Postavenie domu firmou bez platby dopredu

ahojte, Existuju firmy, ktore by nam postavili maly bungalov bez nutnosti platby vopred alebo bez nutnosti platit postupne? Vystavbu mozeme zaplatit az podokonceni domu z penazi za predany byt, v ktorom byvame. Je to realne? Ak ano, viete odporucit nejaku firmu na vychode, ktora takto stavia murovane domceky? Dakujem.
Odpovedať
@stanno Podla mna existuju, ale nechaju si to poriadne zaplatit. Musia mat totiz velku likvidotu, alebo sami brat na to uver a oboje je velke riziko pre nich. Takze si to finalne je to ze vy zaplatite ten uver. Ak mate byt v osobnom vlastnictve, mozete ho zalozit, a po dostavani preniest hypoteku na novy dom, cim sa byt uvolni k predaju a nasledne mozete vyplatit hypoteku. Poradte sa v banke, alebo u financneho poradcu, pretoze vystavba bez penazi je ta najdrahsia vystavba.
Odpovedať
@stanno na zaklade skusenosti so slovenskym pravom, si taku firmu viem predstavit len velmi tazko. mate podla mna 2 moznosti: 1) zobrat hypoteku na byt a predajom bytu vyplatit hypoteku. 2) predat byt a dohodnut sa s novymi majitelmi, ze im budete splacat najom pocas stavby domu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
asi ekonomicke stavby
Odpovedať
@stanno podľa mňa sa to tiež dosť predraží ak takú nájdeš. Riešenie je.... byt predať s podmienkou, že tam budeš môcť bývať do.... a termín. Niekto potrebuje investovať peniaze a taká forma mu tiež vyhovuje. Naši susedia napr. predali byt tak, že dopredu im nový majiteľ zaplatil tuším 60 % sumy a keď opustili byť, tak zvyšok. Vieš tak vykryť firmu, ktorá berie financovanie postupne. My sme tiež stavali tak, že sme vždy platili etapy stavby. Stavali sme drevodom na kľúč.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava moze aj tak, ak najde kupcu ochotneho cakat minimalne pol roka, skor viac. Pretoze on este stavat ani nezacal a na jeho mieste by som si dala sakra velku casovu rezervu s tym "do" oproti planovanemu terminu dokoncenia novostavby, ktoru este ani nezacali stavat. @stanno osobne by som volila financovanie cez hyptekarny uver. Uz len preto, aby mi nehorelo za zadkom ak sa nahdou termin dokoncenia novej stavby bude nebezpecne blizit datumu, kedy mam vypratat povodny byt. Alebo nebodaj zacne byt evidentne, ze sa to nestihne. Uver potom mozes vyplatit z predaja nehnutelnosti alebo hoci aj splacat podla toho, co bude vyhodnejsie. Zalozit mozes sucasny byt, alebo aj novy pozemok a neskor rozostavanu stavbu. Druha moznost by mohla byt vyhodnejsia, kedze sucasny byt neskor planujes predat.
Odpovedať
@ajkava vďaka za odpoveď. My už bývame v domčeku :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@stanno zdravim, a ako sa vam to podarilo, prosim? dakujem za odpoved!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?