Plochá vs valbová strecha

Ahojte strecháči, chcel by som vás požiadať o radu. Zvažujem 2 varianty strechy pre rodinný dom. 1. varianta - "ľahká" - skladba strechy (z interieru): sadrokarton, parozabrana, tepelná izolácia - fúkaná 40 cm, väzníkový krov valbovej strechy, poistná paropriepustná fólia, škridla. 2. varianta - "ťažká" - skladba strechy (z interieru): keramický strop z MIAKO systému, nadbetonávka, tepelná izolácia - polystyrén 30 cm, spádový polystyrén od 2 cm, geotextília, fatrafol, ochranná vrstva pod štrk, štrkový zásyp. Pôdorys domu má obdĺžnikový tvar 16,3 x 9,5 (155 m2) Vedel by mi niekto poradiť, ako cenovo sú rozdielne tieto skladby striech? Ktorá varianta bude lacnejšia? Bude veľký rozdiel? Ďakujem
Odpovedať
bambus, bambus... Co si myslis, kolki z nas pracuju s danymi vecami a poznaju ceny za material aj za pracu? Niekto ti povie, ze lacnejsi je prvy variant, niekto, ze druhy. A pritom najjednoduchsie je poziadat rozne firmy o cenove ponuky (aspon 2-3 firmy na kazdu variantu) a hned mas realne sumy a nie iba odhady laikov z MS.
Odpovedať
@
Odpovedať
Profilova fotka
zoznam už máte, doplníte ceny aj z internetu, vynásobíte k 1,8-2 (práca), výsledok je cena Ale prikláňam sa k druhej variante, bez spádového PS, zvyšuje cenu a je zbytočný.
Odpovedať
Tiez by som siel do druhej varianty...bez ohladu na cenovy rozdiel.😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?