Stavebný materiál - kedy čo kupovať ?

Ahojte priatelia.. Kedy je najideálnejší čas (mesiac) na kupovanie stavebneho materialu ako je murivo a krytina ? Aké máte skúsenosti so zlavami a firmami ? Dik
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 Správna otázka je KDE. Lacnú predajňu kde máte akciu stále = trvalo nízke ceny. V rôznych predajniach môže byť rozdiel až 100% ceny, teda dvojnásobok. Hľadajte veľkosklady (nakupujú vo veľkom lacno), bez zbytočne dlhých otváracích hodín alebo internetový predaj (náklady na personál), stránky výrobcov.
Odpovedať
@4wowa4 myslim si, ze je to uplne jedno kedy. Dolezite je to riesit v dostatocnom predstihu. Minimalne zahajit vyber 1-2 mesiace pred samotnou potrebou. V pripade muriva a krytiny som zadaval dopyt s jasnym zadefinovanim parametrov viacerym predajcom (5-6), ktori mi dodali cenove ponuky. Takto som to robil aj pri izolaciach, krove, oknach a pod. a urcite by som to takto robil znova. Pri porobetone neboli velke cenove rozdiely. Cenovy rozdiel medzi najdrahsou a najlacnejsou ponukou bol cca 300 eur (vyberal som Termalica, Solbet, Porfix nakolko dodavatelov tychto materialov mam v okoli. Ytong som vyhodil ako prvy s dovodu ceny. U vas to moze byt ine). Tu je vsak dolezite aj to, aby Vam material doviezli, taktiez doviezli to co Vam bude pripadne chybat a nasledne vzali spat prebytocny material. Zaujimave to uz bolo pri krytine (beton - Terran, KM beta, Bramac) kde najlacnejsia ponuka bola 2700 eur (Terran Danubia EVO) a najdrahsia 3600 eur (Terran Danubia EVO), 5500 eur (Bramac klasik protector). Vyberal som aj palenu skridlu (Roben Monza plus tobago glazura) pri ktorej bol cenovy rozdiel medzi najlacnejsou a najdrahsou ponukou bol viac nez 300 eur. Zaujimave bolo, ze nakoniec som vacsinu materialu bral od stavebnin z okolia, ktori boli ochotni podliezt najnizsiu cenu, pripadne ju dorovnat. Ako gratis som mal dovoz. Viac o vyberoch dodavatela napisem v blogu, nakolko to bolo v celu zaujimave :).
Odpovedať
@dominik_boksansky Budem veľmi rád ak zhrnieš svoje poznatky z dopytov a nákupov materiálu...Myslím si, že je tu viac ľudí, ktorísi lámu hlavu, kde kúpiť lacnejšie a mať rovnakú kvalitu.. Je napr. pravda, že som oslovil ytong ako výrobcu tvárnic a dali mi vyššiu cenovú ponuku ako obyčajne stavebniny na okraji mesta..Samozrejme, žepotom cenu ytong dorovnal :) ale skúšajú to na ľudí, či sa niekto chytí...Preto som vďačný za všetky poznatky ktoré máš..PS : super zateplenie ! palec hore káámo..
Odpovedať
@mudrastrecha Stránky výrobcov nie sú vždy garanciou najnižšej ceny :(
Odpovedať
Profilova fotka
Pobehaj stavebniny v okolí ja beriem všetko od jedného a ak mi ostala jedna tvárnica nemajú problém zobrať aj zľavy mám dobré nakoľko im robím obrat, keď beriem jeden druh materiálu tak si cenu preverím aj U konkurencie a potom to idem dorovnať u môjho dodávateľa. Internetové predajne sú drahé.
Odpovedať
No neviem ale mam dojem ze u niektorych stavebnin doslo medzi letom a septembrom k malemu zdrazemiu. Zistoval som ceny zaciatkom augusta na DT 40 cm - boli od 1 €, 1.6€ az po 2.7 € (najvyssia cena Rakuske DT), ale uz v septembri najlacnejsie boli 1.05€ a 1.7€. Takze podla mna uz to nie je o sezone ale len o kvalite.
Odpovedať
@4wowa4 tieto poznatky postupne pridavam na svoj blog. Ak by cokolvek chybalo privitam pripomienky. (http://pasivnybungalov.blogspot.de/p/...)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?