Podarí sa postaviť takýto domček do 70 000 eur?

Profilova fotka
Caute, chcem sa spytat na vas nazor, ci je mozne postavit takyto domcek, samozrejme bez zariadenia do 70000 eur. Sanita, kachlicky, parkety v strednych az nizsich cenovych relaciach, strecha plechova. Obvodove mury budu z uz zatelenych tvarnic vylievanych betonom, takze zasa o polovicu lacnejsie ako napr. ytong. A vsetko samozrejme svojpomocne az na strechu a okna. Mam totiz k dispozicii uz spominanu sumu a nerada by som si brala uver. Teda co vy nato??? Dakujem za reakcie. Este link : http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-...
Odpovedať
svojpomocne áno, ak nebudete robiť veľa drahých chýb.
Odpovedať
@pcb Podla mna ano, 70K na ten dom je celkom v pohode rozpocet za podmienok tebou stanovenych. Drzim palce.
Odpovedať
svojpomocne určite áno, ak nerátaš do sumy aj pozemok
Odpovedať
ja ti ano nemôžem oponovať, pretože mám podobný rozpočet :-) takže držím palce
Odpovedať
Profilova fotka
velmi ste ma potesili, pozemok uz mame, takze suma bez neho. Parada :-o
Odpovedať
Profilova fotka
Da sa to svojpomocne na 100%
Odpovedať
Profilova fotka
@kolkovazis vidim, ze mas domcek od apex-arch, aka bola spolupraca??
Odpovedať
Profilova fotka
zacni co najskor zostavovat rozpocet. zhanaj ponuky na material a pracu. ja som ziskal hlavne na material dobre ponuky cez dopyt stranky. my mame stavbu 188 m2 uzitkovu plochu, zatial rozpocet na hrubu stavbu bez okien je 46 tisic. vela penazi ide aj mimo stavby. povolenia, pripojky, buda.. drzim palce.
Odpovedať
@silviu odkial ste zhanali material konkretne ?
Odpovedať
Svojpomocne to určite musí vyjsť, miesto plechovej krytiny by som ale ešte zvážil škridlu napr. Mediteran, bude tam minimálny cenový rozdiel.
Odpovedať
Profilova fotka
@pcb spolupraca bola super...nemal som ziadny problem. A projekt bol bez chyby :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kolkovazis este jedna otazocka, kolko si pytaju za osadenie domu na pozemok a za pripojky?? Pretoze niekde je to 600 eur a niekde 200 eur. Vdaka
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
taku maringotku aj za polovicu ;-)
Odpovedať
@pcb ja som chcel tiez od nich projekt..ked som tam bol tak jednali somnou ako keby som bol nikto a oni su bohove.. chcel som jednu priecku vyhodit a povedal ze to je celkova zmena projektu..vyratal mi cenu 4000€ tak som mu zakyval dovi dopo... dal som si spravit individualny a vysiel ma este menej ako maju katalogovy bez zmien..za osadenie pytali tiez 600€ co je nehorazne vela..ja som to mal v cene zadara..
Odpovedať
Profilova fotka
fuuuha, no ja mam v plane zrusit spajzu, tympadom zrusit taku mini priecku. Tak som zvedava ako bude ked tam pojdem. Co sa tyka osadenia tak som si aj myslela, ze to bude drahsie, ale vsak iny projektant to spravi na za 300.
Odpovedať
treba si to dat nakreslit normalnemu architektovi presne ako chcete to vas vyjde aj na polovicu. mi dokoncievame dom. trapili sme sa s nim cca 3 roky ale je poschodovy dve kupelky obrovska obyvacka s kuchynou a vysiel nad do 70 k. nesetrili sme na materialoch ale chlap sa trapil sam s bratmi. strechu odporucam LINDAB GOODLOCK. je super plechova ale nevidno tie srauby tim padom casom netreba vymienat podlozky ktore s pocasim starnu a popukaju. da sa to len sa pripravte ze to nebude za pol roka. mi mame hrubu stavbu z PORFIX tvarnic.
Odpovedať
Profilova fotka
@pcb @pcb určite ti takýto postaví aj firma na kľúč,pravdepodobne drevostavba,vyber si menšiu firmičku,kde možeš jednat o cene,nie velké firmy ktoré majú hodne zakázok.
Odpovedať
Profilova fotka
....k tomu jednaniu o zmene priečky...myslím si že problém bol v tom že to bola nejaká nosná časť stavby a preto je to komplet zmena projektu....tým pádom statiky a zákaldov a podobne...tak rozumiem tú cenu, aj ked je dosť prehnaná. Ja som mal takú zmenu v prokejte, že to bola drevostavba a dal som si to zmeniť na stavbu z porfixu a nič som neplatil navyše...ešte som dostal aj kompletný rozpočet materiálu. Akurat že som čakal asi 14 dní. Ale vyhoveli a bol som spokojný.
Odpovedať
Profilova fotka
@pcb ja som si dal spraviť osadenie architektke priamo tu v Prievidzi a prípojky mi tie robila ona....od Apexu som kúpil len projekt. Osadenie u tejto pani ma vyšlo na cca 220€ alebo 270€ aj s projektom ČOV. Nepamätám si presne tú cenu a nemám tu zošit kde to mám zapísané :)
Odpovedať
Profilova fotka
@danifedor zadal som dopyt cez internet portal. prislo mi asi 20 ponuk.
Odpovedať
@pcb ahoj o aky dom islo? Dakujem za info.
Odpovedať
Profilova fotka
@idom ahoj, akurat pozeram, ze stranka sa nenasla, tak tu je http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-...
Odpovedať
@pcb pekny si si vybrala. Uz si aj zacala stavat? Inak ja som z Apexom velmi spokojny. Najprv ma uputali ich projekty a pocas stavby bola s nimi aj vyborna spolupraca. Pomohli mi cennymi radami.
Odpovedať
ahojte stavia tu niekto dom alfa 105
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?