Postavenie chatky 35 m2 v pasívnom štandarde - rozpočet

Dobrý den, vie niekto prosim poradit koľko by mohlo stáť postavenie takejto chatky v pasívnom štandarde na kľúč? http://www.designblog.sk/exterier/rom... Dakujem veľmi pekne za odpoved/e
Odpovedať
- chata v pasivnom standarte je tazsie - kedze to nebude vyuzivane denno denne - nebudes mat pasivne tepelne zisky - zo spotrebicov a obyvatelov...
Odpovedať
@mr79 preco tazsie? Praveze lahsie, nie? :-D Ved sa kuri len sem tam...ked sa to premietne do mernej potreby tepla na vykurovanie za cely rok, tak vyjdu nizke cisla :-D (samozrejme, ze je to blbost, ale je to tak) @davido99 ako casto tam chces byt? Oplati sa ti vobec vrazat peniaze do pasivneho standardu?
Odpovedať
docasne na 1-2 roky by to sluzilo ako trvale "bydlisko"
Odpovedať
Už som tu niekedy písal,že uvažujem o realizácii podobnej stavby cca 50m2 ako rekreačnej chatky s perpektívou trvalého bývania. Skúmam,zisťujem kde sa dá,pretože sa snažím maximálne vyhnúť riešeniu administratívnych ťažkostí,ktoré musí riešiť na slovensku každý okrem jednej menšiny a tiež chcem byť maximálne ale za primeranú cenu nezávislý... Pasívne riešenie som nakoniec zavrhol práve pre cenovú neadekvátnosť,stačí nízkoenergetický štandard. Našiel som pozemok-záhradu,s potôčikom na okraji,teraz riešime kúpu a dom plánujem vyrobiť ako mobilný. Bude na betónových ihlanoch cca 40x40x50 cm na drevenom rošte,stlpiková konštrukcia s izoláciou medzi foršne 20x5cm zvonka OSB, izolácia 5cm omietka dnu SDK s 3,5cm inštalačnou medzerou a hliník.fóliou. Podlaha izol 25cm a strecha izol.30cm s odvetraním pod falcovaným plechom kvôli horku v lete. Okná 6kom.3sklá s vonk.roletami. Kúriť chcem malými krb.kachlami plus infra panely kvôli pohodliu. Prebehol som net.a dodávateľov v okolí a dostal som sa na cenu bez práce cca 10.tis.eur. Na mobil.dom českej výroby s o niečo tenšími izoláciami o rozmere 12x4 m som našiel najnižšiu ponuku cca 700tis.Czk. Ako píše hore mr79 problém občasne obývanej chatky v pasívnom riešení by bol,že máte pasívne zisky len zo slnka a vždy pri príchode musíte vykúriť,čo však pri drevostavbe je rýchle.To je výhoda aj nevýhoda zároveň-slabá akumulácia tepla.Je jednoduchšie a lacnejšie ako dávať extrémne izolácie ktoré zmenšia úžitkovú plochu použiť buď elektrický ohrievač za pár eur alebo kachle. Tam sa však musí riešiť aj komín takže ak je elektrika na pozemku je to jasná voľba.Odhadujem,že na cca30m2 obytnej plochy v ozaj tuhej zime stačí nejakých 10kw za deň čo by bolo asi 50 eur mesačne. Keďže však -15 je tak 10-15 dní v roku bude priemerná spotreba oveľa menej... Noo odpoveď som síce nedal ale bola to úvaha k téme ktorú tiež momentálne riešim. ;-)
Odpovedať
Dakujem za odpoved. Co vsetko zahrna cena 10tis €? a je myslena s ci bez DPH? Dakujem
Odpovedať
Predbežne mi náklady na rozmer 12,5x4m strecha pultová vyšli takto-drevo na kostru 1000,osb dosky na celý dom 15OO, izolácie,fólie 1200,sádrokartón300 okná,dvere1000,vybavenie kúpeľne500,kuch.linka500,elektro,voda300,podlaha-palubovka500,3ks infrapanel600,kachle s komínom700,spotreb.materiál-šroby,pásky,tmely a iné 1000,betón.pätky 15ks vlastná výroba 150,strecha500 celkom 9750. Niečo bude stáť elektrikár,vodár,a pomocníci na hrubú stavbu cca 1200. Zvyšok budem robiť sám,rátam že do troch mesiacov to sfúknem. Ešte k tomu pribudne žumpa,prípojka elektriky,tiež asi 1500. Celkovo to odhadujem na 12500 eur. Omietku nechám na budúcno... Teraz to plánujem ukončiť vonkajšou izoláciou so sieťkou a lepidlom a napenetrovať,to by malo bez problémov 2-3roky vydržať.To sú maximálne zistené ceny s DPH,niečo sa dá ušetriť na akciách a dohodnutých zľavách-kachle,panely,osb dosky. Treba rátať,že robota stojí dosť,takže na kľúč to je iná pálka. Ale kúpiť taký dom je drahšie nielen o prácu ale aj zisk výrobcu plus dovoz cca 1,2eur za km,plus žeriav. Preto sú tak neuveriteľne drahé v porovnaní s vlastnou výrobou..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?