Orientačná cena holodomu

Viem ze odhadom na presnost 1e hore dolu sa to neda, ale predsa za otazku clovek nic neda:-D urcite ale budu vediet poradit ty ktory mali podobne proporcie a material ako chceme my. Ideme stavat dvojposchodovy dom uzitkovej plochy cca 200m2 a zastavanej plochy cca 290m2. Iba holodom, bez okien, dvery, nieje podpivniceny, strecha rovna, chceme stavat z tehly alebo s ytongu. Bud svojpomocne al. u nejakej firmy. Je dobre si napriklad dat postavit holodom firmou a potom si to uz dokoncovat svojpomocne? alebo neoplati sa to opacne, ze holodom svojpomocne a dokoncenie firmou? nebolo by to vyhodnejsie? projekty a stavby na kluc teda iba do stadia holodomu sme pozerali ale kazdy uvadza uplne ale uplne odlisne ceny. Kazda rada dobra:-) za rady vam velmi pekne dakujem.
Odpovedať
@lenuela258 už to tu bolo milion krát preberané, spomínané, popísané - nedá sa to, je to zbytočne zavádzajúce. závisí od toho aké materiály použiješ, čo všetko ti robí firma, v ktorej časti Slovenska žiješ a aké zľavy si dokážeš vybaviť ;-) chápem, že si tu nová ale skús najskôr témy vyhľadávať vo fórach a až potom zakladaj nové
Odpovedať
gemini06 dakujem za radu :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Všetko sa oplatí robiť svojpomocne.
Odpovedať
@lenuela258 Aby si mala aspon nejaky vystup, skusim povedat podla seba. Venuj poriadny cas priprave. V mesiacoch! Ty musis vediet co chces a preco. Kazdy majster ta bude na nieco nahovarat/odhovarat. Co sa tyka svojpomoci, je to vyslovene na tebe! Ak mas dobru rodinu a priatelov, da sa vsetko svojpomocne. :-) Ale mne robila zaklady jedna firma na kluc (su na to speci firmy) a hrubu stavbu tiez. Ostatne riesim uz len s malymi majstrami, nie firmou. Dost usetris. Firma ma zmysel pri velkych hrubych pracach, kde je treba viac ludi a mechanizacie. Nehovorim, ze ti nepostavia aj mali majstri, ale budes sa musiet ty okolo nich tocit a vsetko vybavovat... Projekty na kluc, ano.. ked mas 50 tacov len na robotu odlozenych =DDD Na tomto fore su nenormalne veci popisane. Pomaly uz na vsetko sa odpovedalo. Chce to denno denne vecerne studium... U mna trvalo rok 8-) A stale malo...
Odpovedať
@lenuela258 ja ti napisem podla seba. Zaklad je mat dobry projekt a vo vsetkom jasno. Presne si rozmysli ci chces iba dom, alebo chces riesit stavbu tak, ze fakt sa uz iba nastahujes a byvas. Ja som chcel to druhe a pol roka som stravil na vybere projektu, hladani solidnej stavebnej firmy... Vyhoda je ze nemusim zaruku riesit z roznymi majstrami samostatne, ale stavebna spolocnost drzi zaruku na cele dielo. Dalsia vyhoda je ze mi aplikovali vsetky zlavy ktore dostali oni pri odbere vo velkych mnozstvach , ktore ja by som nedostal a cena teda celej stavby bola pre mna viac nez prijatelna. Co sa tyka harmonogramu vystavby tak ho dodrzuju, o vsetkom ma skoro denne informuju a viem presne kde kedy a co sa bude robit. Pre mna velmi velka vyhoda bola ze naplatim ani euro dopredu. To chcelo asi 90 percent firiem na SK odo mna hned po podpise zmluvy. Podla mna uplna hlupost a uz od zaciatku by som bol v riziku ze firma skonci a ja dojdem o peniaze. Spolocnost ktoru som si ja vybral sa mi zmluvne zaviazala na etapach vystavby a az po kazdej etape dostavaju svoje peniaze. Jednotlive etapy boli uz na zaciatku vyratane na zaklade vykaz-vymer + veci ktore som si dal mimo projektu(viac zasuviek, pocitacovu siet, rekuperaciu, rozsiril som podlahovku do celeho domu...). Ked skoncila etapa necakali ze mi banka hned na druhy den pusti peniaze a pokracovali dalej. Ak by som dnes znova staval urcite idem rovnako.
Odpovedať
@idom @lenuela258 Mal som moznost vidiet do cien spominanych firiem, ktore mali na material a davam panovi nadomnou uplne zapravdu.. Napriek tomu tie ceny ani zdaleka nie su kompenzaciou za zvysenu cenu prace.. Stavat dom komplet na kluc nie je vecou ekonomie ale vec luxusu. Majstrom platis za pracu. Firme platis za pracu, za amortizaciu, za reziu a hlavne za zisk ;-) A zadlzit sa na cely zivot len preto, aby som niekomu pomohol tvorit zisk? Tak to ee ;-)
Odpovedať
@idom si ochotny mi aspon do IP prezradit tu super firmu? Tiez budem stavat ja aj brat a urcite by sa hodila.Vdaka.
Odpovedať
@matorado suhlasim ze si svoje zarobia ved inak by to nerobili. No nemam pocit ze stavat z firmou je o luxuse. U mna to bola jedina moznost. Mam dve male deti(2 a pol roka syn, pol roka dcera) ktore potrebuju aby som dosiel po praci domov a nie na stavbu. Chcel som zaistit pre svoju rodinu byvanie cim skor no zaroven sa im chcem venovat. Uz dnes ma vidia iba ked pridem o siestej z prace. Ak by ta uspora za svojpomocnu stavbu ktora by trvala urcite min. rok a pol-dva bola povedzme 10 000, alebo 20 000eur tak mi to za tie peniaze nestoji. Dalsi dovod bol ten ze staviame cez HU a banka vam za kazdu tranzu neda 100 percent(na zaciatku asi 70-80 percent). Zmluvne sme vsak mali dohodnute, ze budu akceptovat vysku tranze aku banka pusti. Tym padom som nemusel a vlastne ani nemal na zaciatku peniaze na doplatenie. Posledna vec je rychlost vystavby. U nas to bude 8 mesiacov(standardne stavaju za 7 mesiacov dom na kluc, ale chceli sme aj komplet upravu pozemku ako je plot, branka, chodniky, parkovacie statie...). Pokial niekto dokaze postavit dom bez toho aby sa zadlzil na cely zivot tak to je podla mna luxus. U mna to tak urcite nebolo no som vdacny ze cela stavba prebehla a prebieha tak ako bolo dohodnute.
Odpovedať
@buggy staviame z firmou Landbis (www.landbis.sk).
Odpovedať
@idom Ja nemam nic proti firmam, ani proti zisku. Koniec koncov, isiel by som sam proti sebe x-) Ani som nemyslel tu vec s luxusom az tak vazne.. Mozno lepsie pomenovanie by bolo "vec komfortu"... Anyway, nejako to teda treba nazvat, nechcel som sa nikoho dotknut.. ;-)
Odpovedať
@matorado vsak v pohode ja len ze aby si vedel ze nie som ziadny burzuj :-) Suhlasim, ze je to komfortne a hlavne jednoduche. Vyberas si ake chces okna, dvere, aku kuchynsku linku, ake obklady ci parkety a neriesis veci ako to dopravis, kedy to namontujes.... Inak dnes sme sa z kolegom bavili cestou do prace, ze podla mna kazdy by mal robit co vie. Ja som webdesigner, grafik.. a vidim ked nejaky "setrny" zakaznik si spravi web po hodine studovania html. Myslim, ze ak by som staval dom ja osobne, tak sa bojim aj v nom byvat ze mi capne na hlavu. :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@idom dobry den . smiem sa spytat aka firma vam stavala dom ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martinsvec je to spomenute uz vyssie, ze nas dom stavala firma Landbis.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?