Stresy zo stavby

Profilova fotka
Ahojte je tu niekto kto staval dom a mal také strašné nervy zo všetkého, že mu nevyjdu peniaze na stavbu?? Až tak ze nespaval nejedol mal nervy a musel brat tabletky?? Ďakujem
Odpovedať
Ak nevyjdú peniaze, tak sa stavba zastaví a pokračuje sa keď budú peniaze(postupne z výplat).
Odpovedať
Profilova fotka
Tabletky sú cesta do hrobu. Radšej si urobte nejaký ukludňujúci čaj. Peniaze vám aj tak nevyjdú, s tým sa zbytočne trápite.Pokiaľ máte neriešiteľný problém tak to nieje problém, ale neriešiteľný nezmysel. Netreba sa s ním trápiť, lepšie je si ho predstaviť ,ako malý a obísť ho .
Odpovedať
No hlavne kazdemu povie projektant kolko ten dom bude stat aj ked nie presne.a pokial nema poriesene financovanie nema sa do toho pustat.Pokial chyba co ja viem 10k tak za da byvat aj bez interierovych dveri,plotu,fasady ..... a ako povedali horo dorobis casom
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak Ja som tiež tak. Poprerábal som a v ňom som nemal nič,len sprchu a umývadlo v kúpelni. Jeden hrniec šálka na kávu , požičaná dvojplotenka a prežil som postupne som pokúpil.Keby som sa tým trápil tak by som sa utrápil na smrť. Skôr som to vnímal ako dobrodružstvo. Dnes je spln !!! a ten má vplyv na labilnejších jedincov Citujem . Silné energie , emoce jiskří, pozor na unáhlené rozhodnutí, bude vládnout stres a napětí. Sklony k depresi , labilnosti.... Spytování svědomí, pocity samoty, hledání co bylo kdyby... Emoce budou silné snažte si naplánovat program, tak aby jste nezaměstnávali své myšlenky, vytyčte si nějakou událost , akci na kterou se těšíte, plánujete.. Napětí a emoce budou tentokrát opravdu silné. V pátek už toto silné napětí bude ustupovat a budete se cítit lépe a volněji Nyní můžou přicházet i tupé - energetické bolesti hlavy, doporučuji bylinkové uklidňující čaje, teplou uvolňující sprchu.. léky na tuto bolest hlavy nezaberou. Vydržet, hlavně labilnější jedinci a lidičky se sklonem k depresi zaměstnejte svou mysl, své tělo !!! Pozor na nehody a úrazy!!! Kuk na môj fotoblog je to tam vidieť.
Odpovedať
Skrz toto by som do seba lieky teda nepchal. To nie. Stresy su, to je normalne a prirodzene, taketo myslienky tiez, to cloveku hlavou prejde. Ale ked to velmi chces tak to pojde. Len treba sa na to pripravit. Ze co vsetko si bude stavba obnasat, ze to bude nieco stat, ze niekde sa bude treba v niektorych smeroch uskromnit. Ale vsetko sa da zvladnut.
Odpovedať
@nikki16 Kazdy ma nervy, lebo firmy beru peniaze a robotu odflaknu. Ked je clovek unaveny, tak zaspi v pohode. A ani modre tabletky netreba moc casto brat. 😀
Odpovedať
@nikki16 treba si v taky cas polozit otazku Stoji mi to za znicene zdravie? Asi nie... V taky cas sa na cely projekt vykaslat a zariadit si byvanie tak aby si sa zbytocne nestresovala. Naco ti bude dom, ked ta vyvrati skor ako ho dostavias? Ked ta nevyvrati, tak budes mat podlomene zdravie.
Odpovedať
tabletky si treba nechat pre pripad, ze prijde kriza a nehnutelnost bude treba predat a trhova cena bude nizsia ako mate uver... :D dom by mal sluzit vam nie vy jemu... treba hladat riesenia, vsetko sa da.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikki16 tak ano bolo to narocne (v podstate stale je lebo aj po 6 rokoch dokoncujem malickosti), ale podla najnovsich skusenosti odporucam tabletky nechat na cas ked deti pojdu do puberty.
Odpovedať
Profilova fotka
Tu som zabudla podotknúť ze ide o priateľa nie o mňa.. Ja som na materskej mame maličkú 2mescnu dcérku. Je to všetko na ňom a to ho asi tak žerie.a stresuje sa.. Na všetko je sám keďže ja sa starám o malú. Zatiaľ ma len také na upokojenie prírodné tabletky ale to je nič. Jeho rodicia ho podporujú v tom aby to dokončil lebo chcú mu dobre on aj tak stále počíta a počíta a stále hovorí že mu to nevyjde
Odpovedať
Keď mu to nevyjde tak dokončí neskôr. Ste mladí, ja som okolo 25 nemal nič, začínal som robiť za 250eur/mesiac. Keď mu to nevychádza, nech si vyhrnie rukávy a chodí tam po večeroch a sobotách. Čo iné poradiť?
Odpovedať
a ešte k tomu každá stavba preverí vzťah,treba vydržať myslím,že väčšina z nás tu nemala hneď všetko pomaličky pomaly,všetko prejde ale to je o povahe,je to aj na tebe musíš mu vysvetlovať a dookola,že nič nejde naraz,tak budete v novom bývať o rok dva.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@nikki16 pozri to je ten lepsi pripad. Ak dostavas... Su aj taky co nedostavali a ani tabletky im k tomu nepomohli....
Odpovedať
@nikki16 tak ty stoj za nim a povedz mu, ze ked nevyjdete teraz, tak jednoducho na nejake obdobie stavbu prerusite a budete potom pokracovat...myslim, ze vzdy lepsie ako keby mal mat do konca zivota nejake zdravotne problemy!..
Odpovedať
Profilova fotka
Je to veľmi náročné keďže sme si vybrali veľmi zložitý dom. Ale taký sa nám páčil.. Ja stále verím a viem ze to zvládneme len priateľ stále že nie. Ze to nevyjde stále počíta počíta a stále mu to nevychádza... A ja už neviem čo mu mam ako povedať že to zvládneme. Nezaraba malo tak viem ze to zvládneme ved sme mladí ešte máme veľa pred sebou ešte. Ale on už je tak psychicky vyčerpaný že mám pocit že už to fakt nezvládne a koľko krát som mu povedala nech na to kašle nech nič nerobí. Nech sa vykasle na to jeho rodicia ho podporujú aby to dokončil.. Lebo vedia že to zvládne
Odpovedať
či je to stavba nového domu alebo rekonštrukcia staršieho domu, sú to nervy, s tým nič nespravíš. keď si ho robíš sám tak sa nervačíš nad všetkým, keď to robí firma tak sa nervačíš s nimi, nič nejde len tak, šibnutím čarovného prútika. na to by mal byť človek pripravený keď sa do niečoho takého púšťa. stále mu to pripomínaj a aj keby peniaze nevyšli, zakaždým sa nájde nejaký spôsob ako ich doplniť, nech nestresuje toľko
Odpovedať
Profilova fotka
my staviame z vyplat a nie svojpomocne (uz 5-ty rok). Nemam chut sa hadat s rodinou, ze niekto, niekde nieco pokazil... majstrov usmernim lahsie. A ked sme zacali stavat, tak sme tiez nemali na celu stavbu. to ma malo kto, pokial nema hypoteku... Myslim, ze ziadny dom nestoji za to aby sa clovek stresoval... "pokial nejde o zivot ide o hovno"
Odpovedať
ja ked nemam peniaze tak nestavam predsa dom
Odpovedať
Profilova fotka
@santos950 ty hlavne evidentne nemas predstavu co znamena stavat dom :)
Odpovedať
@majkoj predstavu mam, dokonca som na stavby chodil aj pomahat
Odpovedať
nervy boli ... boli peniaze, hypoteka a postupne casu sa zistilo, ze nam treba raz tolko (rekonstruovali sme) ... no tak sa navysila hypoteka a kopec nervov, stresov ... ale to uz je za mnou, uz len splacat najvacsie nervy ale neboli z penazi, ale z nejakych majstrov, na ktorych sme mali smolu a posrali sa nejake veci a potom trebalo opravovat, ale zvladli sme to, hlavne vdaka jednej blizkej osobe robim teraz okolie, pozemok, chodniky a nestresujem, je mi to uz jedno ... Uz som si povedal, ze nebudem stresovat ani za boha ! Rok mame okolo domu namiesto chodnikov kamienky a co? seriem na to ... klidek ... vzadu terasa? firma mala prist v juli ... je oktober a firma stale nikde, vysrali sa na nas a co? klud, pohoda ... dnes pridu merat z inej firmy a spravi sa to ... travnik mal byt davno hotovy a co? nic ... najskor terasa, chodniky, takze travnik bude najskor na jar :) a podobne ... Tabletky som chvalabohu nemusel brat.
Odpovedať
Treba si niečo odložiť aj na neskoršie časy a dôchodok, netreba mať všetko hneď. Neskoršie budú peniaze aj čas aj skúsenosti a nebudete potom vedieť čo s tým. Nakoniec budete ľutovať, že ste mohli radšej počkať a venovať sa niečomu inému.
Odpovedať
Profilova fotka
Ono je pekne, ze vsetci mu verite ze to zvladne, ale pokial si neveri on, tak je to pruser. Musi prestat na to tak intenzivne mysliet. Vsetko sa da casom zvladnut. Trepezlivost. Nevyjde o rok, vyjde o dva, tri, styri. Zastavte to skor, kym nie je neskoro. Viem o com pisem, ja som drzala dlho, akonahle sme skocili s pracami tak som sa zosypala. A to uz clovek z toho nevyjde za den, ani za mesiac. Vela vela mangezia a Bciek. A prestat sa na stavbu tak hrozne upinat...Ma to byt radost a nie nahanacka...Ja som na to bohuzial prisla neskoro a aj poriadne na to doplatila.
Odpovedať
Ono to je aj tá podrbaná legislatíva, podmienky a okolie, ktoré naháňajú a tlačia človeka a vytvárajú stres.
Odpovedať
Profilova fotka
@santos950 nie, nemyslel som fyzicke stavanie, ale to cele naplanovat, urobit si rozpocet a na konci si trieskat hlavu, ze je to aj tak malo. A dovolim si tvrdit, ze ludi kde to bolo inak je absolutne minimum :). Este keby to bol napisal niekto iny, ale ty ? :)
Odpovedať
@majkoj naplanovat a urobit si rozpocet je malina, ked sa niekto rozhoduje stavat dom tak musi mat predstavu ako by to malo vyzerat aky dom chce a kolko financií bude potrebovat
Odpovedať
Profilova fotka
zacali ste stavat len v auguste, presli 2 mesiace a ma nervy a stresy? Ak nevyjde, tak dorobite neskor. Bud mu oporou a kde mozes, tam pomoz. Predtym stavali ludia svojpomocne, s viacerymi detmi a prezili. Na co vam nevychadza? Na hrubu stavbu, sanitu a obklady, podlahy, linku? Su veci, kde sa da urobit kompromis a kde sa neda. Na hrubej stavbe ho urobit nemozete. Ale na podlahe alebo linke ano. Netreba si brat viac,ako zvladnete, to je prvy predpoklad, aby nebol zbytocny stres
Odpovedať
Nechaj ho v kľude, nerieš či to vychádza, alebo nevychádza, nerieš otázky kedy sa budete sťahovať, nech si to sám vyrieši v hlave, nestaraj sa do toho ako stavba pokračuje. To je najlepšie čo v tejto chvíli môžeš urobiť. Keď dôjdu peniaze, tak stavbu zastavíte. Má doma veľkú podporu, nemusí po večeroch vyvárať obedy a žehliť plienky, zarába pekne, ste mladí, času máte dosť, neviem čo riešite.
Odpovedať
autorka, inak tomuto kusok nechapem: "Na všetko je sám keďže ja sa starám o malú." to ako myslis? ved ty mu pomahat mozes, aspon v rozhodovani, v nejakych telefonatoch, zistovani informacii na internete a podobne ... ked mas male dieta, predsa to dieta 3/4 dna spinka a ty kludne mozes robit tieto drobnosti ale dolezite veci, ktore mu mozu pomoct. Snad si mu oporou a nie ze ked nieco potrebuje, tak mu povies: "Sorry, staram sa o malu, nemam cas ..."
Odpovedať
jejda, ale podľa foto ste len začali... asi by ste mali najať nejakú firmu, aby vám to odsýpalo... a stavať postupne, na koľko budete mať financie, asi máte kde bývať
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?