Na čom sa dá na stavbe ušetriť?

prosim napiste na com sa da usetrit najcastejsie na stavbe.???
Odpovedať
no zatial nemame skusenost aj ja osobne si myslim ze nesetrit tam kde by sa to vyomstilo. urcite nie na zakladoch. a zateplenie. myslim ze mozes usetrit na oknach. mozes mat vybrate okna vo firme no v inej mozu byt o 40tisic menej tie iste. tak isto mozes kupit obklad za 250 ale aj za 900 alebo 1200. vsetko je to o tom ako dlho hladas a u koho kupujes. myslim ze ak usetris na niecom co je dolezite ako napr zateplenie moze sa ti to vratit niekolko nasobne spät na ucte za teplo. no a dalsia vec je asi svojpomoc. ked si to vies urobit sam alebo sama tak je to lacnejsie ako ked zavolas firmu. od firmy su lacnejsi zivnostnici. asi tak moj nazor
Odpovedať
tak isto mozno je lacnejsi material ked nechces fakturu a hlavne ked kseftujes a pyts sa na zlavu.
Odpovedať
najväčšie pálky si pýtajú robotníci+majstri ]-( často sme žasli nad tými sumami :-p
Odpovedať
neviem ci sa zrovna tuna stri, ale je mozne dat za zakladovu dosku 250 tis ? ( mne sa to zda trosku moc ) jedena sa o dom bungalov 73 / euroline
Odpovedať
je to mozne. myslim. taku cenu ti dala firma?
Odpovedať
Profilova fotka
pred malou chvilou som pisal prispevok na stavebný dozor a je to vlastne stále o tom istom. je zavádzajúce pýtať sa či je to za základovú dosku vela alebo nie, je to ako keby si sa pýtal kolko stojí auto :-) aké? mercedes, škoda , kia? vždy je to o zmluvách, náročnosti tej ktorej časti stavebného diela a o niekom kto je odborne spôsobilý danú záležitosť posúdiť! :-) Už pri uzatváraní zmluvy s dodávateľom by si mala mať odbornú pomoc, aby sa nestalo, že zaplatíš dvojnásobok alebo viacnásobok oprávnenej ceny len preto že si to pri podpisovaní zmluvy nikto nevšimol.
Odpovedať
mne nie mna to praveze dost zaskocilo taka cena . Kamarat to robil a vysolil tolkoto a jak mam stymto startovat aj ja . . . no dakujem pekne za takuto dobu ..
Odpovedať
stano asi to lepsie nebude. da sa to nizsie o svojpomoci urcite. alebo partia zivnostnikov. nie vsak firma.
Odpovedať
no jasne ze svojpomocne ,firma by ma polozila urcite . Mima vies len ta doska to mas robit rucne zabijes kopec casu a narobis sa a takto to mas za chvilu ( stale o tej doske )
Odpovedať
Keď píšete o základoch, majte hlavne na pamäti, že cena závisí od zakladacích podmienok. Pokiaľ niekto stavia na rovinke na dolniakoch, určite ušetrí na materiáli, aspoň polovicu. Pokiaľ stavia tak, že musí robiť aj dvojmetrové základy, potom izolovať zvonka styrodurom a fóliou, tieto základy zasypávať zvonka i zvnútra do roviny atď. takťa v závislosti na rozmeroch stavby môžu vyjsť základy i viac. A už vôbec nedoporučujem stavať na pozemku, kde je cesta a z druhej strany potok. Zažila som to, nedá sa opísať. To je jednoducho finančná bomba, keď si primyslíte reguláciu potoka na 2m výšku z détéčiek a potom cca 60 Tatier štrku na vyrovnanie terénu. Rátala som základy robené s firmou a svojpomocne a prišla som k záveru, že jednoznačne firma. Veď pokiaľ máš dobrú zmluvu o dielo, nie je čo riešiť , okrem ušetreného času, môžeš hocikedyuplatniť reklamáciu, pokiaľ dohliadaš, nie je čo riešiť.Pri stavbe svojpomocou sa musíš všetkým ( teda skoro ) pokloniť , uprosiť , počastovať, navariť a byť celý život vďačná, aj keď niečo zmrvia. Nerátajúc, že vynaložený čas tiež niečo stojí a vtedy je každý "odborník". O nejakej platbe v hotovosti treba tiež pouvažovať, hlavne keď si najmete murára. Ten cenový rozdiel je malý na to, aby na Vašej stavbe niekto robil neodborné experimenty za Vaše peniaze.
Odpovedať
prepac belfi ale nemozem stebou suhlasit cosa tyka "zmrvenia niecoho" panmi odbornikmi.Vies kazdy nema tolko financnych moznosti aby si dovolil "len dohliadat " na svoju stavbu.Nieco mas nieco si musis poziciat,a ked zistis ze stale mas malo - pozicias si zase ? Neodborny experiment sa da pozriet na vlastne oci napriklad ( odporucanie dakoho komu dotycny nieco na stavbe robil , pripadne domu v ktorom sa uz byva.) Cenovy rozdiel medzi stavbou realizovanou firmou a svojpomocne je tiez asi vecssi ako len maly nato aby sa tu otom tak rozsiahle bavilo .
Odpovedať
Profilova fotka
praiteľ sa snaží šetriť peniažky tak, že sa dohodne s dodávateľom, že tovar dajú bez faktúrky /...bez DPH/... V stavebninách má otvorený účet, keď zoberie viac materiálu ako spotrebuje, vráti im ho a cenu mu odpočítajú a môže nakúpiť iné....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Co sa tyka zakladovej dosky a setrenia tak je vraj lacnejsie objednat si domiesavac, ako miesat si vlastny beton
Odpovedať
Profilova fotka
stanoxxl---nás vyšla základová doska 150000 a to som už nadávala,fúú a tovj kamoš 250000 hm myslím že to je dosť.kolko mal domiešavačov?-samozrejme naťahovanie svojpomocne.
Odpovedať
no mna to vyslo tiez 150000 a to mam 160m2 ale svojpomocne a to som musel mat na zaklady pumpu lebo sa dozadu nemohol dostat.. nemal som ziadneho majstra iba na zameranie a vcene je aj hromozvod
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Ahoj, na stavbe môžeš ušetriť vďaka rôznym spôsobom. Osobne som najviac ušetril vďaka môjmu šikovnému architektovi, ktorý mi spravil naozaj skvelú cenovú ponuku. Pomôcť ti môže aj tento článok, ktorý sa zaoberá práve touto problematikou: http://www.sanynovak.sk/ako-vam-archi...
Odpovedať
@jantleskac celkom skvele reagovat na takmer 7 rocnu temu. podla mna ma zadavatel uz aj hypoteku splatenu... :-)
Odpovedať
@martin85 Linkbuilding nezná bratra :-)
Odpovedať
@jantleskac Akože trápna reklama na služby architeka. Ten článok je o ničom, jeho jediným odkazom je, aby sa človek poradil s architektom. A najlepšie priamo s tým - menovať ho nebudem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ušetriť sa dá pri svojpomocnej výstavbe pitím vody namiesto piva. Otázne je kto tam bude chcieť robiť :-D
Odpovedať
@halagacka.peter Braňo Mojesej :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Usetrit sa da v prvom rade kvalitnym - rozumnym projektom a svojpomocnym stavanim.
Odpovedať
a dokladnym planovanim postupov prac
Odpovedať
svojpomocnou robotou
Odpovedať
@mima1 na oknách by som za každú cenu určite nešetrila, v paneláku nám pri zateplovaní dali lacné poľské okná, výsledok je katastrofálny, lacné poľské okná = nikdy viac. Šetrenie na materiáloch sa nemusí vždy vyplatiť, väčšinou sú okná/ stavebný materiál lacnejšie "pre niečo" a to niečo je vo väčšine prípadov kvalita.
Odpovedať
@johanka44 prispevok som pisala v roku 2008 =-) =-) =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mima1 stále aktuálne :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?