Rozpočet montovaného domu na kľúč

Dobnrý deň všetkým, s manželom sme sa rozhodli pre stavbu montovaného domčeka na kľúč. Nakoľko sme obaja laici, veľmi by nám pomohlo nejaké usmernenie a pomoc. Prešla som snáď všetky diskusie tu na webe a neviem sa dopátrať po komplexnej odpovedi,aj jedna kočka sa to už raz pýtala predo mnou a odpoveď nedostala. Takže budem rada za akúkoľvek radu, pomoc, doplnenie. Disponujeme budgetom 120 000 eur. Náš pozemok stojí 20 000, dom na kľúč 65 000 eur. To je dokopy 85 000, ostáva 35 tis. eur. Naša otázka je, čo všetko musíme zahrnúť mimo samotného domu? Zatiaľ som zo surfovania, hľadania a zisťovania našla tieto veci: - rôzne poplatky- stavebný dozor, geometrický plán... - projekt - zákl. doska - materiál na dokončenie interiéru (linka, dlažby, podlahy....) - úprava exteriéru a plot Čo som zabudla? Čo ešte k tým poplatkom? Veľmi ďakujem za každý odpoveď, ktorá nás pohne smerom dopredu, pekný deň všetkým :-) lenka
Odpovedať
@lenocka278 siete? len plynova pripojka - hodiny ... pod 1000 eur neide... Kanalizacia alebo zumpa? Studna alebo vodovod?
Odpovedať
@mr79 kanalizácia, vodovod :-) prípojky už dopisujem ďakujem krásne :-) ako píšem, vôbec netušíme, čo nás čaka, takže každá rada, dobrá rada.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenocka278 mne celkom nie je jasne ci teda to bude dom na kluc, alebo holodom , to je dost rozdiel ….
Odpovedať
@cappucinko na kľúč :-) aspoň si to tak predstavujeme, keďže nemáme a nepoznáme absolútne nikoho, komu by sme mohli zveriť stavbu do rúk. Prečo sa pýtaš? Kvôli dokončeniu interiéru? Tak nám bolo vysvetlené- pri stavbe, od štádia holodom po dom na kľúč ide o to, že firma pracuje a materiál dodávame my.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenocka278 lebo my sme stavali dom na kluc a vsetko bolo v rozpocte hned od zaciatku, od pripojok, ext. upravy, terasu, gar. brana, az po komplet cely interier a vsetko za nas zabezpecili oni, my sme len povedali, co chceme , preto som sa pytala , ale uz tomu chapem ;-)
Odpovedať
@cappucinko zatiaľ sme oslovili len dve firmy, obe mali takýto postup, tak som si myslela, že každá to má takto. Vďaka za ďalšiu novú vec, ktorú som sa naučila. Začínam dostávať strach, do čoho sme sa to pustili :-) S ktorou firmou ste stavali vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@lenocka278 mozno na SK je to takto, my sme stavali vo fr., ale pride mi to divne, to akoze ked si nedodas material tak oni budu cakat kym si ho dodas?
Odpovedať
@cappucinko tak meno firmy už nie je treba :-) áno,tak nám to vysvetlili. Urobí sa dom do štádia holodomu, my si nakúpime materiál a oni to dokončia :-) ešte oslovíme viacero firiem samozrejme, len som chcela nejaké erudované info od ľudí, ktorí sa v tom vyznajú, alebo ktorí si prešli stavaním, lebo pre nás je všetko španielska dedina :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenocka278 úprimne, ak ti môžem poradiť, vy si také zľavy nevybavíte, ako majú možnosť zabehané stavebné firmy. Oni - tie firmy dostávajú množstevné zľavy aj na základe toho, že u svojho dodávateľa nakupujú stále, vy budete pre nich iba jednorázová záležitosť. Pouvažuj nad tým... :-|
Odpovedať
@topvideo ak som ťa dobre pochopila, mám nechať vybavenie na firmu, ktorá nám bude stavať dom? Že nakúpia dlažby, podlahy atď? My sme to takto chceli od prvej chvíle, ale nebolo nám to ponúknuté :-) dnes sa ale ozvala jedna firma, ktorá má napr. podlahy zahrnuté v cene domu na kľúč :-) mám pred sebou ešte veľa sedení za pc, kým sa ako tam zorientujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenocka278 presne tak, známi idú teraz stavať dom na kľúč, dodávateľ im ponúkol materiály, obklady, dvere, dlažby, sanitu z katalógov, oni si vybrali a už s tým nemusia nič robiť. Doprava je tiež neskutočne drahá, ak chceš pošlem ti kontakt na tú firmu do IP
Odpovedať
Profilova fotka
@lenocka278 ...... Išla by si bez právnika do súdneho sporu.....? Prečo.....? Asi je to s advokátom menej riskantné a máš väčšiu šancu, že Ťa protistrana neošklbe. A tak je to aj so stavbou domu. Ak o tom (ako píšeš) nič neviete, bez stavebného dozora už ani na krok. Je to praktik, ktorý sa vyzná. A aj firma, čo Ti bude stavať dom na kľúč, nebude na Tebe tak orať, ako by orala, ak by si išla neskúsená na vec.... :-D A stavebný dozor Ti pomôže sa zorientovať aj v cenách. A aj Ti vysvetlí, kde sú ešte "skryté" náklady, ktoré Ty v tejto chvíli nemáš šancu vidieť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@topvideo budem rada, ďakujem :-) presne takto by sme to chceli aj my, manžel je pracovne vyťažený na maximum, nemá veľmi čas obehávať materiál.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenocka278 Dom na kluc znamena na kluc niektore slovenske firmy ani nevedia co to vobec znamena ta tvoja asi tiez ked chcu od teba aby si si zhanala material, v cene by si mala mat vsetko okrem zariadenia,a @topvideo to ze tieto firmy dostavaju zlavu to je pravda ale tebe tu zlavu uz nedaju osobne som si vypapuloval vsade zlavy a stavali sme svojpomocne @lenocka278 dom na kluc by som si daval len vtedy keby som mal strasne vela penazi a potom by som si ich vysudil naspat l(ebo dom nieje podla mojich predstav),,,, toto sa deje na slovensku dobre si prever firmu, radsej by som ti odpuracal ist do domu so zivnostikmy a vyzjde ta to lacnejsie ako firma NA KLUC.
Odpovedať
My staviame tiez prave. Vediem si celkom presny rozpocet :). Ak budete zakladat rozostavanu stavbu: - geometricky zameranie (cca 200 eur) - vklad - 60 eur - znalecky posudok na vklad rozostavanej stavby (cca 200 EUR) Samotny projekt a stavebne povolenie Pripojenie elektriny, vody, kanalizacie a plunu - Elektrina - 150 EUR (po elektromer) - plyn 220 (zmluva o pripojeni, nie je to konecna cena, predpokladam este cca 400-500 eur) - voda - cca 100 eur
Odpovedať
@bacinko do na kluc u nas povecsine znamena nieco malo viac ako holodom. Bez sanity, dveri a podlah. Aspon take su moje skusenosti.
Odpovedať
@leonardom vďaka za krásne vysvetlenie...ako právničke mi to sadlo, ako sa hovorí "riť na šerbel" :-D @topvideo ďakujem krásne, oslovíme :-) @bacinko mne papuľovanie veľmi nejde :-) veľmi veľa peňazí nemáme, ako som vyššie písala, ale radi by sme mať s tým čo najmenej starostí. Začínam mať pocit, že to nebude ľahká cesta. Nad živnostníkmi sme vôbec neuvažovali.
Odpovedať
@joxe ďakujem, presne také niečo som mala na mysli :-) čo všetko mám očakávať.
Odpovedať
Profilova fotka
Skor by som sa zamerala najst slusnu firmu. Aj tu ich zopar funguje... Casto dom na kluc je i s doskou a skoro vzdy s obkladmi sanitou vymalbami dverami podla vyberu so vzorkovnika. Ak teda nemate cas sa venovat stavbe tak nech je to skutocne na kluc. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenocka278 ved presne o tom istom som pisala aj ja, ze je najlepsie to nechat vsetko na jednu firmu a tym padom, mas od nich zaruku na vsetko a suhlasim s @topvideo, ze aj ceny ti zrejme zozenu oni ine ako vy a navyse ten usetreny cas, viem o com hovorim ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenocka278 neboj sa nicoho ani mne to neslo ale su to tvoje peniaze ktore ti zjeavne nespadli z neba tak si ich váž, ostatne ti piesem do IP. :-)
Odpovedať
@jankazb pravdu povediac, ja som si myslela, že toto bude tá najjednoduchšia časť :-) -nájsť dobrú firmu. Moja večná naivita a predstavy :-). Ako badám, nebude to také ľahké. @cappucinko presne takúto máme predstavu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenocka278 @bacinko ja staviam s živnostníkmi, mám stavebnú priemyslovku, ale je to makačka, orientuj sa hlavne na firmu, ktorá ti to urobí všetko na kľúč
Odpovedať
Ešte si tam dopíš aj drenaže okolo domu, a vsakovaciu jamu (prípadne zbernu nádrž) a odtoky ( v zemi) na daždovu vodu. vonkajsie osvetlenie, zvonček :-)
Odpovedať
Pri vybere firmy je dobre urcit standard do holodomu, aby sa ponuky dali vobec porovnat. Cim komplikovanesia specifikacia tym zlozitejsie vyhodnotenie. Pri vybere stavebnej firmy bolo pre nas dost dolezite, ze stavebna firma zobrala od nas dopredu len zalohu na zaklady (aj to nie celu sumu) a ostatne fazy financuje z vlastnych zdrojov. My platime az po odovzdani etapy. Je to dolezite pri postupnom cerpani hypoteky napriklad. Aj tam vznikaju naklady. Lebo kazda tranza nieco stoji, a mame stanoveny aj datum vycerpania celeho uveru. Potom sa opat plati pokuta.
Odpovedať
@pomiuk ano vsakovanie :) ale len ak nema odvod dazdovej vody do kanalizacie. A zvnutorneho vybavenia vutorne osvetlenie je tiez celkom velka polozka :)
Odpovedať
Možno by nebolo od veci napísať, aký dom komplet na kľúč to za tých 65t má byť. Keďže zhruba polovica z ceny je práca, tak na materiál zostáva cca 33 t. Plot a úprava okolia domu sú pomerne nákladné, nebude Vás dlho baviť blato na pozemku. Potom by bolo vhodné si zohnať kvalitný stavebný dozor, a to aj v prípade, že by ste si profesie zháňali sami.
Odpovedať
@topvideo ahoj poprosim aj ja do ip kontakt na tu firmu vdaka
Odpovedať
@joxe pozor zo zákona je zakázané daždovku odvádzať do kanalizácie.. musí byť vsakovačka... Zákon to nepovoluje
Odpovedať
@cvoky8 podla akeho zakona?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?