Reálna cena za tento dom?

Profilova fotka
Je cena tohto domčeka reálna? Veľmi sa nám páči...ale nie som si istá či tá cena je reálna pri výstavbe na kľúč a je v tom zarátaná aj základová doska. Je to ale cena bez podpivničenia. http://www.domprevsetkych.sk/img/proj...
Odpovedať
1
2
to je skor otazka na zhotovitela ktory danu cenu ponuka - na stranke pise ze je to so zakladmi a dom ma byt ciastocne podpivniceny, takze asi aj vratane toho...no su v tom aj obklady, dlazby, rozvody, schody atd... najlepsie sa im ozvat a vypytat si komplet zoznam veci ktore za danu cenu ponukaju a samozrejme z akych materialov to stavaju...
Odpovedať
To by ma tak zaujimalo, co je na potrebe 76 kWh/m2 "nizkoenergeticke". NED je pod 50! Toto je iba priemerna novostavba.. Este len otvorim uvodnu stranku a uz klamu! http://www.dobrydom.sk/info/mozete-us...
Odpovedať
@adka1978 realna je, vsak je tam napisana :). Ale za nezateplenym domom so stratami 76kw/m2 by som sa v roku 2015 ani neobzrel, nie aby som dal za neho celozivotne uspory. Ale zas, pre nielkoho je 120-150e za kurenie mesacne v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado áno ale na stránke co uvádzaš je Energeticky úsporný dom 50 - 70 kWh/m2. Takže je to tak na hrane. Inak súhlasím že veľa podnikateľov zavádza a prekrúca fakty, čísla. Je to hra slov. Reálne sú platby/náklady na vykurovanie/prevádzku domu. Niekomu príde normálne platiť za plyn 150€.
Odpovedať
@thorin Cokolvek nad 100€ mesacne, pri 4 clennej rodine a novostavbe je podla mna uplne neakceptovatelne. Pri dnesnych moznostiach je to len jedna spackana sanca. @adka1978 16.000 kWh len spotreba na kurenie, v plyne je to 70€, plus tak 30€ za elektrinu, tak sa tam povedzme vmestite ;-)
Odpovedať
@adka1978 obytne podkrovie nie je plnohodnotne podlazie. Narocne izolovanie prilis clenitej strechy, prehrievanie izieb, riziko zatekania stresnych okien. Obrazok je krasny, ale stavba je draha a nie plnohodnotna. Skosene stropy sa tazko zariaduju. Podla mna je cena vysoka.
Odpovedať
@matorado je jedno ci dvaja,traja,styria ci siesti - ale aku plochu vykuruju. add dom - su to take 90te roky, nepozriete sa po niecom modernejsom?
Odpovedať
@atlaska No, nie je to jedno, ale budis.. Je to jedno :-D
Odpovedať
@matorado preco? dvom sa kuri menej ako styrom? pri tych istych m2?
Odpovedať
@atlaska Zanedbavas tepelne straty vetranim. V teplo-technickom vypocte je pocet osob jednym zo vstupov. Ale su to drobne, tak hovorim, ze je to teda jedno.. :-)
Odpovedať
To su fakt drobne oproti tomu ci ma niekto 100 m2,alebo 300 m2.
Odpovedať
Poznám človeka čo staval niečo podobné, ale má aj pivnice. Staval to viac menej svojpomocne okolo roku 2007, rodina-partie majstrov stálo ho to ca 4 500 000 Sk, len pivnice zožrali milion.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@matorado myslíš 100€ len na kurenie? Alebo aj elektriku?
Odpovedať
@thorin Samozrejme, ze spolu! Platit 100€ za plyn nie je predsa ziadne umenie..
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska pre mňa je moderný tento::))) Ja ho chcem aj zariadiť v štýle provensálskom. @peto99 dakujem ::)) skúsim uvažovať o inom. Len bungalovy sú pre našu väčšiu rodinu malé a zastavajú veľkú plochu pozemku. My máme 3 deti, 14,13,a 3 mesiace tak ani v izbe nemôžu byť splu, veľký rozdiel je medzi nimi, preto hľadám niečo poschodové. A pozemok máme 500 m. Tak neviem sa akosi ďalej posunúť.
Odpovedať
Profilova fotka
@avantime dakujem, pozrela som si aj ten dom na mape, je veľmi podobný takže cena je tiež asi rovnaká. Len my pivnice nebudeme mať, to už mi príde zbytočné keď je tam aj garáž aj kumbál .
Odpovedať
@adka1978 hladajte jednoduchy poschodovy s plnohodnotnym podlazim bez podkrovnych izieb a stresnych okien, idealne s valbovou strechou s velkym presahom, aby strecha tienila horne okna a chranila fasadu, bez garaze v dome. jednoduchy dom nevyjde z mody a valbova strecha je odolnejsia ako plocha napr. http://mojdom.zoznam.sk/gl/2349/37204...
Odpovedať
orientacne 550-680 € za m2 ( myslim pri dome s obytnym podkrovim ) takze 107 000 za tento dom je absolutne nerealne len za strechu za pracu das skromnejsiemu zivnostnikovi cca 6 - 7 000 € a kedze zbieras nazory...fakt tento dom je out
Odpovedať
Profilova fotka
@montreal 6-7 tisic za pracu ti nik nedá a to ti vravím z vlastnej skúsenosti.... ;-)
Odpovedať
@mrrsro nerozumiem tvojej odpovedi...pri jednoduchsej streche u mna pytali zivnostnici 4.500. za krov a 1800 za za plech.. Hovorim o kosiciach.
Odpovedať
Profilova fotka
@montreal A to koľko m2 strechy si mal ??
Odpovedať
Moj tip ak to nepodpivnicite z odhadovanej ceny cca 176 000 € date dole mozno 25-30 000 €. AK si vystavbu zorganizujete svojpomocne cez rozne partie mozno date dole dalsich 10 000 € avsak stracate zaruku na dielo ak to bude robit jedna firma na kluc. Mozna dalsich 20 000 € pri vystavbe by ste usetrili ak by ste urobili nieco podobne http://www.gservis.cz/projekty-rodinn... alebo http://www.gservis.cz/projekty-rodinn... Ta strecha bude pekny balik, komplikovany krov, narozia, uzlabia, tam si vacsinou vyrobcovia krytin dozenu akciove ceny krytiny. A aby toho nebolo malo + stresne okna.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless ta cena na stranke je 107 tis € aj so.zakladmi. Cena sa mi nezdala, tak som chcela nazory ci je to vobec mozne, ked slusny bungalov stoji 100 tis.€ tak tento poschodak mi prislo nerealne za 107 tis.
Odpovedať
@adka1978 ak som dobre pozeral maju vo fotogalerii pofotenu vystavbu 2-3 domov. Kazdopadne ak daju henten dom na kluc ajs podpivnicenim aj s tou garazou, tak dam si aj ja takyto dom postavit. Jedine co ma odradza je ta energeticka narocnost...po pravde ked som videl system vystavby velmi ma to neprekvapuje. Osobne o firme by som si urobil obraz podla ich podmienok zmluvy od dielo. Ak by sro. s imaginarnym 5 000 € zakl. imanim chcela zalohu par desiatok % z hodnoty diela poslal by som ich handry fajcit.
Odpovedať
Profilova fotka
@adka1978 Ja som raz (cca v roku 2000) bol v jednom PC obchode, kam prišla pani vo veku cca 55 rokov a s týmto vyrukovala na predavača, ktorý sa spýtal, čo si želá: "Ja by som chcela nejaký úplne - ale fakt úplne - lacný, úúúúúplne jednoduchý počítač pre vnúčika. Taký, čo by sa na ňom iba hral také tie hry..." Za ten svet si nechcela nechať vysvetliť, že to sú práve tie úúúúúplne najdrahšie počítače s tými úplne najdrahšími grafickými kartami... Stále len dokola krútila: "Ale veď on má len 7 rokov. Ja chcem ozaj len taký... obyčajný... detský... aby tam mohol hrať tie vojny... Niečo úplne lacné...." Celá táto debata o tomto belasom dome mi pripomína onú historku. Si úplne mimo tému. Píšeš, že chceš dom pre 5 člennú rodinu a vyberieš niečo, čo vďaka svojej koncepcii nemá jediný poriadny výklenok na šatníkovú skriňu... Je tam neskutočne komplikovaná strecha a priestory v šikminách v podkroví doslova nafigu... Tento dom nebol dobrý už pred "X" rokmi, keď ním eurolajn zaplavil svoje katalógy a tým duplom nemôže byť dobrý ani teraz. Nezaujíma Ťa spotreba energií, funkčnosť, praktičnosť, dizajn.... - iba stále (ako tá pani v tom PC obchode) opakuješ svoje pomýlené argumenty. Ten dom nebol dobrý, nie je dobrý a dobrý ani nebude, aj keby si ho zateplila a dala mu tie najkvalitnejšie okná - čo však zjavne neplánuješ. Ten dom mi pripomína svetlomodrú Ladu Nivu, ktorú v Nitre na autosalóne pred pár rokmi ponúkali. A neúspešne. Lebo svet je už inde.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom preco si myslis ze tvrdo presadzujem tento dom? Ako laik som sa iba spytala. Kedze tomu vobec nerozumiem, tak na zbieranie info sluzi aj tento portal. Ano, upozornili ma tu ludia na spotrebu energii....ale pisem som laik, zbieram info. Ale info o cene za vystavbu. Praveze som citala na.tu firmu dobre recenzie a videla aj foto vystavby len som mala stale oochybnosti o tej cene, neslo mi do hlavy ako sa da takyto vacsi dom vystavat za taky peniaz. Ci je tento dom in alebo out som sa nepytala. Kazdy mame svoju predstavu o tom co sa nam paci. Nam sa nepacia veci hranate, industrialne domy, leskle kuchyne,nemam rada nerezove veci...snazim sa im.vyhybat...a preto som mimo???? Preboha ved si idem postavit dom kde sa chcem.citit dobre. A okna samozrejme 2 sklo neplanujem dat.
Odpovedať
@mrrsro cca 202 m2
Odpovedať
Profilova fotka
@adka1978 - sorrrrry, ak som bol príliš príkry... :-D Nebolo mojim úmyslom dehonestovať Tvoj vkus, aj keď sme evidentne každý z iného cesta. Ale celý tento dom, čo sa Ti zapáčil, je vo svojej podstate totálne prekonaným (a ani v čase svojho vzniku vonkoncom nie dobrým) riešením. Tu nejde o to, či chceš hrany, nerez, lesklé lamino, alebo drevený kukuč... Sú aj staré veci, ktoré majú svoju hodnotu. Baťa nechal postaviť pred 80 rokmi rokmi svojim robotníkom domy, ktoré sú účelné a vymyslené. A dodnes dobré, akurát nemajú žiadne naoko ľúbivé (v skutočnosti podpásové) nefunkčné okrasy. Dajú sa aj obložiť, aj zatepliť, dajú sa v nich vymeniť okná... - a sú aj po 80 rokoch dobré. Aj bez nerezových materiálov a lesklých kuchýň.... Jediné, čo je na nich prekonané, sú materiály, ktoré sú na úrovni poznania doby. Ale položme si otázku, čo Ti tak učarovalo na Tebe vybratom dome...? Je všeobecne známe, že výrobcovia katalógov nabádajú grafikov, aby k domu primaľovali bazén, pekné auto... , psíka, mačiatko.... aby dali domu pekný romantický kabát v podobe ľúbivej fasády ala Rosamunde Pilcherová... alebo aspoň do okna dali rozkvitnuté muškáty. Toto totiž oslovuje ľudí typu (a teraz citujem Teba, ako si sa pomenovala Ty sama) "keďže tomu vôbec nerozumiem"... Radšej si trochu poštuduj, prečítaj .... - a nenechaj sa nachytať na mačacie zlato... 8-) Omnoho lepší dom avšak s omnoho nižšími prevádzkovými nákladmi sa pritom dá poradiť o 30% lacnejšie, než tá belasá nestvora.
Odpovedať
@adka1978 Myslim ze tebe sa paci bliele lemovanie okolo okien a strechy. Skus si najst iny projekt a vyfarbi si ho rovnako mozno sa ti viac zapaci. Ak nie postav si ho, ak ti nevadia hore sikne stropy kde nemas ani kusok rovnej steny a krpate okna vo vikieroch. Toto je v syte 100 rocnej chalypky pri mori kde neni zima, ak to chces mat tu a je to priorita nedaj sa odhovorit a ber. Ked sa pytas na cenu uvadzaju ju tam s podpivnicenim material 97 000 a na kluc 170 000. Myslim ze ceny su realne, zavisi to aj od pozemku a lokality ale ja mam tiez ich projekt a cena za material mi vysla menej ako dali oni.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska budes sa divit ale v PD ano :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?