Poradite mi ohladom tejto stavby alebo mate skusenosti?

dobry den, nasla som taketo drevene stavby http://www.najlacnejsiechaty.sk/janek... zaujimalo by ma, podla vas, kolko by ma realne stal dom, samozrejme bez pozemku, iba cisto hotovy dom. vcetne vsetkeho co treba. vopred dakujem za info... pripadne mate skusenosti s touto firmou?
Odpovedať
@lubkasimi Myslíš že dervo nebude časom hniť a nebudú doňho robiť diery škodcovia? Občas sú v televíznych správach drevené domy ktoré vyhoreli.
Odpovedať
@lubkasimi je to dobrá firma, nemusíš sa obávať. Bol som sa u nich pozrieť v Poľsku a v podstate som staval podľa ich systému
Odpovedať
@lubkasimi Moja kolegyňa s nimi stavala pred rokom a bola spokojná.
Odpovedať
Profilova fotka
@vyhodnar ano kazde drevo casom zhnije.., to ti moze byt ale uz jedno, lebo ty tu uz davno nebudes.....................
Odpovedať
@vyhodnar ano obcas... ovela castejsie v spravach vidime bezne murovane domy a byty v cinziakoch... nemame stavat ani tie?
Odpovedať
@vyhodnar ..no a čo keď ho zožerú hlodavci?????? Len káble z Cu a zásuvky a vypínače zostanú... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@topfield Takzvané murované domy majú strechu z dreva, a to je problém. Včera bolo v správach, že sneh zlomil komín a ten zapálil drevenú strechu.
Odpovedať
@topfield Drevomorke je jedno čo píšeš.
Odpovedať
A takzvane byty? Na tie mas aku teoriu?
Odpovedať
@vyhodnar drevomorka ak ma vhodne podmienky napada aj murivo, jej je jedno do coho sa rozlezie aj tehla jej zachuti, aj malta v kamennom murive. Asi najlepsie bude sprivatizovat jaskynu. Sice do nej moze zatekat, ale je dost velka pravdepodobnost, ze nevyhori. A v nevyuzitom kute sa daju pestovat sampinony na prilepsenie k rodinnemu rozpoctu :-D
Odpovedať
@zita19 ..alebo kúpiť od vojakov nevyužité jadrové bunkre :-D :-D :-D "Quido čiriklos hniezdos??? ":-D :-D :-D A nemusíš ani tam ťahať elektriku...budeš svietiť ako sviečka vo Vatikáne...dobre dlho... :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@zita19 Určite vieš že drevomorka len prechádza murivom, musí mať niekde sklad jedla, drevo. Ušte som nevidel drevomorku v panelákoch alebo tehlových domoch s panelovými stropmi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vyhodnar no lebo su suche
Odpovedať
@zita19 Tehlové činžiaky mali tepelný most nad oknami, a slabo izolujúce steny, mokré boli v zime pravidelne. Jediné čo tam rastie je plieseň na organickej farbe alebo nábytku.
Odpovedať
@vyhodnar mokre su teraz, ked sa vymenili drevene samoodvetravacie okna za tesniace plastaky. Hlavne stare panelaky a stare tehlove cinzaky. Nove panelaky,(cca 40 rocne a mladsie) s polystyrenovym jadrom v obvodovych paneloch su aj bez zateplenia suche. Dokonca tie bez zateplenia su urcite suche, v niektorych zateplenych zo zahadnych dovodov sa zrazu objavia pliesne. Mam skusenosti (aj ked nie vsetky moje vlastne, niektore len z ustneho podania) s roznymi verziami panelakov aj cinzakov. V byte mojich rodicov pliesen nikdy nebola, aj ked to bol panelak postaveny v r. 1967 a par rokov sa vyvarali plienky v hrnci na sporaku. Ked tam brat urval plastove okna, mohli v kutoch pestovat dubaky :-p Cakaju na zazrak zvany zateplenie, ci nepomoze. V nasom panelaku postavenom v r.1983 pliesne nemame ani po vymene okien a bez zateplenia. Tehlove cinzaky zvisi pripad od pripadu. Niektore vlhnu, niektore nie.
Odpovedať
@zita19 Dobre, ale bavíme sa o drevomorke, a tá ani vo vlhkom činžiaku nie je. Skapala by od hladu, pretože betón a tehla nemá žiadne kalórie.
Odpovedať
aha, tak sme sa k drevomorke vratili...
Odpovedať
@zita19 Napíš o čo ti ide, lebo nebudem otvárať x tém, kým neuzavriem jednu. Viem že zateplené činžiaky nie sú vlhké. V prípade starých okien mohli steny plesnivieť v nevetranej kuchyni alebo vo vlhkom montovanom jadre.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?