Spôsob platieb pre firmu- dom na kľúč

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať tých vás,ktorým stávala dom firma minimálne do štádia holodom. Akým spôsobom prebehlo financovanie? Bolo vopred v zmluve všetko presne vyčíslené? Platili ste zálohy? Alebo až po ukončení jednotlivých fáz (základy,hrubá stavba,holodom)? Zmluva bola všeobecná,alebo musí byť podrobný rozpis všetkých prác? Vopred ďakujem za odpovede. Pekný deň.
Odpovedať
Zmluva o dielo by mala byť hlavne obojstranne vyvážená. Záloha za materiál pre etapu-fázu, doplatok po ukončení etapy. Vždy bankovým prevodom. Príloha ZOD je cenová ponuka dodávateľa stavby vo forme výkaz výmer, ktorý výkaz výmer spracoval môj projektant a ceny do neho vpísal vybraný dodávateľ stavby. Dodávky materiálov a prác naviac ak nie sú súčasťou výkazu výmer sú pridané, naopak nerealizované dodávky a práce, ktoré nebolo treba realizovať sú odčítané. Ak je vo výkaze položka, ktorá sa realizovala, ale v inom rozsahu/množstve (príklad: dodaného bolo viac/menej m3 betónu) jednoducho ju v cenách ponuky navýšime/ponížime. Každá zálohová faktúra je teda súčet riadkov výkazu výmer tovary a dodávky tovarov za etapu. Každá faktúra je súčet riadkov skutočné tovary a dodávky tovarov plus skutočné práce z výkazu výmer za etapu. Tovary a služby si dodávateľ zabezpečuje sám. Zložitejšie dodávky a práce im preberá stavebný dozor, jednoduchšie ja. Zatiaľ to funguje k obojstrannej spokojnosti.
Odpovedať
@pripad001 ďakujem. My máme k projektu len Kryci list rozpočtu. Tak si asi budeme musieť dať vypracovať ešte aj výkaz vymer..alebo je to to isté? Možno hlúpa otázka,ale neviem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?