Rozpocet domu 20x10

Ahojte ludkovia V plane mam stavbu domu 20x10m. Na prizemi budu 3 garaze a kotolna . Na poschodi 150m byt + 50m terasa. Rovna strecha. Keramicka podlaha. S akou sumou mam ratat cca na hrubu stavbu s oknami ? Dakujem
Odpovedať
okna su extremne variabilne, mozu stat 3000, ale aj 30000.. stavba, odhadol by som to na 50 tisic hruba stavba material, plus praca. zalezi od podlozia, sklon pozemku, pouzity material. mozno ked bude vsetko absolutne idealne tak 40, a mozno pri pruseroch 60. plus tie okna. schvalne, kto trafi najblizsie :D
Odpovedať
dajme tomu ze okna + dvere budu stat na cely dom dokopy 15000 :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tibi01 Aj keby si tu dal viac info tak ti to nikto nepovie moc presne najlepšie je zobrať projekt dať si naceniť materiál do rôznych stavebnín a prácu rôznym majstrom. Ak ťa ale naozaj zaujímajú odhady ľudí ktoré sa môžu líšiť aj v desaťtisícoch tak ešte doplň info. Napríklad svahovitosť pozemku, materiál s ktorého chceš stavať, či svojpomoc alebo firmou na kľúč, bol by dobrý aj pôdorys aby bolo vidieť či tam máš tri garážové brány a dva okná alebo samé veľké presklené steny, tak isto aj štandard či NED alebo pasív, a veľa pdobných vecí čo majú veľký vplyv na cenu. Ja by som si typol, ak je pozemok rovina, niečo urobíš sám alebo zoženieš lacnejšiu firmu tak cca 80-90 tisíc.
Odpovedať
@martosko je to rovinaty pozemok. Zaklady ratam ze budu drahe kedze jedna z garazi bude zapustena do zeme o 80cm ( viac betonu + vykopove prace) inac klasika 3 garazove brany . Na vrchu budem mat klasicke okna na izbach a splani 6 ks a 3 francuzske (4x2,5) okna terasa obyvacka. Pripajam nacrt cela budovy. Okna na byte este nemam premyslene na 100%
Odpovedať
Profilova fotka
@tibi01 Ešte si nepovedal či by to stavala firma alebo by si to robil svojpomocne s rodinou. A z akého materiálu by si to chcel typol by som si tehlu keď chceš keramické podlahy - tým rozumiem stropy. Ale už teraz ti poviem že tých 40 tisíc to nebude ani vo sne, skús si prečítať staršie diskusie v tejto sekcii rozpočet a zistíš že niektorý majú za 40-tisíc problém dostavať hrubú stavu poschodového domčeka 9 x 13.
Odpovedať
@martosko ano tehla ako pises. Hrubu stavbu firmou(na juhu svk sa este daju najst aj lacnejsie firmy) zvysok znamymi chalanmi (fusky) ratam ze to nebude 40 000 ak by sa to zmestilo do dvojnasobku tak by to bolo este ok z mojej strany.
Odpovedať
@tibi01 rataj okna dvere a brany 30000€, ratam hs cca 80000€
Odpovedať
Profilova fotka
@tibi01 Ja som rátal takto pri stavbe firmou sa dá ísť na 1000 eur za m2 na hotovo ak by si zohnal lacnejšiu firmu tak je to tých 800 eur za m2 síce som rátal s podlahovou plochou 400 m2 aj keď tam bude terasa ale to tiež nie sú lacné záležitosti to je celkovo 320 000 a keďže sa hovorí že hrubá stavba je tak tretina ceny je s toho 100 000 mínus niečo za tú terasu a niečo za garáže keďže tam netreba priečky a podobné veci, niečo dole za strechu ktorá by mohla byť lacnejšia a vyšlo mi z oknami 80-90 tisíc, ale ako som vravel záleží na mnohých faktoroch.
Odpovedať
dikes
Odpovedať
Je to rozumné 3garáže dole a kotolňu a hore byt? Mne to príde mimo ak nemáš 3 veteráni, ktoré majú vyššiu hodnotu. Ak sa pýtaš koľko to bude stáť asi nemáš veľký balík peňazí tj. 300 000€ a viac v hotovosti. Záleží od spôsobu stavby, materiálov a celkovej príprave ja by som povedal, že pri všetkej skromnosti a lacnej prac.sile pod 100 000€ sa nedostaneš skôr 120 000€ a viac.
Odpovedať
Idem stavat dom 9x17 plus terasa a hruba stavba bude okolo 40 ked bude vsetko ok.
Odpovedať
@pokakany_trpaslik ano ma to zmysel lebo dole budem mat firmu so servisom :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahoj,daj si urobiť výkaz výmer a daj si to naceniť(porovnávať porovnateľné)... rovnaká výsledná suma v dvoch rozpočtoch nemusí byť to isté(aj napriek rovnakým položkám a totožným výmerám)..... ver mi, mám bohaté skúsenosti kde firma nacenila dielo a pri vzniku škody bola na koni aj napriek dobrej zmluve.... :-)
Odpovedať
@tibi01 autoservis? na prizemi? ak pneuservis, este by som pochopil, ale v autoservise potrebujes zdvihnut auto a osobne by som svetlu vysku pod 4metre nebral.
Odpovedať
@bozsky_kaja Je to hlúposť tak či tak aj v PNEU, alebo AUTOSERVIS ak by hore spalo dieťa, tak....pri strelení veľkej pneumatiky by tehotná potratila. http://www.mojevideo.sk//video/1d63d/...
Odpovedať
@pokakany_trpaslik lebo kazdy autoservis prezuva kamiony *facepalm*. na prezuvanie kamionov potrebujes ine pristroje a hlavne to nemozes mat v zastavanom uzemi, ani v tej budove nesmies mat byt, lebo ti to ziadna obec na Slovensku nepovoli. kamarat mal taky pneuservis v Pezinku. maly pneuservis, kde prezuvas pneumatiky na osobaky, ti dovolia mat pomaly hocikde. tak nabuduce, kym nieco napises, porozmyslaj.
Odpovedať
Budova vpustena do zeme bude servis ( maly servis Pneu + olej , vedla lakovna ..Ano bude mat dostatocnu vysku nato aby sa auto dalo zdvihnut :) detska bude na druhej strane v rohu budovy a na poschodi....a deti su este momentalne v nedohlade tak preto planujem vybudovat priestory . Par mesiacov som sa nadtym zamyslal a pride mi mudrejsie vybudovat takto kompletne tuto stavbu ako riesit samotnu firmu a kupit byt niekde v meste . Dakujem za akykolvek nazor.
Odpovedať
@pokakany_trpaslik kamiony ku mne urcite chodit nebudu :)
Odpovedať
@tibi01 Ešte aj lakovňa? :-D
Odpovedať
co ti je natom smiesne ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tibi01 hrubá stavba nie je s oknami, to len teraz developeri menia pojmy. Hrubá stavba sú stavebné práce bez remesiel. u Vás sa pod 100 tis€ ťažko dostanete, možno svojpomocou. Ale servis má iné požiadavky na priestorové usporiadanie a vybavenie, iné konštrukčné výšky,to čo si myslíte, že sa dá ako po r. 89 z garáží pod domami boli autoservisy (aj sú) nie je možné pri novostavbe. Buď to postavíte ako RD a nepovolia prevádzku, alebo ako servis a to musí vyzerať ináč. Ale môže to byť aj ináč.
Odpovedať
TIETO VECI UZ NECHAM NA ODBORNIKA NECH TO PREROBI TAK ABY TO TAK BYT MOHLO. POZNAM XYZ NOVYCH FIRIEM CO TO POSTAVILI TYMTO STYLOM A NESKOR SA ZMENIL UCEL STAVBY A NA PRIZEMI SI PODNIKAJU A HORE BYVAJU.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?