Dá sa postaviť malý dom 6x12 za 55 000 eur?

Dobry den chceli by sme postavit mensi domcek pre par (50-60rocny), cim lacnejsi tym lepsi (samozrejme aby aspon 20rokov vydrzal). Mal by stat na mieste, kde bol uz dom postaveny (musi sa zburat a asi upravit zem pre nove zaklady). Urcite netreba poschodie iba prizemie mat obytne. Strecha moze byt sedliva alebo aj ta zosikmena na jednu stranu. Stavba nemusi byt murovana moze byt aj montovana. Rozpocet komplet na vsetko maju 55tis (elektricke rozvody, voda, zaklady, okna, podlahy,..) vedeli by ste mi dat konstruktivne rady, tipy na firmu ktora take nieco zvladne postavit? Dakujem (som si vedoma scifi planom ;) )
Odpovedať
Najprv si dajte spracovať projekt. Projektant vám k nemu vyhotoví "výkaz výmer" a tento ak predložíte 2-3 firmám/ partiám, ktoré stavajú/sídlia vo vašom okolí a ktoré vám urobia cenovú ponuku. Na základe tejto cenovej ponuky budete vedieť, či je to s vašim rozpočtom realizovateľné. Takto od stola sa dá ponúknuť len pravidlo, že pre užívanie primerane zariadený RD vás vyjde cca 800-1100 EUR/m2. Sú machri, čo vám odpíšu, že v pohode aj za 500 EUR. Tým to dajte postaviť, no treba s nimi spísať nepriestrelnú zmluvu o dielo, zaobstarať kvalitného stavebného dozora a platby po ukončení jednotlivých etáp. Za nekvalitnu prácu do ZOD zakotviť primerane vysoké sankcie. Právnik vám kvalitnú ZOD urobí za 100-200 EUR.
Odpovedať
kukni niečo ako freedomky
Odpovedať
@dinky19 ja mám niečo podobné, kukni mi do profilu. Do 55 tis. som sa zmestil aj s pozemkom, trávnikom so závlahou, oplotením, 200 m2 zámkovou dlažbou, bazénom a prístreškom na auto. Polovicu som robil svojpomocne a polovicu dodávateľsky
Odpovedať
@jakino mozem sa spytat ako sa v takom domku byva? Je nadherny ale aj taky prakticky (myslim ci nie je energeticky narocny)? Je vas domov alebo len chata?
Odpovedať
@dinky19 určite sa v ňom býva lepšie ako v našom druhom trojpodlažnom dome bez dvora a záhrady ;-) Nie je nijako extra zateplený a kúrenie klímou nás stojí ročne cca 90€
Odpovedať
Pozri si ukážkový dom pred Hornbachom cca 45 tis. a budeš v obraze.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?