Konzultacia k projektu a k pozemku

Dobry den, uvazujeme nad kupou pozemku, avsak predtym by sme sa s niekym radi poradili. Pozemok je totiz svahovity a teda este nie je nas a preto by sme radi poculi aj pripomienky odbornika. Vedeli by ste mi poradit na koho sa obratit? Nemame este zaujem riesit konkretny projekt a stavbu, skor len urobit si prieskum, ci sa nam to vobec oplati. Dakujem pekne M.
Odpovedať
Profilova fotka
Odborníka na čo? Chcete vedieť či by sa tam dal postaviť dom, či sa to nezosúva a podobne?
Odpovedať
Jejda vsak daj fotku. Tu sme vsetci odbornici.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako oplatí? Jasne ze sa podpivnicneniu asi nevyhne, čo predrazi stavbu, rovnako ako náročnejšie terénne úpravy... Treba si zvážiť pre a proti. Možno lacný pozemok nemusí byť až taká výhoda.
Odpovedať
Chod sa pozriet napriklad do Spanej Doliny, kde vsade sa da postavit dom. Starocia sa stavali na Slovensku domy na svahovitych pozemkoch, len v poslednej dobe chce kazdy stavat bungalov na placke a ked ta placka ma prevysenie pol metra na 50 metroch, tak uz robi navazky, nedajboze ma na pozemku vacsi svah, tak odkopava teren aj s tym rizikom, ze mu raz ten svah za domom docestuje do spalne... :-p Najprv si zistite ci nahodou nie ste v pasme ohrozenom zosuvmi, ale aj keby ste boli, tak aj tam sa da dom postavit, len sa o dost predrazi. Uzemia ohrozene zosuvmi sa daju dohladat na nete. Ale ak stoja domy okolo, asi je to uzemie vhodne pre vystavbu, aj ked ani to nie je zaruka, ze ich majitelia si dali tu robotu a pozistovali co a ako a porobili prislusne opatrenia.
Odpovedať
@zita19 aj v Banskej Štiavnici je kopa takých domov, že vojdeš dnu z dvora na prízemie, vytrepeš sa na druhé poschodie a vyjdeš von do záhrady :-)
Odpovedať
@jakino v Štiavnici nie je rovina ;-) buď ideš hore kopcom alebo dole kopcom, len na Križovatke je kúsok
Odpovedať
Profilova fotka
@snoopynkovci vsetko sa da, vzdy je to len otazka penazi 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@snoopynkovci stacilo, keby si sem pridala nejaku fotku, cenu a kolko je to m2. Kedze nevieme pomaly ziadne udaje, tak ti nevieme ani pomoct, ci by to bola dobra kupa alebo nie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?