Rozpocet na standard bungalowu (stadium holodom)

Ahojte Chcel by som vas poprosit a vase nazory, kolko moze vyjst podla vas standard (jednotlive casti). Viem, ze to zavisi od vela veci, ze si to mozem zistit sam, ale momentalne na to moc nemam casu. A kazdy vam dnes povie nieco ine, preto ma to zaujima vseobecne (priemerne). Dom v stadiu holodomu, sadrove omietky, okna, strecha, rozvody, zateplenie, podlahove kurenie, fasada, vsetko je, co budeme riesit su tieto polozky: (skuste ku kazdej napisat nejaky interval od-do, ja napisem nejaky moj odhad) - podlahy (dlazba), cca 3x10m2 - material: 1500, praca: 500 - podlahy (plav. podlaha), cca 100m2 - material: 1000, praca: 500 - kupelna 9m2 (sprch kut, vana, dvojumyvadlo, wc): - material: 2500, praca 500 - kuchyna drevo (cca 9m, do pismena C) - material: 4000, praca: 500 - kuchyna spotrebice (umyvacka, pracka, dres+bat, chladnicka s mraz., rura, indukcne varenie) - material: 2500, praca: 100 - interierove dvere (9ks) - material: 1800, praca: 200 - plyn kotol (kurenie + ohrev vhody) - material: 1000, praca: 300 (zahrnuta cena rozvodnej skrine) (kurenie mame moznost este zmenit za elektricke s ovladanim v kazdej izbe, cean holodomu pre nas sa tym nemeni, ale o tom pisem inde :) ) - vnutorne malovanie - material: 500, praca: 200 (pripadne svojpomocne) - samostatne WC - material: 300, praca: 100 - vnutorne zaluzie - material: 400, praca: 100 - sietky na hmyz - material: 200, praca: 100 - interierove osvetlenie - material: 500, praca: 100 - zamkova dlazba von (cca 60m2) - material 400, praca: 200 - pletivovy plot s tienenim (asi 90m) - material 1500, praca 500 Urcite som sa s vela vecami netrafil, ale naozaj to nemam vsetko pozistovane a je to nejaky moj odhad. Ak to zratam spolu, tak mne to vychadza asi 19400 Eur, tak som zvedavy, kolko to nakoniec bude a kde sa mylim najviac. Dakujem vsetkym, ktori to docitali az sem :)
Odpovedať
@basobaso - plav. podlahu si polozis sam. Ale rataj viac ako 1000 Eur na material na 100m2 (ber nejaku podlozku, nejaku kvalitnejsieu podlahu, potom soklove listy) - za dlazbu by si dal 50 E/m2 a pri plavacke by si dal len 10? - kuchyna - zalezi kolko budes mat napr. sublikova a ake kovania na nich... mna 23 suflikov a 4 vyklopy blum stali 1000 eur. ci budes mat aj horne skrinky a pod..., nezabudaj na uchytky co sa Ti budu pacit ;) - spotrebice u nas: Chladnicka 800 Eur (objem 440 litrov chladnicka + 115 litrov mrazak), indukcia 800, Rura 700, Umyvacka 500, pracka 500, dres s bateriou aby som nekecal 250, vstavany maly mrazak 250, spolu: skoro 4 tis. Praca bola v ramci zlozenia celej kuchyne - my mame tiez dvere asi po 200 eur kus, ale prirataj si k tomu klucky - vnutorne farby - daval som Dulux - mam ale trochu vacsi bungalov a slato to asi 750 - malovanie sam - samostatne WC - ak je v tom generit, keramika sedatko - to mas tak za 400 + obklady.... - osvetlenie - ak bodovky s ledkami, tak bodovku kupis od 5 eur + 5 eur ledka - tak len jedno svetlo je 10+ eur, ale muslim ze 500 je malo - zamkova dlazba - ak len polozeni... tak mozno (netusim) 5 eur za m2, ale ak priprava celeho podlozia, + material na to to bude urite drahsie - neviem ci si nezabudol na veci ako parapety (mozno uz su), zasuvky a vypinace, baterie (umyvadlo, vana sprcha - ci mas podomietkove, aj hornu sprchu) dvere do sprchy a pod...
Odpovedať
k pletivovemu plotu - ten material by nemal byt tak drahy. - zamkovu dlazbu budem robit aj ja - skutocne to vyjde tak lacno? My mame cca 40m2 manzelka material vypocitala na 1500 eur. A ja velmi neverum, ze to niekto spravi za 200 eur. Ale bolo by to fajn :) - dlazba - 30m2 za 500 eur sa mi tiez celkom nepozdava. Mozno sme mali draheho obkladackara :) - interierove dvere - praca: 9 za 200 eur - v nasom okoli nerealne :). Bezne od 30-50 eur za dvere (oblozkova zarubna) - pred par dnami sme kupovali novu chladnicku a mrazak - kazde zvlast. dokopy cca 550 eur. Chladnicka nema ziadne marketingove nezmysly ako vnutorny ventilator a super fresh zonu, ci ako sa tie veci volali... "staru" (cca 2 roky) kombinovanu chadnicku za 900 evri sme nechali odniest do recyklacneho skladu. - osadenie spotrebicov z toho zoznamu vyjde urcite viac - oni si za to zapytaju, pretoze bez toho nemas zaruku. Ja by som povedal mozo 300 eur, urcite nie 100. (trosku mimo - dnes mi robili rocnu reviziu plynoveho kotla - stalo to 80 eur)
Odpovedať
@mr79 dikes za tvoj rozpocet. Moj rozpocet je naozaj len odhad, ak su dvere za 180 so zarubnou, tak klucka za 20 uz bude tiez, nie ? Kedze ide o moj odhad, ten si upravim aj podla toho, co mi sem napisu viaceri. Dom kupujeme aj s vypinacmi + zastrckami, sprchac bude len jedno velke sklo (volny vchod), tu sumu na kupelnu som sa snazil odhadnut kompletnu. Ale naozaj netvrdim, ze to viem presne, neratal som si to podla ziadnych realnych cien, ale iba odhadov. Dik este raz
Odpovedať
@basobaso az na niektore ceny bude stat vsetko priblizne dvojnasobok. najviac pod cenu mas dlazbu, kuchynu na mieru, plyn, malovku, a sietky a zaluzie. pletivovy plot stoji 30 E za meter, murovany 100 za meter, brana 3000 remeselnici su velmi drahi, ceny za pracu su utopia. Mne robili kamarati skoro vsetko, a platil som dvojnasobok.
Odpovedať
@peto99 tak len dufam, ze nemas pravdu :) mame susedov, ktori robili ten standard, neviem presne co a ako (ale boli sme u nich vnutri), ale museli mat lepsie ceny, alebo si to robili svojpomocne... idem hladat na youtube, ako polozit dlazbu... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@basobaso všetky ceny práce máš silne podcenené...realita je úplne iná.
Odpovedať
@basobaso zial, dlazbu sam nepolozis, kupelnu neurobis. Mozes sam polozit lamino podlahy a zmontovat linku z IKEY, zarubne sa tiez daju. Na svojpomoc ostanu vonkajsie dlazby, lebo sa daju lahko opravit. Bol by som radsej, keby so mohol napisat krajsie ceny, ale bude lepsie hned teraz, ked ta vyvediem z omylu. Tvoj dom ma celkom dobru cenu a slusny pozemok, nudzovo sa da byvat aj bez podlah a dveri.
Odpovedať
@peto99 Tak s tym dvojnasomkom to je zase riadne prestrelene. Ja by som povedal, ze podcenil skor cenu prace - aj to nie uplne vsade. Material sa da zohnat drahy, lacny... zalezi od rozpoctu. pletivovy plot urcite nestoji 30 eur za m. Mozno z podhrabovymi doskami. Len tak namatkovo som pozrel - pletivo - vyska 180 cm - 25m stoji cca 60 eur - 2,5 m jeden stplik stoji maximalne 10 eur pre tu vysku. Ak ich das na 2m od seba, tak to bude 5 eur ma meter. ==== Pletivo a stlpik 7,5m. Ostatny material bude urcite menej ako 2,5m Ostava 20 eur na meter - neviem, co by v tej cene este mohlo byt? podhrabove dosky? potom mozno tych 30 eur.
Odpovedať
@peto99 presne o to mi islo, ci niekde niesom naozaj uplne mimo, co zrejme som. Ceny mam niekde spisane, potom mam v tom XLS stlpec prieskum 1, prieskum 2, a potom realita... na zaver to bude asi najlepsie zhodnotit... Ale pozname pripad, kedy z holodomu, 130m2, spravili standard aj so zariadenim, upravou pozemku a pod za 40.000... a to tam mali schody, a plno skriniek, atypicky sprch. kut ATD ATD ATD, to by som mohol naozaj vela menovat... Cize ked ja ratam, ze zariadenie ich mohlo vyjst na 5.000, uz sme na 35.000, a ked by som to nahodou vedel stiahnut na 30.000 (bez uprav pozemku vonku apod), nemusim mat vsetko hned, tak som na 25.000... chapeme sa ?
Odpovedať
@joxe s podhrabovymi doskami samozrejme
Odpovedať
@basobaso 20000 na zabyvanie stacit bude, prinajhorsom vynechas par veci, bez ktorych sa chvilu da existovat. Exterier je extremne drahy. Nabytok sa da kupit pouzity a potom vyhodit. Linku na mieru neodporucam, IKEA je senzacna, a mas ju pod nosom. Navyse sa da montovat postupne, dvierka dokupis neskor. Korpusy su skoro zadarmo. Steny v kuchyni treba murovat tak, aby tam ikea vosla presne. Ja som radsej bural stenu, ako platil linku na mieru. Takze teraz hura do ikey.
Odpovedať
@peto99 tak napriklad kuchyne robi moj otec uz niekolko desatroci, takze aj tam mame nejake 'moznosti'... ale tu IKEA kuchynu si pojdem pozret, tvoje vyzera celkom ok :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peto99 aj ja mam linku z ikea, urcite je lepsia ako co nam spravil na mieru a slendriansky namontoval stolar.
Odpovedať
@basobaso otec moze IKEU zmontovat, korpusy lepsie aj tak nevyrobi, a kovanie a vysuvy lacnejsie nikde nezozenie. Blum stoji 2x viac ako v IKEY. Aj montaz a skladanie je na tyzden roboty. Ak robi s drevom, tak moze osadit zarubne, a polozit lamino. Bez urazky, moj znamy stolar mi chcel vyrabat linku, cena bola dvojnasobna, komunikacia viazla, terminy nestihal. Druhy stolar mi povedal, ze ma linku z ikey, lebo sam by si lepsiu neurobil :-D Nechal so ju u neho namontovat, ale korpusy som skladal sam.
Odpovedať
@peto99 Otec by sa IKEI nedotkol, robi HIGH-END kuchyne, ale samozrejme my vie spravit cenu a rozdiel tam nejaky bude. Teda ak by som to od neho bral, co nie je iste, kedze momentalne je cena priorita :( Otec ma firmu, ale montovat uz nechodi (ja som kedysi chodil s nim, takze nejaku zrucnost + rozum mam aj ja), ale ma kvalitnych spolahlivych dlhorocnych montaznikov (to mam uz overene). Uvidime, aku cenu mi da a potom to porovnam napriklad s tou IKEOU
Odpovedať
@basobaso ziadny high-end ti netreba. Ikeu si zmontujes aj sam, radsej ho do toho nemontuj, nech sa neurazi.
Odpovedať
@peto99 urazit sa neurazi. Aspon architektonicky (zadarmo) mi pomoze, uz aj pomohol. A mozno mi to da za cenu ikeackej, tak potom nie je o com. Rozdiel v tych kuchyniach urcite je, to mi ver ! Ja ti budem zas verit tu rekuperaciu :)
Odpovedať
takto "naivná" som bola aj ja ked sme sa rozhodli stavať dom , neber to v zlom, naozaj je to podhodnotene, ja som si tiež myslela že za take ceny sa to da, ale neda, teda len ak nechceš uplne to najlacnejšie, ale ver tomu že to najlacnejšie sa ti páčiť nebude, my sme si vybrali vždy tie lacnejšie verzie, ale nie na ukor kvality........nám sa rozpočet, ale celkový na stavbu domu predražil o 20 000€.......z povodných 70 000 sme sa dostali na 90 000..........takže k tým položkám: dlažba - to máš 50€ za M2, da sa aj taka, ale da sa aj za 30€ za m2 plávajuca - 10€ za M2 - da sa, aj my máme taku, ale treba prirátať ešte podložku, spojky, lišty a pod. kupelna - ta je tiež podhodnotena kuchyna - podhodnotená, my máme 6,5m, sice kovania Blum, ale málo šuflikov, skor dvierka, ale cena 3000 spotrebiče - tie stoja viac, my sme vyberali skor lacnejšie, a vyšli 2600, bez drezu a baterie, to si prirátaj dalšich 250 interierove dvere - skor by som počitala okolo 300€ za ks, lebo aj klučku treba rátať. to rátam foliovanu verziu, dýhovane stoja viac malovanie - to by si aj mohol mať dobru cenu..... k ostatnemu sa vyjadriť neviem, kotol nemáme, ešte ani žaluzie a exterier....... @basobaso
Odpovedať
@peto99 my sme robili dlažbu svojpomocne, da sa to, ale musiš mať známych ktorí to vedia robiť a su ochotní ti pomocť :-)
Odpovedať
@sorca24 tak oproti tvojim cenam a odhadu az tak vedla nie som... ? Inak ine domy (aj ked mensie - bungalowy 92m2), co tu predavaju, standard stoji 6.000 eur: Štandard zahŕňa: - položenie zámkovej dlažby na parkovanie a vstup do domu, - laminátová podlaha v izbách a v kuchyni, - interiérové dvere a zárubne, - dlažba v chodbe, kúpeľni a WC, - obklady v kúpeľni a WC, - 1x umývadlo v kúpeľni a 1x umývadlo vo WC, - plastová vaňa a sprchový kút, - 2x WC. ---------------------- cize je to bez kuchyne, tak dajme + 6, a neviem, co tam este chyba... tak ked oni maju + - 12000 na ten standard, tak mna len za to, ze mam metre stvorcove o 40% viac bude stat 25000 ? Ale je mozne, ze tam nieco aj chyba, co ja ratam do "mojho" standardu...
Odpovedať
@basobaso kurenie kotol + cela podlahovka + robota, 117 m2 + podkrovie bez radiatorov mam ponuku na 10 915 € na komplet ze uz budum len kurit podla projektu konecná cena
Odpovedať
@tvojaritka ja mam podlahove kurenie v cene, bez kotla, neviem, co vsetko bude treba na zapojenie kotla, ale predpokladam, ze plyn bude dovedeny do domu, ja (teda skor plynar) si uz len zapojim kotol, reviznu skrinu a pod. to odhadujem na 1500 spolu, max 2000 (a zapinam kurenie)
Odpovedať
@basobaso ozaj, dom si este nekupil? kym podpises, budu samozrejme vtacka lapat ;-) tak si davaj pozor, co bude nakoniec v zmluve,
Odpovedať
@peto99 mam podpisanu rezervacnu zmluvu, zlozil som zalohu. Developer je samozrejme dost komercny, resp. sa tak sprava. Riesime okna v kuchyni a je z toho dost nervozny, otcovi dokonca do telefonu povedal, ze vrati nam zalohu a ze je kopec inych zaujemcov o ten dom... trosku tazsie sa s nim jedna, ale moc v tomto stadiu nemam na vyber. Riesim aj tu rekuperaciu, podla teba kolko by stala ta priprava v podhlade ? tie armatury si potom v izolacii, alebo na nej ?
Odpovedať
@basobaso priprava rekuperacie stoji 2000, rury su NAD izolaciou. Vedu sa po okrajoch krovu, aby v strede zostalo pochodzne miesto. Rozhodnutie nemusis urobit v tomto stadiu stavby. Instaluju sa po poteroch, teda takmer pred koncom holodomu. Do zimy mas cas. Ak chces, posli mi do IP meno developera. Nejakych poznam osobne. Tlak na rychle rozhodnutie kupit je bezna obchodna strategia. Pokial dodrziavas podmienky a terminy, trvaj na tom, ze mas seriozny zaujem a vybavujes peniaze. Na druhej strane, dopyt je teraz tak silny, ze im dava moznost si vyberat. Ak tam okna este nie su, urcite ich zmen na 3-sklo s plastovym distancnym pasikom /nie hlinikovym/. Inak sa budu rosit. Okna od firmy su z Topolcian?
Odpovedať
@basobaso Zvlastny postoj ma dotycny. Takych firemnikov, co sa k tebe spravaju jak keby si si dosiel rozky kupit, nie byvanie, by som kopal.. Nejde si kupit hrubu stavbu a dokoncit sam? Mozno by to bolo lepsie pre obe strany. Ak ste to uz riesili skor, omluvam sa...
Odpovedať
@peto99 O oknach viem, ze je to dvojsklo, a su znacky Rehau. V utorok-stredu by ich uz mali montovat. Chcel som menit okno v kupelni, potom sme si to rozmysleli (bol by tam doplatok), ale akutalne chceme zamurovat 1 okno a druhe zmenit (zvacsit) tak, ze preklad ostane.. ale samozrejme 'nase' okna su uz vyrobene. Predpokladam, ze to ma kam posunut dalej. Tak uvidime, vcera vecer som mu poslal o tom mail, zatial nereagoval, takze mu budem poobede volat. Co sa tyke rekuperacie, resp. teda sadrokartonu, odhadujem to (podla planu), ze by ho mali montovat niekedy za 6 tyzdnov (15.novembra ma byt dom hotovy, potom do 1.12. kolaudacia - tak sme dohodnuti, aj ked je mi to jasne...) @matorado Vidis to ma nenapadlo, kupit od neho hrubu stavbu... Nas vsak ale tlaci aj cas a z hladiska uveru by bolo najlepsie, kebyze to kupujeme KOMPLETNE dokoncene (aj na kluc), takze minimalne holodom by bolo treba, inak to bude natahovanie sa aj s bankou (uverom a postupnym cerpanim)
Odpovedať
@basobaso V dnesnej dobe ak je problem ozaj len s financovanim, tak problem nie je. Banky su otvorene a pristupne snad ako nikdy. Aj my sme postupne cerpali, tranze nam pustali na fotky. Samozrejme sme sa ponahlali docerpat uver, aby sme nepreplacali uroky zbytocne dlho. Ale ked si zistil kdesi uprostred hrubej stavby, ze ti mainstream proste nereze, tak toto bude najmenej bolestive. Ja tomu rozumiem, tiez som sa zobudil, uz ked sa vence vylievali, ze chcem x veci pomenit. Je to drahsie sice, ale lepsie neskoro ako nikdy.
Odpovedať
@basobaso mokre procesy trvaju nejaky cas, kym vyschnu. Sadrokarton by sa nemal montovat pred tym, ako vyschne poter, a poter potrebuje mesiac bez kurenia a mesiac s kurenim. Podla tohto planu by sadrokarton nemal byt skor ako v decembri. Ale developer si s tym hlavu lamat nebude, on chce rychlo peniaze, a ty budes mat krive stropy. Je mozne, ze kolaudaciu musi stihnut tento rok, kvoli prisnejsim predpisom od 2016. To bude o drzku, lebo v jeseni je velky problem zohnat remeselnikov. Zohnat narychlo montaznikov na rekuperaciu tiez nemusi byt jednoduche. Uvidime, ako to bude vyzerat v oktobri, podla mna to do Vianoc nestihnu. Potrebujes co najrychlejsie kurit, aby omietky a potery vyschli, a este nemas ani podlahovku a plyn. Plynari si davaju nacas. Terminy ber s niekolkotyzdnovou rezervou.
Odpovedať
@basobaso v dnesnej dobe dava developer dvojskolo a este k tomu na vyber kurenie elektrinou? Poslat ho kade lahsie...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?