Koľko výjde prestavba staršieho domu?

Menila by sa kritina dve izby zateplovali,podlahy,steny nanovo,kupelna wc,okna dvere.kotol bolierradiatory,dvere zo zarubnamy.Hore su tri izby,dole kuchyna obyvacka hostovska kupelna a wc.Ziadny luxus si nevyzadujeme a svojpomocne.Podlahy su betonove.Njaku okruhlu sumu pri svojpomocni. Jasne ze ku krytine asi dve stresne okna a ku kominu co patri,Krytina taky ten plech vlnovkovy nie rovny nie skridlu.
Odpovedať
Kazda prestavba, ktora bude dobre urobena, vyjde nakoniec drahsie ako postavenie noveho domu. Na tomto sa uz vela ludi oklamalo. Vzdy sa zacne tym, ze to staci len vymalovat a dat nove dvere. A o par mesiacov sa uz seka, bura, meni sa elektroninstalacia, vodoinstalacia. Strecha zacne zatekat. Mury vlhnu a treba ich podrezat. Vo vysledku to bude stat viac ako nejaky novy maly bungalow, ale parametre to uz splnat nebude.
Odpovedať
Skoro všetci ti povedia, že nový dom ťa bude stáť tak isto ako keď prestavuješ starší dom. Neviem, akosi tomu stále neverím. Podľa môjho názoru, záleží aj na tom ako a čo budeš opravovať. Ja sa tiež stále rozhodujem či opraviť, alebo postaviť. Ale ak budem opravovať ja, chcem začať od základov, proste nechám staré iba múry a stropy. Asi si viacerý poviete "strelené" :-D No ešte uvidím do apríla, kým začnem aká "super myšlienka ma napadne" :-p Prajem ti veľa síl a hlavne mysli na to, že nie vždy sú všetky rady čo hovoria ostatný dobré, ale aj tak si urob vždy podľa toho ako to ty cítiš. :-)
Odpovedať
prestavba je drahsia ako postavenie noveho domu a nikdy to nebude uplne podla vasich predstav. nosne mury zburat nemozete, lebo vam to cele padne na hlavu, cize tie ostanu a vsetko ostatne musite tomu prisposobit. a prestavba je urcite ovela viac casovo narocna, ako novostavba. iste ze, niekedy nieje mozne stavat a treba prestavovat, ale verte mi, ze celkova cena bude istotne odlisna od toho, co si popredu vypocitate. ved si pozrite na internete kolko stoji komin, kolko stoji m2 izolacie, m2 obkladaciem, kolko stoji okno, jednu dvere so zarubnou. naozaj je to vsetko velmi drahe a neda sa presne povedat, kolko to bude stat. treba hladat na internete, pytat sa v stavebninach a u dodavatelov materialov.
Odpovedať
je to individuálna záležitost, ak máte projekt tak si ho jednoducho rozdelte na položky - strecha, krov, zateplenie, okna + strešne, dvere, kupelna + wc, kúrenie - kotol + práca, omietky, podlahy... zajdite do stavebnín alebo si rozpošlite cenove ponuky a uvidíte ake budu priblizne ceny.. samozrejme by som VŽDY počítala rezervu 20-30% zo sumy ktorá vám víde na nejake neočakávané komplikácie, ktoré sa môžu pri prerábke môžu vyskytnúť..
Odpovedať
Ja som stary nechal a vedla neho postavil novy, vid album. Ak sa zvysia peniazky tak ho buduci rok zburame a nechame len spodnu cast s 1 izbou, 2 technickymi miestnostami a spajzou
Odpovedať
Mam stary dom, rozhodoval som sa ci renovovat alebo postavit novy. Pozrel sa na stary odbornik, povedal prestaba 220 tisic, novy 110. Dolezite je naozaj v akom stave je hruba stavba domu a zaklady. Moj pripad bol ten najhorsi, neexistujuca izolacia zakladov kombinovana so zlym materialom z ktoreho bol dom postaveny + zapustenie celeho prveho podlazia z jednej strany do zeme. Vysledok 90% vlhkost a riesenia bez zaruky vysledku. Takze pokial tvoj domcek splna slusne zasady s ktorymi bol postaveny, tu myslim aj riesenie teras, balkonov pokial mozno bez tepelnych mostov, nieje problem ho prestavit a nemusi to vyjst ani super draho. Samozrejme nove je nove.
Odpovedať
je to pravda, za to čo prerobiš , dnes aj postaviš, my sme sa tak stále rozhodovali, naša situácia je takáto: máme dvojgeneračny dom, v ktorom sme z nečakaných udalosti zostali sami, dole 82 m2 už.plocha, hore to iste.Hore je dom uplne nakomplet prerobeny, a cely dom má už plastove okna. Dala som si spraviť návrh domu - resp.rekonštrukcie s uplne novym schodiskom, a prišla som na toto: Ak by sme zostali na pôvodnom dome, museli by sme vyplatiť surodencov plus prerabka spodneho prizemia( nova strecha, kurenie komplet dole, zateplenie, nove steny, nova kuchyna, nove schodisko, krb, podlahy , dvere) = minimalne na tuto prerabku 30.000 eur + vyplatenie surodencov z polovice domu = nech sa páči - za to aj postavim.
Odpovedať
Profilova fotka
presne opravovat sa neoplati v dnesnej dobe za tie peniaze aj postavis a mas vsetko nove a dlhu dobu. stary dom musis stale nieco opravvovat. a tak isto prerabka narobis sa viac musis menint okna,strechu a predtym to musis zburat. takisto steny skriabat a nanovo okozovat ked to chces nove a ciste mat. cize na prerabke sa viac narobis ako na novom a za tie iste prachy a to nehovorim ak mas este vyplacat niekoho a tak. My sme tiez chceli u svokrovcov prerabat a ze oni tam doziju a tak ale nakoniec sme sa rozhodli stavat a je pokoj mame svoje svoj pozemok proste vsetko.
Odpovedať
Ja by som to s tou prerabkou nevidel az tak cierne, no tazko sa vravi ked nevidime nehnutelnost. Hod dake foto do albumu a potom zaloz diskusiu, urcite budu aj odpovede presnejsie ;-) Ohladom penazi, zalezi samozrejme co vsetko bude ta rekonstrukcia obnasat. Nie kazdy ma peniazky na vlastne byvanie a nieje ochotny sa zadlzit na cely zivot. Aj ja idem casom prerabat, sice som len vo faze zistovania a planovania, no pomaly pomaly pomaly sa to rusuje, zatial s priatelkou sporime aby bol uver cim najnizsi a samozrejme dostupnejsi. To je u nas zaklad, minimum financnych prostriedkov vynalozenych na vlastne byvanie, nakolko situacia nie je velmi ruzova a slovo ako istota sa zo slovnika slovakov pomaly ale isto vytraca. Stavat budeme (ak budeme) u nasich, cize bude treba komplet rekonstrukcia strop + schody + krov a podrovie, nasledne minimalizovat naklady na byvanie celej rodiny, resp. dvoch rodin (kurenie, okna, zateplenie a pod, co sa vyskytne). Podla odhadov by cena za nase new byvanie nemala presiahnut lacny 2i byt, co si myslim je slusne ked si vezmes ze ziskame 2.5i (novy) podkrovny byt + jedna izba zo spodneho podlazia. PS: Asi najhorsie na rekonstrukcii je to, ze vyslednu sumu ti nikto nikdy nepovie. Mozes ju odhadnut, niekto aj celkom presne, ale pravda to nemusi byt, a ta suma sa moze kedykolvek pocas prac navysit a akekolvek cislo. Tot risk pri rekonstrukcii :-N PS2: Dalsia vec je premysliet si veci do buducnosti. Chcem v tom dome byvat dozivotne, alebo riesim byvanie na par rokov? Ono nie je odveci pozriet sa na to z pohladu investicie. Sucasni obyvatelia domu raz doziju a potom co s tym? Predam staru barabiznu za minimalnu cenu, alebo ju budem rekonstruovat potom, ked uz moze byt neskoro alebo to moze vyjst nasobne drahsie? Alebo zrekonstruujem a obnovim co sa da, a neskor mam vzdy moznost dom predat za ovela vyssiu cenu, ktora mozno prevysi moje naklady na rekonst. a postavit novy dom. Tak, vela stastia 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?