Nakoľko sú spoľahlivé orientačné ceny v katalógoch?

Ahojte, ake mate skusenosti s orientacnymi cenami uvadzanymi v katalogoch? Na kolko % sa da na ne spoliehat?
Odpovedať
Profilova fotka
@ketrinka4 co konkretne mas na mysli?
Odpovedať
@cerler , no na mysli mam, ze ci su aspon trochu realne, alebo su nizke/vysoke....
Odpovedať
Profilova fotka
@ketrinka4 no my sme naposledy vyberali sanitu , obklady, baterie - co mam tak matne v pamati - bolo to si pred 2-3rokmi... a mali sme k dispozicii katalogy, prip. cenniky vyrobcov s cenami, kt. platia na celom uzemi Slovenska - teda oficialne cenniky od vyrobcov, a z tychto cien nam vo firme kde sme tovar objednavali robili cenovu ponuku, takze ta ofic cena bola nizsia...
Odpovedať
@cerler no, aby som to upresnila, ja som mala skor namysli orientacne ceny pre vystavbu domu, ktore su uvadzane v katalogoch projektov RD. ale aj tak dakujem za odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
@ketrinka4 prave preto som sa na to pytala - ako si to myslela ;-) tak to treba aby ti dal odpoved niekto kto stavia katalogovy dom... my sme robili rekonstrukciu a pristavbu... a to je ine ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ceny katalogovych domov su presne a nezavdazaju .. nemaju preco , by nikto nekupil... my aku cenu sme mali na nete taku sme aj zaplatili ani o cent navyse... @ketrinka4
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto ale ketrinka asi myslela nejaky ten rozpocet na vystavbu, kt. sa pri projekte katal.domu uvadza... aspon ja som to tak pochopila :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ceny uvádzané v katalógoch nie sú ceny z reálu ale priemerné štatistické ceny. Nedostatok pri oceňovaní stavieb sme prebrali zo socializmu, keď boli cenníky stavebných prác robené podľa veľkých firiem. Tie zahŕňali práce aj s materiálom. Existuje aj postup, kde sa predkladá cena práce a cena materiálu. pomer je zhruba 1:1, vystihuje to aj pracnosť, s drahým materiálom sa robí pracnejšie. Pretože ceny v katalógoch reprezentujú ceny developerov, reálna cena sa dá znížiť podľa umiestnenia aj o tretinu.
Odpovedať
ma niekto skusenost so stavbou domov od prodomu?u nich su ceny domov podstatne nizsie ako inde,je realne sa do tej ceny zmestit,stavajuc so zivnostnikmi?
Odpovedať
@jan45 tak,tak... :-)
Odpovedať
@jan45 ...no v nasom pripade to bolo opacne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
naš dom ma v katalogu rozpis na material 80000 e. No a my ho chceme postaviť za 60000e. Ale bez vonkajšich uprav ako chodniky , ploty a pod. Bez zateplenia a fasady . Pôvodne som dufal aj menej ale.... no uvidime , Držte prsty. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
to závisí od štandardu,veľa ľudí z okolia v normálnom štandarde a svojpomocou platila približne cca 12 500 až 14 500sk za m2 plochy domu +okolie individuálne,ale aj to môže byť zavádzajúce
Odpovedať
Profilova fotka
ja som myslel ze sa bavime o dome z katalogu a jeho cene.. nebola dobre formulovana otazka, lebo vela ludi tu pise o roznych veciach ako vidim... a akzdy dom z katalogu by mal mat hodnotu projektu taku ako sa uvadza na nete,,, a co sa tyka stavby? to je uz ine... ale to su katalog. domy robene pre stavbu firmou, kde su uplne ine ceny za prace a aj material ako si zozeneiete ked staviate svojpomocne...
Odpovedať
@cerler, presne tak som to myslela :)
Odpovedať
@caruzo19, presne aj mna by toto zaujimalo. ked porovnavam priblizne rovnake domy v katalogoch od roznych spolocnosti, napr. prodom a euroline, tak ceny su dost podstatne odlisne, rozdiel aj 10 000 eur, takze piste vsetci, ktori ste uz postavili alebo staviate katalogovy dom, ze nakolko sa pridrza vas rozpocet tomu planovanemu v katalogu.... dakujem za vsetky rady :)
Odpovedať
este raz by som chcela poprosit vsetkych, ktori stavaju katalogove RD, aby sa podelili so svojimi skusenostami ohladom orientacnej ceny vystavby/materialu uvedenej v katalogu oproti realite.... ci sa da tychto cien pridrzat alebo moc nie..... VDAKA :-)
Odpovedať
My mame projekt od prodomu, tam je cena nasho domceka na kluc 92 000eur, este nemame hotovy, ale vyzera to tak, ze sa zmestime do 70 000 eur.Hrubu stavbu nam robila firma, a zvysok viac-menej svojpomocne. Nasi susedia maju tiez od prodomu a im to vychadza priblizne rovnako, ale oni este zacali v roku 2005 a vtedy cena ich domu na kluc bola nizsia, ako teraz (co je na nete). Odlisnosti v cenach su, napr. my sme kupovali tehlu lacnejsiu, oproti tomu, co bolo v projekte napisane atd. Zavisi od toho, ci si to date urobit firme, alebo svojpomocne chcete stavat. Vela stastia!
Odpovedať
@ketrinka4
Odpovedať
@noraah noraah,to hovoris o cene domu,alebo aj s garazou a oplotenim?(nebodaj aj s papierovackami atd)? dakujem ;)
Odpovedať
@caruzo19 aj s garazou a papierovackami, bez oplotenia :-)
Odpovedať
@caruzo19 este som zabudla, ze v cene je aj zamkova dlazba (ale tie si robi sam moj sikovný manzel doma)
Odpovedať
@ketrinka4 Toto sa bojím, že sa nedozvieš. Ten čo má hrubú stavbu je optimista, ale ak dom dokončí už ho tu neuvidíš. Ceny vo firmách predávajúcich projekty sú väčšinou podohodnotené napr. Prodom, Erlis a nadhodnotené napr. Euroline. Pravda je niekde uprostred.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme stavali pred 5 rokmi katalogovy projekt od Prodomu a nijako sme sa nezmestili do ich ceny...a to sme nebrali stavbu na kluc, ale riesili sme si to subdodavatelsky...myslim, ze je to tak ako pise Tommi, ze Prodom ma podhodnotene stavby a Euroline nadhodnotene...lebo jedny znami stavali pred rokom nieco od Euroline a vyslo ich to menej ....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?