - od najlacnejšieho po najdrahší: 1. drevený 2. skladací - ak tým myslíš nejaký stropný systém 3. železobetónový.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 o dreveny mam trosku strach to pracovanie dreva ,,sadrokartonovy podhlady ,, neviem cca vypocitat cenu
Odpovedať
@skin1984 Cenu neporovnávaj. Buď chceš drevený, alebo pevnú žb dosku. Ak chceš šetriť, tak daj SDK strop. Ak to chceš mať poriadne, tak žb. Ja mám cca 120 m2 žb strop a stálo to cez firmu okolo 8 tisíc. SDK strop ti neviem vyrátať.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@skin1984 ak je to rovná strecha doporučujem žb,ak s krovom , môže byť drevený
Odpovedať
Profilova fotka
mam urobeny dreveny, druhy dom urcite ZB resp. skladany. Nepocitaj cenu...ber lepsi variant.
Odpovedať
Neviem aký máš dom, ale nám napríklad drevený strop statik z projektu zrušil. Citujem: " S dreveným stropom sa táto stavba nedá nadimenzovat". Máme teda ZB strop...
Odpovedať
Profilova fotka
@roboza divný záver, to skúsený statik nemôže napísať, je rozdiel statické a konštrukčné dôvody.
Odpovedať
@skin1984 Mam plochu strechu cca 135m2 Hranoly o dlzke 6m, vyska ca 24cm, zaklop z OSB. podhlad SDk a nikde nemam ani prasklinu, ked neratam po obvode... Urobil by som tak opat, nepocut ziadne pnutie ani nic podobne.. byvam 4 roky.
Odpovedať
Profilova fotka
a po obvode sa akoze nepocitaju za praskliny?
Odpovedať
@jan45 bolo to takto: " V momentálnom stave sa nedá dom nadimenzovať a sú tam potrebné konštrukčné úpravy. Ide najmä o celkové priečne stuženie domu. Je potrebné, aby sa steny navzájom prepojili priečnymi stenami so ŽB vencami, resp. prievlakmi vo vzdialenosti max. 6 m. Platí to pre prízemie aj pre podkrovie. Z toho vyplýva že v podkroví musí byť min. jedna priečna stena hr.250mm previazaná s obvodovými stenami. Taktiež krov je nemožné nadimenzovať ako hambálok. Buď sa vytiahnu múry ešte vyššie, aby klieštiny boli v úrovni pomúrnic a teda by sa urobil kvázi väzníkový krov, alebo sa musí dimenzovať podopretie stredových väzníc. Pre predstavu, väznice mi vychádzajú prierezu 2x200/200(t.j.200/400mm) pri podopretí v mieste komína a schodiska - rozpätie väzníc cca 6m. Dajte mi vedieť akým spôsobom to konštrukčne upravíme." To je vyjadrenie k projektu s dreveným stropom. V ďalšej komunikácii projektant vymenil drevený strop za ZB a pridali sme nosnú stenu + väznice a záver: "posielam posudok. Dimenzie a úpravy by mali byť jasné z posudku. Strecha, sklon, vyska vencov ostava podla navrhu. " :-| veľmi sme chceli drevený strop a aj podlahu.
Odpovedať
@kaspy po roku, alebo po 2 vyakrilujes a mas pokoj...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kaspy Mam plochu strechu hodne cez 200m2 Hranoly roznych dlzok , vyska ca 24cm, zaklop z OSB, podhlad SDK a nikde nemam ani prasklinu, (ani po obvode...) Urobil by som tak opat, nepocut ziadne pnutie (bolo pocut prvy rok) ani nic podobne.. byvam 3 roky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@kaspy a preco by si znova bral zb strop oproti drevenemu?
Odpovedať
Ja mám 80 ročný drevený strop. Vymenil som pár dosiek zhora, zo spodu som dal SDK a bývam veselo. Jediná nevýhoda - furt to vrzga a vrzgať bude, môžeš sa aj pokakať. Stropny system ty môžeš dať len za predpokladu, že niekde stredom máš nosnú priečku, lebo 11m dĺžky nosníkov sa nevyrábajú, tuším, že do 8m sa vyrábajú nosníky. Takže ak máš niekde nosnú priečku, ktorá ti predeľuje dom na menej ako 8m, môžeš dať v pohode systém, inak musíš robiť normálne pracne viazanú a drahú platňu.
Odpovedať
Profilova fotka
@spravcanetu v prvom rade neistota vysledku. Ak by sa teraz niekde prederavila folia alebo odlepila paska, bez velkeho stavebneho zasahu ziadna moznost opravy. Ak si to robis sam, das si zalezat, priestor na chybu je vsak stale. (Z praxe, lepil som parazobranu jak hluchy a omietkari ju potom prerezali, aby im mali kam kabel zavesit) Ukladanie vaty zo spodu bol tiez zazitok. Cenovy rozdiel je podla mna zanedbatelny.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird prasklinky su to posledne co ma trapi. Nie som puntickar,ked sa bude malovat, zatrie sa to.
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan blahozelam a prajem ti to. Vsetko treba brat s ohladom na projekt samotny. Ci uz m2, typ strechy, zlozitost... Pri urcitych parametroch su naklady rovnake, inde sa zasa rozchadzaju. Pri plochej streche mas predpokladam zatepleny strolp s EPS. (Ak by bol zafukany-cena, vata- pracnost, narocnost na prevedenie...) Ja mam "makky" strop urobeny, dalsi dom urcite ZB doska ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Idem do dreveneho stropu nakolko drevo cca 1000 eur praca 500 eur a budu to podbijat klasickymi doskami namorene 150mm ,ze vraj osb dosku neodporucaju a sklon strechy bude cca 22 ° tak po celej ploche nezatazim strop chodzov
Odpovedať
@kaspy Strop je zatepleny kamennou vlnou a vatou, všetko DIY Ako to myslis "makky"?
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan klasika- SDK, CD/UD rost, parozabrana, drevene tramy, resp. Rost + Vata
Odpovedať
@kaspy Aj ja...je na tom niečo zlé?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?