"lacna pracovna sila" na stavbu RD v BA?

ahojte, ak by sme sa dali na svojpomocnu stavbu domu v BA, kde zohnat lacnych robotnikov, minimalne teda tych pomocnych? Ako vidim, tak na velkych projektoch tu robia ludia z vychodu ci zrejme z roznych kutov svk, ak mam hovorit narovinu tak teda i pocernych... Zrejme sa teda stavebnikom oplati doviest ich sem, este aj ubytovat a este i tak, ze sa to oplati aj im byt bez rodiny... Mam ich hladat cez bazos ci ako? :D Pretoze po skusenostiach s prerabkou bytu v BA, kde sme 3 majstrom za mesiac dali 6000 eur v cistom, tak si neviem predstavit kolko by zobrali za dom... A to mali jednu z cenovo najvyhodnejsich ponuk
Odpovedať
Prepac,ale predstavujes si to ako Hurvinek valku :-D Dnes si nikto nedovoli zamestnavat ludi na cierno a hlavne nie na velkych projektoch. Ti ludia urcite pracuju pre nejaku firmu,alebo su vyslani cez nejaku prac.agenturu. Ten,kto ich zamestnava im plati odvody a vsetko co k tomu treba.Tiez im poskytuju stravu a ubytovanie,ako pises. Takze ti pomocnici nechodia len tak na zavolanie,ale musia mat nejake zmluvy. Ako to chces ty,ako sukromna osoba zabezpecit? A co ked sa stane niekomu nejaky uraz,nebodaj smrtelny? Je nieco ine,ak pri svojpomocnej stavbe ti pride pomoct kamarat, alebo rodina...
Odpovedať
@majki555 joj kolko ciernej prace je prave na velmych stavbach. Ale mas pravdu na svojom dome by som to neriskovala.
Odpovedať
@majki555 nooooo ale zas takto to bežne funguje. Akurát zrovna cigánov moc nie ale aj medzi nimi je pár co vie máknuť. Ja osobne viem o ukraincoch ktorý robili v dedine a išli v podstate od domu do domu. Niekde keď robili aj tam spali, a keď robotu dokončili čakala ich už ďalšia. Dnes je čierna práca nielen na stavbách ale aj inde. Len o tom asi nevieš. :-D @shmoulinka1 skus bazos. A keď tam nenájdeš tak vyraz do terénu k najbližšej dedine a ked uvidíš partiu narovinu sa ich spýtaj koľko majú roboty a ci pôjdu a za koľko. A ak chceš cigosov napr. na kopanie jamy pre bazén tak sa kľudne dohodni. Stanov podmienky a žiadne peniaze dopredu.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem prečo si myslíte,že človek z východu vám bude robiť skoro zadarmo....máte pocit že na východe mame niečo zadarmo,alebo lacnejšie????nie je to pravda,my tiež na živobytie potrebujeme peniaze....😭😭😭😤
Odpovedať
Profilova fotka
@zuza225 východňáre sú predsa lacnejší...nejedia, nepijú, nefajčia, spávajú pod mostom alebo len tak v spacáku v parkoch...to si nevedela ;-) ?
Odpovedať
Mne robili ukrajinci a majitel firmy im platil 2€/h a nestazovali si.
Odpovedať
@originalx Dúfam, že si sa poučil a nabudúce si zavolá lacnejších otrokov len musíš hľadať viac na východe napr. mongol, alebo ind by rovnakú prácu zmákol možno za 1€/h.
Odpovedať
Profilova fotka
@shmoulinka1 To je akože pekná svojpomoc ešte sa ani nezačalo a už hľadáte ľudí ak vám treba niečo vykopať zoberte lopatu krompáč fúrik a makám to je svoj pomoc ak ste nikdy nestavali zaplaťte jednému majstrovi a šichta bude vy.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx a to ti príde správne?oni nie sú ľudia???hnusné využívanie ....blé😞 a ešte sa tím aj chváliť budeš....
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo dúfam ,že toto myslíš ironicky....
Odpovedať
irelevantná otázka.... 1, nepíše kde 2, nepíše kolko ponúka 3, nepíše na akú prácu ak by som ja bol kvalitný robotník - majster, tak s takýmto človekom by som nikdy nespolupracoval..., brzdil by ma, zaúčal by som ho, proste nie.. okrem toho je rozdiel povedať: schválne kde jej limit za kubík tehál..? 30€ za kubík tehál berieš ma alebo nie..?
Odpovedať
@pokakany_trpaslik v com som sa mal ako poucit??? Nechapem co tym chcel basnik povedat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuza225 halo ludia zobudte sa uz !!! Ja ked si najmem firmu na vykon prace, tak je mi suma fuk koho oni zamestnavaju.
Odpovedať
@zuza225 akoze neberte to tu osobne, manzel je priamo z KE, takze tu na vychod nenarazam. Hovorim, ake su fakty, idem napr. do Lidla a pocujem a vidim robotnikov z nedalekej velkej stavby ze su z vychodu. Taktiez v bytovom dome, kde teraz byvame, robili na nadstavbe romovia z vychodu, sami povedali, odkial su. Takze developeri projektov v BA tu proste vychodniarov ci madarov zamestnavaju.
Odpovedať
A dalej manzelov kamarat stavia "svojpomocne" dom v jednej dedine za kosicami a najima si miestnych pocernych za 2 eura na hodinu, 20 eur za den, takze asi tak. Preto ked nechceme vycalovat za stavbu na kluc, hladam moznosti, mne je jedno ci ukrajinci alebo kto, cast jednoduchsich prac by robili. Pri bratislavskych cenach to proste nie je mozne inak.
Odpovedať
@originalx no presne, to by stacilo, nehovoriac o tom, ze najskor musime zburat cely dom, pol dvora, vyhadzat total bordel.
Odpovedať
@martosko este nezacali, lebo premyslame nad rozpoctom, ci vobec do toho pojdeme.
Odpovedať
@atlaska a presne tak, ako som vyssie spominala, v nasom dome sa robila nadstavba a pocas pracovnej doby si robotnici, odskocili urobit mensie pracicky na inych bytoch, ked ich niekto zavolal. Som toho svedkom, ked nam popri riadnej vymene stupaciek este dokoncoval sadrac navyse a vypytal si prachy do vacku.
Odpovedať
@shmoulinka1 hlavne si ujasni pojmy, svojlomoc znemena ze si to postavis sama len sama, na kluc ze zaplatis firmu a oni si to uz z.enezuju ako chcu. To co chces ty je takmer to iste. Ak nikoho nepoznas pobehaj susedne stavby, pozri lokalne inzeraty popytaj sa znamych. Na hrubu stvbu mozno ale na veci vnutri a dokoncovacky asi lacnejsich z vychodu asi moc nezozenies roboty je vela ludi malo aj tak cakas naco by znizovali ceny.
Odpovedať
Profilova fotka
@shmoulinka1 ale ja to neberiem osobné,ja som hrdá na to,ze sme postavili dom svojpomocne a na odborné práce som mala ľudî ktorîm som riadne zaplatila toľko koľko sme sa dohodli.....aj keď sa našli aj špekulanti....mňa len mrzî,že ľudia v BA a okolí si myslia,že my tu za rožky,elektrinu a všetko ostatné asi neplatíte a budeme robiť skoro zadarmo....roboty je málo a tak to niektorí doslova zneužívajú....u nás znamená svojpomocne že si to urobíme sami s pomocou rodiny a v BA a okolí to znamená že zavolam ukrajincov alebo vychodňarov...a to je na tom to najsmutnejšie....aj my sme ľudia len naučený žiť oveľa skromnejšie....😢
Odpovedať
@zuza225 no ved fajn, mozno ked ludia z rodiny ci kamarati su nezamestnani, ale tu nemam koho zavolat, kebyze to mame robit len po vikendoch, tak dom staviame roky.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuza225 jasné, že ironicky...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?