Prístavba k 40ročnému RD cena

Ahojte, RD je vo výške 1m s rozmermi 8x9m, Áčková strecha taká klasika a celý je podpivničený, chcel by som ku nemu spraviť prístavbu 6x7m a tam spraviť Kuchyňu s obývačkou. Zrejme prístavba bude vo výške 1 m, ako je starý dom alebo urobím schodík a bude položená o čosi nižšie. 90% práce sa bude robiť svojpomocne len strechu dám spraviť firme. Keďže sa bude rekonštruovať aj samostatný dom pôjde tam nová strecha tak by som tie škridle hádzal rovno do tej prístavby, aby som zaplnil priestor keďže to pôjde trochu do výšky. Viete mi prosím len tak od oka povedať koľko by to celá ta prístavba mohla stať? Ďakujem
Odpovedať
30ooo
Odpovedať
Profilova fotka
@dusonav určite viac ako keby ste potiahli podkrovie, alebo poschodie, naviac znehodnotíte pozemok,
Odpovedať
@jan45 chcem mat kucyňo obývačku na prízemí nie na poschodí :) a pozemok je 1600m2 tak myslim že to by až tak nevadilo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dusonav potrebujete projekt, tam zohľadní spojenie starej a novej časti, neverte na spájanie navrtanými železami, cena závisí od toho, aký materiál použijete, počíta sa pri svojpomoci od 600€ /m2, ale to je len začiatok.
Odpovedať
No. Ja mam dvojposchodovu pristavbu 4x4,5 a stala na kompletku asi 12 tacov. Lenze mal som cast zakladov (starych), takze som lial len 3,5 kubika, na deku ak miesto karisieti pouzijes dratkobeton, trosku usetris. Ytong ma vysiel 2000€ (okolo 600 tvarnic), strechu tiez robila firma za tisicku dokopy (matros aj s robotou). Okna som dostal ako svadobny dar, pristavbu som nezateploval. Podla mna do takych 25 ak sa budes snazit, tak vojdes. Uz s malovanim aj podlahami. PS: ja mam pristavbu napojenu roxorami na chemicke kotvy k domu. A dodnes stoji :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@dusonav keď máte taký veľký pozemok, nechcete spraviť radšej len prístavbu? to by ťa vyšlo podľa mňa menej ako robiť poschodie.
Odpovedať
@dusonav Odhadom od 35 do 80 tisíc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?