Stavba rodineho poschodoveho domu svojpomocne.

Dobry den mala by som otazku ci sa tu nachadza niekto kto staval poschodovy dom svojpomocne a kolko ho to priblizne vyslo. My by sme chceli stavat na jar obytna plocha do 150m2. Viete mi niekto poradit prosiim? DAKUJEM
Odpovedať
Spodok bude 12×12 a vrch bude cca 8×12 ( ten spodok ma pristavbu mala by to byt garaz ale bude to asi hostovska izba) hore 3× izba a kupelna.
Odpovedať
Nech projektant urobí podľa PD výkaz výmer aj s cenami, to by mala byť maximálna cena. Inak hrubý odhad 800-1200 EUR/m2 bez zariadenia.
Odpovedať
Profilova fotka
To vsetko zalezi ake mas naroky na kvalitu stavby, zateplenie, materialy a pod... Myslim ze do stadia holodomu sa da dostat na 80.000 €, mozno malinko menej, ale vyrazne menej necakaj.
Odpovedať
Najskôr si určite koľko máte financii - potom si určujte koľko m2 chcete... Lebo dopadnete ako XXX ľudí a najbližších 5 - 7 rokov budete žiť na stavbe. A neverte fámom že 144m2 zastavanej plochy ( + poschodie ) postavíte za 60 000 , ani v prípade že máte celú rodinu z OBORU...
Odpovedať
@dvorcidlo0 @ivus7771 ja som dal take nieco zatial asi do 60k, este treba podlahy a dvere. Inak tem tu je mrte, nema vyznam to riesit, rozdiel v cene robi vela kurenie, ake das obklady, ci ude krb, len kamen na fasadu moze robit liter, a tak isto co je svojpomoc lebo jedne clovek to bude robit roky. So skromnoustou keby neboli problemy cisto svojpomocne bez krbu aj za 55.
Odpovedať
Ako tu uz niekto naznacil stanovte si rozpocet a potom co z toho viete vycarovat. Je problem ak miniete rozpocet a na dokoncenie aby ste mohli byvat budete potrebovat este niekolko desat tisic €. To potom ten dom nebude pre radost z byvania ale stane sa nocnou morou a Vy sa zacnete pohravat s myslienkou ako sa tej tarchy zbavit. Alebo sa stanete otrokom svojho domu. Skratka zratajte si kolko ste ochotni vrazit a tomu prisposobujte stavbu, naopak to nefunguje.
Odpovedať
Prizemie,podkrovie rozmer 9x9 cca 70 000€,svojpomoc cela rodina.Vela materialu som si pozhanal kadetade,drevo na krov,zelezo,rury,kable.Co som vedel ze budem isto potrebovat. Firmu som mal len na kurenie ,betonovali sme s pumpou vsetko. V cene je aj zariadenie,vnutro dorobene na komplet. Treba este ale zvonku zateplit,fasadu,terasu, murik...... no to bude tiez riadna pálka ešte.
Odpovedať
Zariadenie bolo cca kolko? Bavme sa cisto cena domu bez zariadenia nabytku a kuchyne.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivus7771 MY STAVIAME SVOJPOMOCNE , 10 x 8,5 ...zatial mame prizemie , chystame sa na poschodie , suma zatial 15 000 eur
Odpovedať
Okolo 64000€ bez zariadenia
Odpovedať
Nas znami postavil 12×12 za 52000€ bez zariadenia a taktiez svojpomocne tak uvidime teda..dakujem za komenty kazdopadne sa poradim s projektantom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?