Rozpočet na dom

Profilova fotka
Dobrý deň. Potrebujem poradiť ako najlepšie zistiť rozpočet na dom. Mám projekt, ktorý som poslal niektorým firmám aby mi urobili približný rozpočet na hrubú stavbu materiálom i bez, no ani jedna firma mi neodpovedala. Tak neviem čo robím zle. Momentálne som mimo Slovenska, takže priamy kontakt nieje možný. Prípadne poraďte nejaké firmy v okolí Košíc.
Odpovedať
Profilova fotka
Daj si vypracovať rozpočet aj výkaz výmer osobne. Bude to stať nejaké EURO. Potom rozpošli výkaz výmer firmám a oni Ti skôr odpovedajú. Firmy už to nechcú robiť zadarmo. Musia si to aj oni zaplatiť. Treba na to program a čas.
Odpovedať
@projexin ahoj.tak toto by zaujimalo i mna. a koho mam poziadat aby ten vykaz vymer urobil?je na to nejaka firma alebo ako sa to robi?
Odpovedať
Profilova fotka
@peka26 Robia to stavbári -rozpočtári. Väčšinou majú program Cenkros. Vypracujú nezávislý rozpočet aj výkaz výmer na základe projektu. Ak Ti to robí stavebná firma, môže to byť skreslený. Ak máš projekt v elektronickej forme -nie je problém, odkiaľ je rozpočtár. Poznám aspoň troch takých, ktorí sa zaoberajú výlučne s tým. Ak chceš, pošlem Ti kontakt.
Odpovedať
@projexin no bol by sov Vam vdacny, keby ste mi mohli poslat nejake kontakty
Odpovedať
mal som moznost robit rozpocet na dom v cenkrose a poviem Vam ze v tom programe su poriadne vysoke sumy oproti tomu za co robim ja ...........povedal by som ze su to asi ceny za vystavbu na kluc
Odpovedať
@stano8 cennkros je statny program pre statne zakazky
Odpovedať
@dalila1607 mas rozne druhy cenkrosu na rozne prace aspon tak nam to vysvetlovali
Odpovedať
@dalila1607 cenkros nie je štátny program ani nikdy nebol. Ceny cenkrosu sú ceny ktoré zohľadnujú všetky náklady spojené so stavebými nákladmi: v cenách je započítaná doprava materiálu na stavbu aj mimo nej, nákladka avýkladka materiálu, mzdové náklady všetkých zaiteresovaných pracovníkov, všetky odvody za pracovníkov, režijné náklady t.j. spávna a výrobná réžia, a daň z príjmu. Dá sa s cenami pracovať za predpokladu ,že dotyčná osoba platí pracovníkov na čierno( neodvádza žiadné dane a nepriznáva prijmy a odvody príjmu) . Samozrejme ,že sa dá cena znížiť podľa aktuálnej ceny - zliav materiálov.V prípade práce na čierno , akú záruku dáva dotyčná osoba( je vlastne nepostihnutelná)!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?