Rozpočet na dom 15x14 Style 229 s garážou

ahojte chceme si dat hrubú stavbu domčeka style 229 postaviť po strechu bez okien. Hrubá stavba na cene a na 45 000. a je to dobrá cena?? z porfix,,, je to dom s garazou, prikladám foto, pozemok je rovinnaty otázka bude mi stačiť svojpomocne na dokončenie 50 000??
Odpovedať
Profilova fotka
50K na dokoncenie vam nebude stacit
Odpovedať
zalezi od toho, co v tvojom pripade znamena svojpomoc. JA by som povedal, ze bohate to bude stacit na dokoncenie. 45 tis. za dom v stave ako ste popisali mi pride prehnane a dost. Teraz sa do mna pustia ludia za to , co pisem. MF. Svojpomocne to das. Ale to ozaj musis robit vsetko sam.Neviem nakolko si zrucny a vyznas sa vo veciach.
Odpovedať
@pluky prečo si myslíš ze to sa nedá za 50 000 dokončiť,,, máš s takým niecim skúsenosti?
Odpovedať
@roxo99 firma mi zatiaľ napislaa 38 000 za hrubú stavbu,,, dal som si rezervu... okná si nájdem firmu, sadrokarton urobím, dlazby obkladac, kúrenie a elektrinu firma,,, ja myslím ze sa to dá
Odpovedať
@macko2018 u mňa hrubá stavba x 1,45= vnútro+fasáda
Odpovedať
@jumt a co ti robila firma a co si si robil sam? vieš napísať,, poprípade do správy
Odpovedať
za 50 000 to dokončíš, ak naozaj budeš robiť všetko svojpomoc. Dôležité bude aj to, v akom štandarde si ho chceš zariadiť. T.j. cena obkladov, sanity, podlahy, kuch. vybavenie. Niekomu akurát, niekomu len na polovicu.
Odpovedať
My mame maly bungalov a taktiez sme si mysleli, ze to dame, ale bohuzial nie. A to si vela veci robime svojpomocne. Hruba stavba vyrastie rychlo, ale az potom idu prachy neskutocne ...vsetko zalezi do akeho standartu pojdes, su lacne materialy, stredna cesta a topka 🙂
Odpovedať
Tak ako insed napisal...zalezi od standardu. Ja som robil zaklady, odpady, murovacky,strechu, vodu,elektriku,zakladal som si okna.Kurenie robila firma, poter tiez. Zast.plocha 210m2. Cena zatial 37.
Odpovedať
Profilova fotka
@macko2018 Ano, staviam
Odpovedať
@macko2018 poter,omietky a niektoré obklady firma=živnostníci a ja s kamarátmi elektrika voda,kúrenie,montáž okien,pokládka podláh,montáž int. dverí a kuchyňa montáž.Zaleží aký materiál dáš lebo napríklad int. dvere máš od 100€ po 300€ a tých tam máš dosť.
Odpovedať
@roxo99 tak to máš super cenu,,, ja sa chcem. do toho pustiť a uvidím no ako to pôjde,,
Odpovedať
Článok sa načítava...
@macko2018 drzim prsty.Len to nevzdavaj. Chod si za tym, aj ked uz nebudes mat chut.Viem o com pisem. Nech sa dari chlape ;-)
Odpovedať
@roxo99 super ďakujem za podporu
Odpovedať
@macko2018 ktomu sa da iba popriat vela stastia....
Odpovedať
my sme si nasli partiu na vytiahnutie murov. budeme mat podkrovny. chceme si nieco spravit sami, tak sme sa dohodli, ze zakladove pasy a priprava zakladovej dosky ostane na nas, oni nam pomozu vytiahnut mury, deku a podkrovie - obvodove a nosne mury. ked my pripravime zakladovu dosku k zalievaniu, tak usetrime asi 2400e na praci. murari si zoberu 220e za zaliatie dosky 10,7x12,5m. murovanie priecok nacenili na 14/m2. cize na niektorych veciach sa da pekne usetrit. zaliatie dosky, tahanie murov, schodisko, komin, podkrovie, priprava vencov a pod nas bude stat asi 9500e. samotna praca. material si zozenieme sami. takze da sa na niektorych veciach pekne usetrit ale pocitat s tym, ze tam clovek stravi dost svojho casu. takze drzim palce, nech sa podari vsetko, len treba mat odhodlanie.
Odpovedať
@macko2018 jazdy den sa najde clovek co nevie co znamenaju pojmy, Svojpomoc znamena, ze si to spravis svojou pomocou to znamena ze zoberes svoje ruky a spravis si vsetko sam a platit za robotu 0€ t.j. ze nikomu nedas za roboitu ani ň. Takze dlaba, kurenie, okna firma... co je na tom svojpomoc? ze za teba robia ini? Dalej pisat ani nejdem 100x je tu taka tema, nepises nic o kurenie, el, instalcii atd, dom vychadza podla standardu a miery svojpomoci od mozno 400€ do nekonecna, s firmami cca 1000 tak budes niekde odhadom medzi 600-900€ za m2 ked nebudes davat drahe veci
Odpovedať
Zaujímavé sledovať ľudí, ktorí si dajú naprojektovat veľký, to znamená drahy dom. A potom idú na internetové fóra riešiť, ako to postaviť čo najlacnejsie :-) Tak buď na to mám, dám si naprojektovat veľký dom a nechám si ho postaviť. Alebo mám teda menej peňazí, tak sa uskromniť aj s menším domom a budem sa snažiť ho nejak dolepit svojpomocne. Navrhnúť si haciendu a myslieť, že sa dá postaviť za cenu malého lacného domu. Ale však držím palce :-)
Odpovedať
@jurkoboss no sak, ale ked sused ma taky
Odpovedať
Profilova fotka
@macko2018 za hrubú stavbu je to asi v pohode cena, tipujem, že strecha bude väznikova a Sadrokartón na tom zavesený... Potom dokoncovat, okná dvere 10 tis, sadros 2 tis, omietky 4 tis, kúrenie 10 tis, poter 2 tis, podlahy 3 tis, kuchyňa 8 tis, kúpeľňa a malé WC 8 tis... Zateplenie a fasáda 10 tis...zumpa 2 tis.. Krb, interiérové dvere, rekuperacia, vypínače, svetlá, terasa??... Už som cez 50 tuším... 😁 😁 😁 Dá sa to asi, ale daj si pozor na kvalitu práce, predsa len nechceš mat v novom dome krivolake omietky..ja robím tiež svojpomocne ale omietky mi robia práve, pretože sú veci, ktoré spravím, ale niekde treba top kvalitu práce a materiálu a preto mi tie omietky robia ručne sadrové rigips ten + sieťka + štuk rimano..
Odpovedať
@macko2018 Za 95-100 tis. eur postavíš len tú ľavú časť domu bez garáže , kúpelky a spálne. Ak chceš aj tú pravú časť domu postaviť ...tak plus ale 30-40 tis.
Odpovedať
mne jedna firma dala cenu celkom fajn si myslím základy cca 8500,, 10500 vymurovanie a strecha 14500,,, plus DPH,,, čo je nejakých 38 000. ja myslím ze cena faj. a aj keby to bolo 40 000
Odpovedať
@macko2018 ahoj. Na hrubú stavbu to je dobra cena podľa mňa. Môžeš mi napisat tu firmu do súkromnej správy? Dakujem
Odpovedať
@macko2018 Hej cena je seriozna a dobrá . Ale tá cena už ukazuje , že ta tvoj dom ktorý si dal do príspevku bude stáť ale 130 tis. a viac Nie 100tis. preto ti tu píšem. Ak by sme hovorili o dome za 100tis. cena hrubej stavby bez okien dverí je 25 -28tis.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?