Presun hmot

Chcel by som zistit co znamena polozka presun hmot JSKO 801, 803, 812, zvisla kostrunkcia z tehal, tvarnic, z kovu do vysky 6 m, polozka 998011001. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@brandox je to prirážka k cene za manipuláciu na stavbe. Je to pozostatok rozpočtovania za socializmu, keď veľké firmy kalkulovali náklady podľa stredísk a vzdialeností a štatisticky sa premietli do ceny. Väčšina dodavateľov menšieho formátu ani nevie, ako sa takáto prirážka kalkuluje.
Odpovedať
@brandox Znamená to, že nejaký človek na stavbe musí zobrať do ruky tie tehly, maltu či iný stav. materiál a preniesť ich z palety či korby auta k murárovi ktorý muruje stenu. Prenos sa myslí aj horizontálne, ale aj vertikálne - napr. na 1. poschodie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Hm...toto chapeme vsetci, ale cenu, ktoru mam ja napr. v ponuke za strechu je dost vysoka.
Odpovedať
@grushka Tak si nájdi iných majstrov. Daj si vypracovať viac cenových ponúk. A čo to znamená, že vysoká? Koľko to je €? Ak chceš ušetriť, tak sa im ponúkni, že im ten materiál na strechu ponosíš ty.
Odpovedať
Strecha, treba objednať rezivo na píle, doviesť ho a hlavne vyložiť. Možno sú také podmienky, že budete potrebovať žeriav. Iba za dovoz dreva(pár km) som platil bez dane bezmála 200eur, auto musí mať ruku a manipulácia s rukou tiež niečo stojí. Keď sa ti to zdá veľa, tak si zabezpeč materiál sama, zabezpeč pomocníkov, ktorí budú vynášať škridlu/šindel a vynosia hranoly.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?