Na koľko nás víde stavba bungalovu s firmami?

dobry den my by sme chceli stavat tento dom http://www.bungalov.sk/joomla/index.p... pozemok sme dostali aké máte skusenosti koľko nás cca víde ak: bude vedla stavat svagor naraz snami ( hromadne zlavy ...) chceme stavat s firmami nie svojpomocne( spolu = hromadne zlavy) chceme zateplenie mineralnou vlnou, krb, vedla postavenu dvojgaraz, strechu z beonovej skridle, ... taky standard nechceme setrit na ukor kvality ale ani extra drahe veci máme k dispozicii 110 000 myslíte si, že to víde? :-)
Odpovedať
1
2
@sonicika áno pokiaľ nechcete kuchyňu za 20.000 € a podobne
Odpovedať
a myslíte si, že je lepšie využiť to, že budeme stavat dva domy naraz a volať si firmy alebo dať to na klúč? mám skusenost ze ten vypyta tolko vodar tolko elektrikar zas nieco a na kluc to urobia za fixnu sumu ako tak ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@sonicika urcite to bude stacit. Teda ak nechce zaroven svagor stavat ten isty dom, cize 2ks.na dva domy neviem ci to bude dost. Inak na "hromadne" zlavy zabudnite pri takejto stavbe... hromadne zlavy sa davaju firmam kt. postavia na svoje konto 20+domov nie dvaja. To ste obycajny odberatel.
Odpovedať
nie on chce uplne iny dom ale budeme brat tehly na dva domy cize myslim ze zlavu nam daju ( znamy tak zlavu dostal)
Odpovedať
@sonicika Nemám skúsenosť, ale zásady ekonomiky navrávajú, že by sa malo ušetriť, ak 1 firma stavia 2 domy naraz v 1 mieste. Predpokladám, že plánovaná cena je myslená za 1 dom. Prečo chcete vlnu? Píšete, že chcete postaviť relatívne lacno... štandard... EPS je lacnejší a za cenu vlny máte 2x hrubší EPS
Odpovedať
@sonicika Zľavu na tehly si ale dokážete vybojovať aj sami, nezávisle na susednom dome. Zľava - je veľmi pofidérne slovo... Aj keď logika a ekonómia hovorí, že by to tak malo byť, v konečnom dôsledku s Vami môžu vybabrať. Treba dať urobiť čo najviac cenových ponúk.
Odpovedať
pretoze mi ju odporucil brat kt. studuje konci uz ... architekt buduci :) ja sa v tom nevyznam zacinam si nastudovavat veci preto sa pytam co najviac rad by som prijala ...
Odpovedať
@sonicika Žiaľ, slovenská realita je taká, že si budete musieť naštudovať všetko tak, aby ste boli o krok vpred pred odborníkmi a predajcami. Treba si naštudovať o rosnom bode, vlhnutí stien, okien, plesniach, kúrení, izoláciách, dýchaní stien - rozšírená to povera v stavebníctve (asi preto odporučil vlnu..). Stačí zadať do vyhľadávača.
Odpovedať
Logicky mi z toho vychadza, ze by to malo byt lacnejsie. Usetrit napr na doprave materialov, na jednotlivých profesiach na debneni, kopani zakladov, betonovani domiesavac putzmajster a pod. Otazne je co vsetko bude podobne a co vsetko sa bude dat ,,prefabrikovat". Dolezita bude spravna organizacia vystavby aby ste mohli stavat obaja efektivne a mohli to maximalne vyuzit. Osobne si myslim, ze viac by sa podarilo usetrit pod manazovanim jednotlivych profesii a volat si firmy/majstrov na jednotlive casti. Ak to pojde na kluc firma sa bude tvarit, ze dava zlavu, ale podla mojho nazoru ona bude ta co vyuzije to ze stavia 2 domy vedla seba a to usetrene bude jej zisk.
Odpovedať
Článok sa načítava...
s firmou je to také všelijaké. Dokonca ani stavebný dozor tam nebude nonstop, takže budu chcieť nedostatky odstrániť potom. Čo sa ceny týka tak to je vždy len orientačne. Skutočná cena sa nakoniec najčastejšie ešte navýši a jediný kto to zaplatí bude investor. Ale za tých 110 000 je to reálne možné postaviť.
Odpovedať
Profilova fotka
firmy musia platiť DPH !!!!!!!! to je narit treba si uvedomiť to jest 20 % Z cca 55 000
Odpovedať
Záleží aký bungalov chceš postaviť. Teda hlavne na tom aké rozmery to bude mať čo chcete použiť na stavbu a podobne. Ale čo sa týka stavieb na kľúč, tak v tom prípade sa ľahko môže stáť že použijú nekvalitné materiály. Potom môže byť problém s kvalitou stavieb,. Preto ak si necháš robiť cez firmu tak si ju dobre over na fórach, diskusiách alebo Stavreku. Taktiež by som povedal že lacnejšie to vyjde cez partiu živnostníkov ale treba si zháňať potom často materiál sám.
Odpovedať
Profilova fotka
@oondrejj S týmto absolútne nesúhlasím.Ja ako firma si donesiem ten najlepší materiál.Nie raz som odmietol zákazku preto lebo si niekto myslí ,že kúpi najlacnejší šmejd a chce z toho urobiť výstavný palác.
Odpovedať
@antonmesaros Nehadaj sa s @oondrejj zbytocne, on kade chodi, tade len svoj stavrek odporuca.. Asi si chce vypytat zmazanie konta :-|
Odpovedať
@antonmesaros tak potom pred tebou klobúk dole lebo takých firiem veľa nie je ktorým nezáleží len na zisku ale aj na spokojnosti zákazníkov.
Odpovedať
Profilova fotka
Veď aj vy ste od remesla.Asi sa vám tiež s bordelom nerobí dobre.
Odpovedať
@00duch76 zdravim musím s tebou nesúhlasiť mne stavali dom a visel ma presne toľko co uvádzajúcu na strane a zmluvne sa zaviazali ze cena počas výstavby nebude narastať naviac som platil iba prípojky inžinierskych sieti lebo tie neboli v cene zarátane a na to ma hnet upozornili. Takže môžem smelo odporučiť tuto firmu
Odpovedať
@gogolapalo Firma a chce zarobit, a Vy robite na rozdiel od firmy len za vatikansku menu, teda nechcete zarobit? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Určite to nerealizujte cez firmu. Firma zarába na ľudoch a volajú si na čiastkové roboty najlacnejších neodborných robotníkov. Na jednotlivé etapy stavby si zavolajte živnostníkov, ktorý Vám to spravia kvalitne a za primeranú cenu. Materiál tiež zabezpečujeme bez zisku a tlačíme na dodávateľov, aby Vám dali čo najväčšie zľavy.
Odpovedať
@gogolapalo podla mojich skusenoti maju zivnostnici za jednotku prace velmi podobne ceny ako firmy a to uz sa nebudem radsej vyjadrovat k tomu ci robia cernotu alebo nie. A tiez o rieseni pipadnych reklamacii by sme mohli polemizovat.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?