Rozpočet na stavbu montovaného domu - odhad

Ahojte, našli sme stavebný pozemok, ktorý spĺňa našu predstavu: 450m2, štvorec, rovinatý, trávnik, v centre obce, rovno pri obecnej ceste, všetky siete + kan. rovno na hranici pozemku. Narovinu hovorím, neorientujem sa v problematike - keď si zoberiem cenu pozemku + cenu montovaného domu na kľúč aj so základovou doskou, koľko peniažkov treba ešte k tomu cca? Nebavme sa prosím o zariadení domu, ten by sme si chceli dať postaviť komplet, nábytok, spotrebiče a pod. máme... dokúpili by sme len kuchyňu v podstate. Takže čo sa týka rozpočtu: Koľko EUR počítať navyše k cene pozemku a k cene samotného domu so zákl. doskou? Neviem, čo všetko to zahŕňa... terénne úpravy, prípojky, stavebné veci okrem stavby samotného montovaného domu, povolenia, kolaudáciu a pod.? Neviem, čo všetko treba :-) 10tis? 20tis? 50tis? :-) Viem, že je to relatívne, ale aspoň odhad... či máme nad tým začať reálne uvažovať :-) Ďakujem pekne za rady a pomoc! R.
Odpovedať
@rkh minies vsetky peniaze, aj tie co este nemas ]-(
Odpovedať
@rhk pripojky su radovo stovky eur, resp par tisic max. Ostatne je na tebe, dlazba si pozri kolko stoji meter, travu nasadis sam plot je na tebe, da sa vsetko urcite do par tisic
Odpovedať
Profilova fotka
mna prípojky plynu, elektriky a vody stáli cca 2 tis. Kolaudačné poplatky sú zanedbateľné. Terénne úpravy ako záhrada, chodníky a ploty dorobíš neskôr, ak na to našetríš.
Odpovedať
@rhk Papier a pero a všetko si sám vyhľadaj a prečítaj. Krok za krokom položka za položkou a nečakaj že niekto iný to bude za teba robiť. Nik nevie či si ty najdeš majstra čo ti spraví danú prácu za 500eur alebo iný za 800 eur. Pri stavbe domu urobí človek tisíc rozhodnutí ak kupuje materiál alebo platí za prácu ...usporiť sa dá aj 10 tis ...ale aj minút navyše 10 a viac tis. Stavba domu neni len o pozemku a dome ....ale aj o zámkovej dlažbe , chodníkoch , múriku , bráne ...výsadba záhrady, prístrešky , záhrad. domček ...a to stojí tiež 10 -20 tis eur.
Odpovedať
pokial si vieš všetko postaviť sám tak počítaj že pri skromnosti to dokážeš postaviť za cca 60-70000 ak si to dáš niekomu postaviť tak 110-130000e bez vonkajších úprav
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?