Rozpočet na stavbu

Profilova fotka
Zdravím milí stavitelia, máme zaujem staviať, no zatiaľ sa mi len točí hlava. Určil som strop 180 000e, po odpočítaní ceny pozemku na staubu nám ostáva 164 000e ale zatiaľ sa na mňa každá stavebná firma pozerá ako na človeka ktorý padol na hlavu, čo ja chcem postsvit za 6 000 000mil korún, akoby som povedal postavte mi dom za 200e. Plánujem modernejšiu stavbu, s plochou strechou, dom by mal byt cca 200m2 nie viac, dvojpodlažný. 4+kk, 2vacsie kupelne a jedno oddelene WC Poradte niekto kolko bz to mohlo staáť hrubá stavba,..dokončenie...nechcem vo vnútry nejaký prepych, iba klasickú strednú cestu, pekné obklady, no nie za 50e m2 :-D, Nestaviame garáž pretože chceme ušetritť miesto. Pripájam orientačný obrázok, ďakujem Bořek-stavitel :-)
Odpovedať
@borek_stavitel Dobrý den. Bořku staviteli, ty se něčemu divíš ? Za ty prachy většina postaví domy dva a někteří, skromější a šikovnější i domy tři. Nicméně, udivuje mě, že se ty firmy do toho nehrnou, neboť to je celkem hezká suma, ze které určitě vyjde i solidní zisk. Cena hrubé stavby je v podstatě v této fázi neodhadnutelná, protože za hrubou stavbu skoro každý považuje něco jiného. Taktéž neznalost materiálu, ze kterého budou všechny konstrukce je velká neznámá. Taktéž informace o dodávce - svépomoc? na klíč ? Atd.... :-p :-D ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Laďa..no ja by som chcel aby stavbu urobila firma, viac menej mi ide o to aby som vedel za co platim,..ano mas pravdu sam neviem z coho, dom by som chel aby firma dodala v tzv hoby,..podlahy, sanitu, kuchinu, malovanie, osvetlenie, LED osvetlenie a taketo veci by som si uz chcel dorobit sam. :-D :-D :-D no firma mi povedala ze no viete hruba stavba bez podah, sanity kupelien, len z oknami, kurenie, voda,.vlastne vsetko okrem vybavenia interieru, tým nemyslím nábytok :-D :-D tak no mozno sa vojdeme do tych 140 000 a mne len padla sánka
Odpovedať
Profilova fotka
zaplatim pozemok, a papiere,,,,a budeme bývat na betóne
Odpovedať
@borek_stavitel Vojdete, len si treba čo to poprečitovať, zoznámiť sa s cenami za materiál, popredu nechať manželku, nech si vyberá obklady a hneď aj násobí cenu metrami štvorcovými... HS si nechajte naceniť viacerým firmám, zadajte čo najpresnejšie požiadavky a chcite položkový rozpočet.
Odpovedať
Profilova fotka
blacksr, vdaka,...no jo zajtra sa pustím do tých firiem, inac neviete niekto odporucit niekoho?...mám tu zopár firiem ktoré obehnem tu v ke...ale mozno aj nieco mimo ke by sa oplatio skusit
Odpovedať
zruš balkon a hneď ušetríš pár evri:-))) je to zbytočnosť, ktorú vobec nevyužiješ a je to aj náročnejšie na šetrenie energie... bolo o tom písané dokonca aj v časopise Moj Dom ... že si nevymýšľam :-) Inak po stavbe domu som zistila, že aj tak všetky kalkulácie sú tak brutálne približné, že sa do rozpočtu určite nevlezieš....aspoň ja som taká, že všetko som potom chcela "trochu" lepšie a "trochu" kvalitnejšie, a nakoniec to bolo o "nie trochu" drahšie.... a v neposlednom rade, keď som mala niečo lacno, tak to bolo nekvalitne urobené, alebo odfláknuté...takže druhú kúpelňu som napr. zaplatila radšej viacej, ale šikovnejšiemu obkladačovi...no nebudem sa rozpisovať, ale proste to je strašne relatívne , ten pomer kvalita / cena.... takže držím palce a pevné nervy!
Odpovedať
Profilova fotka
@borek_stavitel Ak je to mozne, material na stavbu si zhanaj sam, urcite si vybavis lepsie ceny, ako ti nauctuje stavebna firma... Viem o com hovorim... ;-)
Odpovedať
@borek_stavitel Neviem aky mas zivotny styl ale ja by som povedal ze dom 200m2 nepotrebujes myslim ze 160m2 ti uplne staci. S cenou na dom do 160 m2 pri strednom standarde by si sa mal zmestit do 120 tis. Ale cena silno zavisi od tvojej predstavy atd. Nikdy nie je dobre ked firme povies kolko mas penazi na minutie pretoze oni si uz urobi ceny tak aby si minul nie 164 ale 180 tis. Pokial si clovek velmi dobre premysli co chce a vela chyb odstrani uz v projekte moze usetrit vela. Postuduj 4 mesiace na internete priapdne tu na modrejstreche a usetris aspon 20 tis. lebo budes vediet co chces. A ak chces minut svoje peniaze rozumne radim ti postav pasivny dom a daj si to urobit createre alebo firme fordom. Kvalita a cena zarucena.
Odpovedať
Profilova fotka
my jsme šli raději cestou, že materiál si dodáváme sami /to jsem si předem spočítala spotřeby, poptala stavebniny, betonárku/ a sjednali jsme pouze cenu za práci (hrubá stavba) a zatím se stále držíme rozpočtu, s kterým jsme do toho šli. Jen to vyžaduje od nás včas vše zajistit a zorganizovat. Vnitřky pak budeme poptávat po řemeslech.
Odpovedať
Profilova fotka
za 160 000 ti k tomu vyde aj poriadne auto , za tu cenu by som to videl aj na velmi pekne zariadene , niektore stavebne firmy su .... , najdi si partiu sikovnych zivnostnikov a budes mat .
Odpovedať
odporucam radsej studuj co chces,z coho to chces a tak aby si bol aspon trosku v obraze aj co sa tyka cien... - najdi si nejaky katalogovy pozri rozlozenie miestnosti ak nevyhovuje daj si ho prerobit,daj si nacenit stavbu a potom vyberaj firmu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
muskaat ;-) presne taka je aj moja predstava no co tu tie firmy vypisuju,...pozries si cenu napr. Úžitková plocha domu 135.10 m2 Obytná plocha domu 70.70 m2 Zastavaná plocha 116.00 m2 Obostavaný priestor 750.00 m3 Výška hrebeňa strechy 6.40 m Sklon strechy 0 ° Orientácia hlavného vstupu Z, SZ HOLODOM 130 000e ved to je chore
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
creator,..no ako citam hore dole kade co, a zaujala ma drevostavba, je rychla, a najefektyvnejsia ak chces dosiahnut nizko- energetickost domu, co si o tom myslis?
Odpovedať
@borek_stavitel Drevostavba, len ak by si robil vnutorne priecky z palenej tehly aby si mal akumulaciu. Inak pri 2 podlaznom dome Ti staci tehla/ytong 25 cm, pri bungalove len 20 (podla toho aka strecha, ale keddze mas rovnu tak to by nelaam byt tazka a mozno bude stacit v tomto pripade aj 20cm. Alebo su aj 20 cm betonove tvarnice, co sa zalievaju opat betonom. Na to hod 30 cm izolacie. Nezabudni dimenzovat podlahu na dostatocnu hrubku izolvacie v nej a v stope aspon 40 -50 cm izolacie. 200 m2 je podla mna na 4 + kk dost. Ak chces priestor myslim ze, 3 izby po 20 m2, obyvacka + kk 60 m2, k tomu nejake chodba, socialne a pod... tak fakt do 160 sa musis dostat. Balkon zrusit - ak bude vonku terasa - balkon budes musiet len zbytocne upratovat raz za cas - komplikovanejsie sa riesie pri nom tepelne mosty.
Odpovedať
@borek_stavitel Firmu odporučiť neviem. My sme pre istotu stavali radšej sami. A nad majstrami stojíme a dávame na nich pozor.
Odpovedať
@borek_stavitel k tej nízkoenergetickosti - netreba nutne drevostavbu kuk: http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... (ale máme drevostavbu :-D :-D :-D )
Odpovedať
@borek_stavitel neverim, ze v KE nemate firmu ktora sa vojde do vaseho rozpoctu. Je to iba o hladani. Aj ja som dlho hladal, ale da sa to.
Odpovedať
Profilova fotka
idom,...to je neskutocne ako firmy ta chcu zdrat aj od posledneho cenrta,..ako poznam to ale tie ceny uz su nechutne,...
Odpovedať
...najlepsie by bolo mat uz projekt a dat si nacenit stavbu ( hrubu stavbu) viacerym firmam- my sme to tak urobili na jedej firme sme sa aj pekne zasmiali ( hruba stavba sa rovnala cene za aku sme postavili komplet dom) ... nakoniec nam hrubu stavbu robila firma- a material sme si zhanali sami- na ostatne sme volali potrebne remesla
Odpovedať
Ja ti poviem, že som prišla na to, že ceny su na Vychode omnoho väčšie. Ja stavam v Prešove, a iba za zaklady dám 25.000 ečiek. Mám 2 podlazia- 240 m2, garáž, sedlova strecha Bramac, tehly Heluz 44. Hrubá stavba by ma mala vyjst na 63.000, vratane zakladov. Ceny su choro vysoké!
Odpovedať
@martinkaxl To staviate na kľúč a aký veľký dom ? Nás vyšla HS ( dom 13x13m) na cca 40.000,- €
Odpovedať
@martinkaxl to zakladate na dne siravy? :-)
Odpovedať
@borek_stavitel Nič neruš, choď si za svojim cieľom a hlavne obehaj si stavebniny a vyjednaj si zľavy na materiál ( v pohode sa dá aj do 40% ). A aj s firmou si treba dojednávať ceny za každú etapu výstavby a dajú Ti cenu aj za reklamu na stavenisku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
skus kontaktovať firmu ktora stavia aj nam..., sice my sme si vybrali bungalov. staviame pri nitre a firma je ak sa nemýlim tiez z nitry. ponukli nam cenu s ktorou sme boli spokojný a neváhali sme... http://www.stolarstvo-moravcik.sk/dre... vela štastia!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?