Rozpčet na dostavbu hrubej stavby RD

Dobrý deň našiel som inzerát nedokončeného RD v štádiu hrubej stavby a chcel by som vedieť vaše názory prípadne skúsenosti, koľko môže stát dokončenie takejto stavby do obývateľného stavu. Vylučujem 150 € m2 podlahy, drahé obklady, 10 komorové okná a podobné záležitosti ;-) Cena je 57 000€. Ďakujem za všetky odpovede. :-D
Odpovedať
Presne cislo Ti tu nikto neda zalezi od x veci ale v nejakom standarde cca 55-60 tis (posudzujem to podla mojho domu) aj s fasadou nobez terennych uprav,plotu a cohokolvek okolo domu
Odpovedať
Fuuu tak to je troška dosť. Ja som rátal tak 25 -30 000 €. :-x
Odpovedať
Profilova fotka
60 risic len taky rachot...
Odpovedať
@borisko22 fiha ze aky optimista:-D...za 30 nemas sancu!fakt tych 60 Ti treba beznejakych vychytavok.Pocitaj ze dokoncenie Ta vyjde 2x to co stala hruba stavba aj ked to nevies lebo uz bolo postavene...ruzove okuliare dole,treba byt realista;-)
Odpovedať
@borisko22 fuha, ze 25-30?? ved v tom dome okrem tehal a strechy nieje v podstate nic. len si prerataj co ta budu stat len vsetky rozvody, okna, izolacie, potery, omietky... atd atd... ak na to nemate, tak nekupovat.
Odpovedať
No tak ďakujem za Infošky :) Už som asi dosť sklamaný zo všetkých tých cien tak som si to zoptimalizoval pre seba :) Asi teda pôjdem do bytu keď vidím ceny pozemkov a domov |-|
Odpovedať
Profilova fotka
@borisko22 to záleží len na Vás. Koľko si viete urobiť sám, aký chcete štandard, ale za 30 sa tam bývať dá. A s bytom sa to nedá porovnať.
Odpovedať
no ak to ma byt aj s nejakym standardom tak mne sa aj tych spominanych 60tis. zda malo.. neuviedol si podlahovu plochu ale pripada mi dost velky. nas vyjde len zakladne vybavenie - kupelna, wc, podlahy, svietidla, dvere, kuchyna, vstavane skrine, postel, sedacka, elektrospotrebice okolo 40tis. a to teda nemame nejake super drahe veci, aj ked ani najlacnejsie :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
coby sa nedalo, do 30 tisic. da sa aj bez toho, aby som prstom pohol, ak neratam mys a google. za 60 tisic mam uz nadstandart, ktory si kupuje vyhradne clovek, co je za vodou, alebo si naivne mysli, ze drahe veci vydrzia priamo umerne k cene, pripadne ekonomicky negramotny clovek. posledna skupina je lenivy investor. priprovnavat hrubu stavbu k dokoncenemu 1 ku 2 je kravina, ako kazimirovych 90% zlacnenie plynu. hruba stavba sa da urobit svojpomocne za 20, ale aj za 60 cez siroke ci uzkoprste firmy. znamena to snad, ze to svojpomocne dokoncim za 40, alebo cez firmicky za 120 ? PS; namiesto kamenov na stene sa da dat tapeta, a ked budu prachy, tapeta sa s radostou strhne a prilepia kamene, pripadne tapeta preda.. bateria za 25 posluzi rovnako, ak nie lepsie, ako bateria za 120-500. geberit nie je prikazany v Ústave. posluzi rovnako aj 60eurove wc kombi. osadenie tiez nemusinutne stat 50eur, moze 20. a to podotykam, zatial tento fiktivny investor o ktorom pisem nepohol ani prstom, okrem mys + google
Odpovedať
Za 30 to podla mna nedokoncis. Dokoncovali sme hrubu stavbu 2x ,no len ked si tam das uplne bezny standard okna , garaz. Brana , kurenie s kotlom, omietky, potery, siete zvonka do domu, nejaku cov resp. Zumpu - to su dost velke naklady a este si len niekde vo faze holodomu bez fasady plota atd. O zariadovani este sa vobec nebavime , nedostali sme sa zatial ani k sadrokartonu kedze tam mas podkrovie. Potom az pridu na rad baterie sanita obklady ked si kupis aj v Hornbachu za 5-6e meter , aj tak lepidla , nivelaky atd.atd. no je toho dost vela. Nezda sa to no je to cierna diera bez ohladu na to ci na konci usetris na sanite alebo na inych veciach. Ak ale tuzis po dome a mas len trosku moznost, skus. Je to o prioritach. Prip. Pouvazuj o hotovom a mensom. Toto nie je nejmensi domcur tipujem cca 160- 190 m ?
Odpovedať
A vyzera ze je hore rozlozeny komin. Dalsie peniaze... No podla mna sa do 30 nevojdes.obidva domy mame podobnej velkosti , a nedali sme to za taku cenu ani nahodou. A to sme ceny dost riesili. Hlavne vo firemnych priestoroch lebo tam nejaky luxus fakt netreba v nasom pripade.
Odpovedať
Profilova fotka
@borisko22 u nás za takýto ale jednopodlažný pýtali 90 000€ :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?