Rozpočet bungalov 166 od Prodomu

Profilova fotka
poprosila by som Vás o rady, plánujeme vystavbu rodnného domu na jar 2017. Vybrali sme zatial bungalov 166 od Prodomu, úžitková plocha 153 m2. Keďže sa do tohto veľmi nevyznáme, chceli by sme vedieť len orientačne koľko by cca +- vyšla hrubá stavba a s akým rozpočtom máme rátať na dokončovacie práce. Budeme zadávať robotu firme, teda na kľúč. Na stránke Prodomu je uvádzaná cena 117 tis. Je táto suma reálna? Ďakujem za akékoľvek rady
Odpovedať
@katka0709 čo sa týka ceny domu do stavu na klúč tak cena je reálna . Na klúč si predstavujem hotové podlahy sanita ...dvere ... bez kuch . linky , bez svietidiel ... V cene domu sa ale počítajú lacnejší material ... mám na mysli okná , obklady a podlahy ... lebo tam cena veľmi lieta je rozdiel dať do celého domu plávajúcu podlahu alebo dlažbu s imitáciou dreva ktorá je raz toľko alebo dva-tri krát drahšia... Projekt počíta obyčajne s klasickým kúrením kondenzačným kotlom . Pri tepelnom čerpadle , rekuperácii môže tá cena vystreliť do neznáma.... Treba mať presný rozpočet od začiatku až po koniec ...aj so zariadeným .
Odpovedať
@katka0709 Ludia cena zhruba moze byt alenechapete ze cenu mozete obplyvnit radovo tisice az desattisice podla tohop co tam date, kurenie, materialy dvere proste vsetko sa moze vyrazen lisit.
Odpovedať
hrubá stavba 110 000 ? Tak uprimnu sústrasť.... Hrubá stavba (platna, strecha, okná) ? ak áno je to veľa. Na dokončenie treba počítať ešte minimálne so 60 % z celkovej sumy na dokončenie domu, samozrejme bez plotov, chodníkov, atd.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?