Riešenie bývania počas stavby domu

Ako ste riesili byvanie pocas stavby alebo rekonstrukcie domu? Byvame v podnajme a dobuducna planujeme bud kupit dom a zrekonstruovat alebo postavit svojpomocne dom a uvazujeme ako usetrit,co najviac penazi,len tento podnajom nam zhltne dost,co by sme mohli dat na splatku uveru namiesto toho,no ale byvat niekde musime. Ako ste to mali alebo mate vy vyriesene?
Odpovedať
@hoblinka13 jednoduche - lacnejsi najom, znami, rodina, rodicia.
Odpovedať
Cau,no vyhoda rekonstrukcie stareho domu (ak nie je na spadnutie) je v tom ze v nom uz byvate a postupne ako pises svojpomocne izbu po izbe prerabate. My sme to riesili podnajmom,postupne cerpanie uveru kde platis len uroky kym nedocerpac cely uver.(robi nam to 15eur/mesiac).Nevyhoda ze sa neplati istina,z toho dovodu to motivuje postavit asap. a prestahovat sa.
Odpovedať
@slabak ak by sme rekonstruovali,nebyvali by sme tam.cely dom by sa komplet spravil,je to lepsie a rychlejsie ako keby sme tam byvali
Odpovedať
urcite je to lepsie a rychlejsie ale v tom pripade mas problem s byvanim ;-)
Odpovedať
ak nechces platit jedine stan nazahrade alebo rodicia. kamoska byvali v 1izbe a kuchyni kupelni ostatok rovili za pochodu a nakoniec aj to posledne urobili. my sme pre pokojne vztahy radsej platili podnajom ako ist k rodicom.
Odpovedať
Bud podnajom alebo rodicia. To je istota :-) inak tam vela toho nenavymyslas. Alebo si postav na zahradu unimobunku a vystarane
Odpovedať
Bývali sme rok u svokry v byte.. už by sme sa tak nerozhodli :D radšej platit podnajom
Odpovedať
Profilova fotka
@lawae ako dlho ste tam byvali? tak ono to tak byva. Ste pod jej streechou tak jej pravidla, ze? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 A prichádza na staré dobré anglické príslovie: ČA SÚ PENIAZE. Ak mienite svojpomocne stavať dom (predpokladám, že pracujete), za aký čas myslíš, že ho postavíte do štádia nasťahovania...? 8-( Slováčikovia bežne stavajú domy aj 5 a viac rokov - čo ja osobne považujem za (ospravedlňujem sa za výraz) choré. Ja by som to na Vašom mieste riešil tak, že by som si našiel firmu, ktorá by mi za 3 maximálne 4 mesiace postavila dom, resp. by som si kúpil hotový. Pogoogli - je tam toho na mraky. Ale bez peňazí to nejde. 8-( A teraz prezradím, ako som to riešil ja: kúpil som pozemok a nechal som si postaviť prakticky na kľúč, pričom sme s polovičkou ňúrali po nete, kde je aká akcia, kde zohnať tehlu (strechu, okná dvere, podlahy....) v pomere: čo najlepšia kvalita za čo najlepšiu cenu. Ušetrili sme aspoň 30 tisíc. V novembri 2014 sme začali stavať a presne pred rokom: 7.7.2015 sme kolaudovali už nakomplet zariadený dom. ČA SÚ PENIAZE. ;-)
Odpovedať
@leonardom lacnejsou tehlou a vecami co si nasiel na internete si useteil 30k. Ludia zavolante mi lekara asi umrem.
Odpovedať
@sysell asi myslel Skk..... Co sa da v pohode...
Odpovedať
@sysell nezomieraj @megdesign asi myslel eur kde to žijete v 3.päťročnici? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slabak nemam problem s byvanim,pretoze v sucasnosti byvame v prenajatom byte
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Neumieraj, syseľ, čoby sme tu bez Teba robili. Pozri, ja som si nechal naceniť stavbu cez "cenkros" http://www.kros.sk/cenkros - a výsledok, keď sme si zmenežovali všetko sami, bol o 30 litrov menej. Moja polovička je ekonómka, zapisovala každý klinec, každé pivo, dopravné aj poštovné náklady. 30 litrov. Už len ponuky na výstavbu (dali sme si spraviť 4) skákali plus-mínus 15 tisíc. A mal som skvelého stavebného dozora - rodinného priateľa, ktorý si taktiež nedal brnkať po nose a kontroloval (aj s polovičkou) položku po položke. Plus samozrejme tie tendre a akcie na materiály. 30 litrov, syseľ, nezomieraj, ži...
Odpovedať
@leonardom urcite nebudeme stavat 5 rokov,ale zase ani 3-4 mesiace.som za to,ze stavba musi vyzriet a nic netreba urychlovat.
Odpovedať
@leonardom tak ale ked pocitas aj ceny robosov to je nieco ine. Ked mi povie sused ze mi postavi dom za mega a druhy za 100k tak som usetril 900 000. Na materialy sa extra usetrit neda pokial clovek nekupuje vylozene drahi ze je mu jedno co tak su to na dome fakt radovi stovky eur, max par tisic. @hoblinka13 ty nevjes co znamena slovo svojpomoc, ak obaja robiye a chce stavat sami po robite 5 rokov bude este super doba
Odpovedať
Kupili sme celkom slusnu kocku.muzovy to trvalo 3 mesiace kazdodennej prace od rana do vecera soboty nedele.byvali sme u svokry ked uz sme mali plavacky sme sa stahovali.to sme robili len vnutro 2 poschodia.
Odpovedať
@hoblinka13 aby si este nebola prekvapena. Stavba domu sa moze velmi rychlo predlzit ani sa nenazdas ;)
Odpovedať
@hoblinka13 tak naco to riesis byvajte v nom aj nadalej az kym nebudete mat dom ready..
Odpovedať
@sysell nepoznate nase pomery.u nas v rodine funguje este svojpomoc,nedavno dostavali strykovia sesternici dom za necely 1 rok aj 7 mesiacov. Na tu stavbu sme chodili pomahat,mame v rodine vela majstrov,dvoch elektrikarov atd. Nasi rekonstruovali dom,takze aky taky prehlad,co sa tyka stavby a rekonstrukcie mame a navyse sme z dediny v dome sme vyrastali,takze praca nam nie je cudzia.
Odpovedať
@romoles To mi je uplne jasne,pocitame aj s tym,ale snazime sa vsetko tak pripravit,aby sa cas nenatahoval
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 mate to super ze si takto pomahate. :-)
Odpovedať
@viktoriapeter veru v tomto mame obrovske stastie a je to obrovska pomoc
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 my sme na tom podobne. Snazi sa nam kazdy pomoct. Nedavno sme riesili ze potrebujeme elektrikara nie, tak hovorim ze ved mame dvoch v rodine ze to nejako vymyslime. A som ujovi hovorila ze co potrebujeme a teta sa len zasmiala, ze on je elektrikar na slovo vzaty teda :D ze im blika vypinac uz rok a nema sa k tomu tak snad u vas su naozajstni elektrikari nie taki aki u nas :)
Odpovedať
Profilova fotka
podnajom je idealne riesenie. Rodicia, znamy a tak.. to nerobi dobrotu. Viem o tom svoje uz :-)
Odpovedať
@8sophia8 no ako sa hovori " Obuvnikove deti chodia bose"
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak tak! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme predali byt ,kúpili dom, s deťmi som šla bývať k našim, za cca 4mesiace dal môj muž s mojím otcom a ujom dom do ako takého obyvatelneho stavu, odborné veci robili majstri, zbytok sme robili už za pochodu a zariadovali aj s deťmi.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankalac jasne vsetko sa da len treba chciet :-) rodicia su tiez riesenie aj ked poznam pripady kedy ostat isty cas u rodicov nebolo pre vztah najstastnejsim riesenim ale o tom potom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?