Orientačná cena nadstavby s pristavenym schodiskom

Ahojte, rad by som sa spytal, kolko by vysla nadstavba star. rodinneho domu o rozlohe cca 81 m2 - sedlova strecha s pristavenym schodiskom (nova deka, veniec, krov i skridla+ ta pristavba so schodmi). spodok uz mame ako tak spraveny a nemame dost miesta na umiestnenie schodov do vnutra, preto by malo byt schodisko riesene mensou schodiskovou pristavbou. ak ste nieco podobne riesili, kolko Vas to asi vyslo? prip. cena bez toho schodiska? mame k dispozicii cca 13 tis € - chcem vediet, ci ma vobec zmysel to zacat riesit, alebo to mame odlozit kym nasetrime viac... vdaka za kazdu odpoved.
Odpovedať
Ahoj tak žiadna odpoveď a veru aj mňa by zaujímalo, koľko by to stálo ak si sa do toho pustili daj prosím info o cene :-)
Odpovedať
setri,,,iba strecha bude stat velaaa
Odpovedať
Profilova fotka
@stanley1111 Pridaj, Stenly, pridaj... Alebo uber z nárokov. Dali b sa predsa vymyslieť aj nejaké šikovné kompaktné (napr. tzv. mlynárske schody)... Deka takisto nie je nevyhnutnosťou. Dá sa to poriešiť jednoduchšie a lacnejšie suchým procesom pri zachovaní celej existujúcej strechy a hore sa už potom dá čarovať so sadrokartónovými priečkami. Pokiaľ máš toľko peňazí, koľko máš, nechoď do zásadnej prestavby... A potom sa dá uvažovať, že za tých 13 tisíc by sa to dalo zmáknuť...
Odpovedať
No, známi riešil podobnú prestavbu akurát tých m2 bolo troška viac, myslím niečo medzi 90 - 100 m2 ... Jeho staršia stavba bola suchá, staticky v poriadku a mala 60 tky tehlové múry, takže aj zniesla :) Dom oholil od strechy, tam kde bola obývačka s oknom do ulice spravil 2 garáž, tam kde mal spálňu (s oknom do ulice) spravil samostatný vchod z ulice + schodisko (tj schodisko bolo v rámci vstupnej hali) = hore spravil veniec, podlahu robil "suchým" procesom pomocou hranolou, OSB dosiek, izolácie atď - priečky sadrokartón ... K tomu samozrejme nové okná atď ... Celková cena nadstavby bola niečo okolo 35 tis. Eur ... Takže s 13 tis. by som nešpekuloval, aj keď samozrejme netvrdím, že ťa to nevyjde menej :)
Odpovedať
@stanley1111 za mna : nadstavba porfix 3 rady + nova strecha, dom 6x9=54m2 cena 12000. osobne by som skor hladal riesenie na schody dnu, ako pristavbou, nejake tocite alebo podobne.
Odpovedať
@janiiik84 ok, dakujem za odpoved... uz zvaujem, ci sa viac neoplati riesit s tymto rozpoctom len pristavbu 1-2 izieb :( dom je staticky v poriadku, strecha teiz nepotrebuje este vymenu....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?