Rozpocet pri prerabke starsieho domu

Ahojte s priatelom rozmyslame nad kupou starsieho polodomu rozlohou je velky okolo 80m2.dvojpodlazny uplne v povodnom stave tipujem tak ze dom ma 60 rokov okrem strechy ta je nova ale bez zateplenia.treba tam vymenit elektricke rozvody vedel by mi niekto aspon orientacne kto ma uz s prerabkami skusenost povedat co by taka kompletna rekonstrukcia vysla aj so zariadenim.dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
dajte aspoň fotto toho domu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, sme na jednej lodi.Tiez sme kupil domcek cca 30 rokov stary.Je podpivniceny, dvojpodlazny.Obytna plocha spodok 96m a podkrovie 66m.Rozhodli sme sa ho kompletne prerobit., s tym ze ostali iba obvodove mury a strecha, ta je sice plechova ale v perfektnom stave.Podkrovie mame uz hotove.Teraz pokracujeme prizemim, kde nam treba este spravit kupelku(material je komplet zakupeny,)interierove dvere, komplet kuchynu, podlahy,a oblozit krb.Davali sme komplet novu elektriku, v celom baraku su stropne LED svetla a alarm v kazdej miestnosti(jeden nikdy nevie), komplet nove kurenie, vsetky trubky zapustene v stene, nove odpady a voda, komplet nove okna 3 sklenne.V dome, su dve kupelne, dve detske izby, spalna, obyvacka s kuchynou, samostatne WC a hostovska izba.Zatial sme na cca 50tis.Ale je pravda, ze mame trosku vyssi standard.Takze sme si dopriali a na niecom nesetrili.Uvidime na akej cene sa zastavime :-)
Odpovedať
Pridala som aj nejake fotky ta strecha je ako som pisala nova ale bez zateplenia
Odpovedať
Profilova fotka
Niečo podobne veľké zrovna prerábam sám pre seba .Materiál som si vyrátal na 30 000.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež pomaly končíme rekonštrukciu staršieho domčeka - cca 70-ročného. Ale je z pálenej tehly. A bol vcelku zdravý a mal cca 10 rokov starú (teda novú) strechu. Dávame do toho cca 50.000. Ale v tom je už aj z veľkej časti exteriér (zateplenie, žumpa, siete, múriky...) a kompletný interiér... Ale zásadne sme išli po čo najvýhodnejších cenách, zľavách, akciách... a kus roboty je aj svojpomoc... Ale: radil mi architekt a mám 2 skvelých majstrov - špecialistov na staršie objekty. Niekomu sa to možno bude zdať veľa, ale ten domček je postavený v štýle krásnej vidieckej architektúry - taký dom dnes kúpiť je hotové šťastie. A po rekonštrukcii bude mať úplne súčasné vybavenie, vrátane okien s 3-sklom, 18 cm zateplenia a rekuperácie... Tento dom na obrázku však vyzerá byť starší, ako 60 rokov, lebo to by musel byť postavený v roku 1954 - a to sa už (podľa mňa) na SK z nepálenej hliny asi nestavalo. To, čo Vám môžem poradiť, je: DOBRÝ MAJSTER (resp. dvojica), ktorý vie rekonštruovať takéto domčeky. Lebo keby tam nabehol nejaký "radikál" - tak samé prvé, čo povie, bude: zvaliť. :-D A ešte 1 postreh k stavu objektu: čím horší, tým lepšie - pretože už aj 40-ročný dom musíte nakomplet zrekonštruovať (okná, dvere, izolácie, podlahy, stropy, elektrina, kúrenie......). A lepšie je v tom prípade kúpiť "zdevastovaný" dom, pretože ten je lacnejší, ako taký, čo sa tvári, že je na bývanie, ale aj tak ho treba rozbiť od podlahy až po stropy... Držím palce.
Odpovedať
Tiez pocitam kolko to vlastne zozerie, dom 50-te roky, suchy. Najvacsia polozka bude vymena azbestovej strechy, podrezanie, okna, rozvody, kachlova pec, jedna priecka pojde prec urcite, druha neviem, interier.....a praca majstrov samozrejme. Uz teraz som naratala vysoku sumu, takze je mi jasne ze zariadenie urcite nebude. Co uz postel aj sedacka sa da spravit z paliet, jednoducha kuchyna vymurovat z tehal, povodne dvere ponatierat, stare lampy opravit, kopu veci som pozhanala takmer zadarmo (kachlicky, cast sanity)..... urcite radsej provizorne a skromne v dome ako luxus v panelakovej klietke.
Odpovedať
Profilova fotka
@jajaaaj máte odvahu, ak to chcete prerábať, fakt radšej zrútiť.
Odpovedať
@jajaaaj a nevyslo by lacnejsie a s menej nervami radsej zrutit a postavit nove? Sak vyzera to hrozne, tam su trhliny v stenach...ako je na tom statika?
Odpovedať
Tak dakujem za vsetky vase nazory a rady budeme hladat dalej...
Odpovedať
Profilova fotka
preco by ste vsetci burali ??? len co date za vyvoz bordelu zo stareho domu ... a ja osobne som podedil asi 100rocny rodinny dom ...chystam sa ho zrekonstruovat. obvodove mury su tam 90ky ... viete si predstavit toho bordelu pri burani ? plus na dome su este original dubove hrady na streche ani jeden klinec vsetko istene drevenymi kolikmi ... ked sme menili krytinu cca 7rokov dozadu tesar mi povedal ze mi zlomi ruky ak tie hrady vymenim ze preziju este aj mna . neviem preco ale podla mna by ho bola skoda zburat ako vela starych domcekov !
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?