Nájomné-byt

Profilova fotka
Dnes sme boli pozriet vo Vrakuni byt- 4 izbový, rozmýšlame nad kúpou, len mesačné výdavky sa mi zdajú troška vyššie. 3 dospelí ľudia mali nájomné skoro 270€, je tá cena ok? Keď sa k tomu priráta ešte elektrina, plyn, telka a pod. sa troška obávam ako to budeme zvládať... Koľko cca platíte vy v 3 alebo 4 izbáku?
Odpovedať
Od predávajúceho si vypýtajte k nahliadnutiu zálohový predpis mesačných platieb a vyúčtovanie platieb za minulý rok. Ich súčasné platby 270 eur sú vypočítané na základe spotreby v minulom období. Ak tam bývali 3 ľudia, ktorí majú radi teplo a každý deň sa dvakrát sprchujú ;-) , zálohové mesačné platby môžu byť veľmi vysoké. Na inej obhliadke rovnakého bytu, ktorý majitelia zdelili a už 3 roky tam nikto nebýva vám možno povedia, že mesačne platia menej ako sto eur :-p. A keď ho kúpite, po roku horko zaplačete nad vyúčtovaním :-o. Okrem spotreby si pozrite, koľko platia do fondu opráv a na splátky pôžičiek za zateplenie a iné investície, ktoré sa v dome realizovali.
Odpovedať
Profilova fotka
@kurucka93 my sme bývali v Petržalke,tiež tam bol zalohovy predpis vysoký,koli úveru za zateplenie a novej kotolni,všeobecné v starých bytoch je ten zalohovy predpis vyšší než v novostavbach..
Odpovedať
Hladaj si byt v dome so samosprávou! Tie bytove druzstva ci co to je, pekne na tom ryzuju! Len pre porovnanie, ja platim v dome so samosprávou preddavkove platby za byt 88m2 v Starom meste za dve osoby 110e/mesacne...+ nemame v tom teplo a ohrev teplej vody, takze za plyn je to este 40e, spolu teda 150e!
Odpovedať
...a to extra nijak nesetrime...
Odpovedať
...pri kupe bytu som si pripadala ako strelena, ked som sa vsade pytyla na spravu domu, ale vidim, ze sa oplatilo :-)
Odpovedať
@kurucka93 mam 4i byt vo vrakuni, spominala som to uz inde. som sama - 1osoba. za sluzby platim 69€, do fondu oprav 74€ - zateplena bytovka, nova strecha, nove stupacky, buduci rok je uz schvalena kotolna. elektrika 25€, plyn 5€, fiber tv+net 22€. neviem akeho mate spravcu - my spokojne byvanie. kazdy rok mam preplatky na kureni a vode.
Odpovedať
Profilova fotka
@kukula1 Realitná agenta nám sama od seba ukázala vyúčtovanie za minulý rok, ja sa do tých vecí vôbec nevyznám, doteraz som bývala u rodičov, nič som neriešila, neplatila, takže keď mi to začala ukazovať, tak som tomu moc nerozumela. Akurát čo som si všimla že do fondu opráv bytu ide cca 65€ a že ich spotreba teplej vody je vyše 100 m3 a studenej takisto. Ked si ten pán, čo je majiteľov otec a tiež tam býval išiel zapáliť s mojím priateľom, povedal mu, že my nie sme šetrné typy. Ja si aspoň dvakrát do týždňa napustím plnú rohovú vaňu a manželka to isté. Tak sa utešujem že to určite pôjde o niečo nižšie.... Ten byt je 8/8 čiže úplne zhora, ale po bokoch má ďalšie byty. Bytovka bola zateplená, vymalovaná + nová strecha pred 2 rokmi, ževraj sa ten fond bude znižovať. @kkartinka A to ti tam nieje smutno? My rozmýšlame že si dáme kamarátov do podnájmu, ktorí by boli veľmi radi, že majú za lacnejšie podnájom. Síce by sme nemali také súkromie ale aspoň by nám pomáhali s hypotékou a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
Inak po akom čase sa dajú tie zálohové platby znížiť, hneď po nasťahovaní, či až pri ďalšom vyúčtovaní?
Odpovedať
100m3???? :D ty kokos, zo srandy som to teraz kukol akú sme mali spotrebu a za 1 ROK sme s priatelkou minuly 8m3 :D :D :D ale netuším ako....ja sa sprchujem v robote každý deň ale priatelka normálne každý deň doma a ja umývam riad, tak, že púšťam vodu na plné gule + perieme 2x do týždňa...studená 34 m3 za rok :P
Odpovedať
@kurucka93 my sme dvaja, macky a pes:), asi si si ma pomylila s manillou... tie platby, zalezi od spravcu, zmenit si ich mozes podla mna hned, len aby Ta pri vyuctovani nemilo neprekvapilo...ja na Tvojom mieste by som to nechala tak a pockala na prve vyuctovanie. V lepsom pripade sa Ti peniazky za platby vratia, lepsie ako doplacat:)
Odpovedať
Ozivujem temu, neda mi to, ludia, prosim spamatajte sa, moj novy predpis na rok 2014, byt v Starom meste, 2 dospele osoby, 88m2, dom v samosprave, nova fasada...byvame celorocne, extra nesetrime. Porovnajte si to: - vodne a stocne SV - 24,74€ (11m3) - osvetlenie sp. priest. - 1,08€ - stocne dazd. voda - 1,41€ - OLO - 8,00€ - poistenie - 7,04 € - upratovanie - 11,55 € - deratizacia - 0,26€ - fond oprav - 58,43€ ( za 8 rokov ma dom nasetrene 27500 €) - poplatok za spravu - 5,98 € Spolu: 118,49€ Kurime a ohrievame si vodu kotlom na plyn, preddavky mame cca 40€ a to mame vzdy preplatky.
Odpovedať
Pardon, voda 133m3:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mám 3izb. byt vo Vrakuni 72m. Mesačne platím zálohovú platbu 110euro bez elektriky a plynu na jednu osobu. Odkedy máme zateplenú bytovku vrátia mi vždy preplatok cez 200 euro za rok. Kúrim len v obývačke a v celom byte je teplo. Mám ale zasklennú Logiu a plastové okná. Odkedy máme nového správcu chodia mi aj preplatky. Moja známa má byt v Pentagone, malú dvojgarzónku a platí mesačne raz toľko čo ja. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?