O koľko sa navýši cena domu s pivničkou 2 x 2 m?

CCA???
Odpovedať
čo to je za hlúposť vieš byť konkrétnejší... lebo pivnička 2x2 je celkom nezmysel.... buď bez pivničky... alebo pivnicu aspoň pod pol domu... neodpoviem ti na otázku.. lebo nevieme rozmery domu a umiestnenie pivničky... 2x2 je chorý rozmer preto sa pýtam bud 5x5 alebo vobec.. to je neriešiteľné riešenie hento...
Odpovedať
Profilova fotka
@jairo444 si vypocitaj, kolko stoji m2 uzitkovej plochy domu a vyrataj si, kolko stoja 4m2. cca.
Odpovedať
@tvojaritka to bude asi len jama, nie pivnicka, na zemiaky :-N
Odpovedať
Ja som na jar tohoto roku robil pivnicu a zaroven aj vodomernu sachtu (pretoze ja tam zaroven aj vrtana studna a z nej privod vody do domu), ktora ma rozmery 2,5x2,5x2,5. Robil som to cele kompletne sam (aj s vykopanim) a steny nemam z DT tvarnic, ale klasicky zasalovane a vyliate betonom. Navyse to nie je pivnica pod domom, ale samostatna "miestnost", mimo domu, takze tie ceny sa nedaju povedat presne. Zalezi od toho ako budes robit a z coho budes robit. Mna to vyslo aj s armaturou, ktora je hodne predimenzovana (aby po vrchu mohlo prejst auto), izolaciami (nopova folia kompletne okolo a IPA) a zateplenim stropu (8cm polystyrenu) na nejakych +/- 500,- € Nie su tam este schody (chcem drevene) a ani nejaky trvacny poklop nad vchodom. A myslim ze pokial to ma ist priamo pod dom, malo by sa to izolovat v dvoch vrstvach - ale nie som si isty, tu mozno taram. Ale podla mna aj ked Ti to bude niekto bagrovat, aj ked to budes robit z DT tvarnic a das tam izolaciu v dvoch vrstvach, aj tak sa do 1.000,- € zmestis. Verim ze som pomohol ;)
Odpovedať
@jairo444 zalezi od dispozicie a narocnosti vyhotovenia. Tiez od geologie a hladiny podzemnej vody, abe zytocne nenastalo viac problemov ako uzitku. Otazka ako chces vchadzat do priestoru 2x2m? rebrikom? chodisko tam asi velmi nedas(na urok funkcnosti?), budeto to potom prakticke? naco bude vyuzivana? a kopec otazok. Zisiel by sa strucnejsi popis tvojho problemu. Ale tvrdim, ze ak robit vyvysene 1.NP a mas niekde priestor, napriklad pod chodiskom a pod. a robota je to este ,,trosku upravit" tak preco nie. No ak sa ma pod domom robit takyto pristor, tak tvrdim, ze j to blbost. Pivnica ma byt vtedy ak je to financne nenarocne a jednoduche riesenie, inak nema zmysel. V tvojom pripade by som pouvazoval nad takou pivnicou niekde mimo domu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?