Koľko stojí vyčistenie 10a pozemku?

Ahojte, poradte prosiiiiim. Mame v plane kupit stavebny pozemok, je maximalne zarasteny su na nom aj nejake stromy a zrucanina nejakej budovy...nieje dobre vydiet co to je, lebo je tam vysoka burina. Predavajuci nechce pozemok vycistit vraj si ho mame dat porobit sami. Nemam sajnu kolko stoji vycistit taky 10á pozemok, vie to niekto???? Ak by to bolo vela budem sa snazit stiahnut z ceny. Zatial dakujem za odpovede
Odpovedať
Pozor na potrebne povolenie na vyrub stromov, ak su vacsie a mozno aj buracie povolenie. Oboje trva isty cas a nie je to zadarmo. Trvala by som na tom, aby to urobil predavajuci.
Odpovedať
Profilova fotka
@maminnka Nemozes trvat na nicom.. Ak sa predavajuci rozhodne to nespravit tak mu to nemozes prikazat.. Bud to zakaznik kupi a vycisti si to sam, alebo to kupi niekto iny kto bude mat zaujem.. :-)
Odpovedať
@maminnka ake povolenie??? nejadna sa o :-( chranene stromy
Odpovedať
@esino1 pytam sa nieco uplne ine... Kolko by stalo vycistenie 10á pozemku???? cca???? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@erina11 kolko stoji vycistenie tak to bohuzial neviem.. :-( ale na vyrubanie stromu potrebujes urcite povolenie. A este ma napadlo pozicat si krovinorez, zavolat par znamych a urobit brigadu.. :-)
Odpovedať
@esino1 kto nieco take poziciava??? a za kolko??? :-)
Odpovedať
ake stroje na to vsetko vlastne treba??? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
robia to napr. zahradnicke a technicke sluzby, su v kazdom meste, ale je to dost drahe. Len pokosenie takehoto pozemku a odvoz buriny moze stat okolo 200 EUR, nehovoriac o vyrube stromov a odstraneni starej stavby. A na to sa zas specializuju vselijake firmy, staci si dat do google "buranie, asanacia, cistenie pozemkov". Odstranenie starej stavby moze stat podla toho, aka je velka a z coho je, az nejakych 10.000 EUR. Urcite je lacnejsie nechat si pristavit kontajner a najat brigadnikov. A krovinorezy poziciavaju pozicovne naradia.
Odpovedať
@margarita dakujem za informacie. Takze brigadnici to istia. No a uvidime co s tymi stromami, mozno sa budu hodit do exterieru. ;-) Este raz dakujem :-)
Odpovedať
Povolenie na výrub potrebuješ na každý strom v intraviláne s hrúbkou kmeňa myslím nad 20 cm merané vo výške 1,3m nad terénom. Požiadať na obecnom úrade. Najlacnejšie vyjde zavolať známeho s motorovou pílou. A pozor, s pílou treba vedieť robiť!!! Teoreticky by mal mať ten čo to bude robiť pilčícky preukaz.
Odpovedať
Priatel nechal predminuly rok vycistit pozemok priblizne12 arov, tiez ho mal strasne zarasteny, dal to niekomu spravit a za vycistenie zaplatil nejak 30 eur. Ale vyrub stromov v tom nebol, ani budova..
Odpovedať
@erina11 opatrne s tym cistenim. Stromy tu uz boli spomenute (treba povolenie na vyrub - ziada sa na mestkom/obecnom urade), zrucanina ci ako ste to nazvali z toho mam vacsie obavy. Treba si este pred kupou preverit na katastri ci nieco nie je zakreslene na tom pozemku. Ak ano tak vas zrejme neminie potreba vybavit buracie povolenie- No a cenou... 10 arov... ak je to burina a mensie stromceky tak to je otazka desiatok eur a da sa to riesit brigadnicky s odvozom odpadu na miestnu skladku. Ak su ale stromy vacsie tak sa to predrazuje radovo na stovky eur a ak sa k tomu prida aj buranie nejakeho stareho domu alebo hosp. budovy tak uz sa suma moze vysplhat na tisice eur (tam halvne zohrava ulohu likvidacia stavebnej sute co je dost draha vec, taktiez aj nutna mechanizacia aspon na nalozenie, odvoz sute. Takto na dialku a bez fotiek sa tazko radi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@erina11 ahoj, my mame pozemok 2 400 m2, ked sme ho kupili boli na nom same agaty, dive cernice, proste obrovsky prales. Nedalo sa prejst z jednej strany na druhu. Cistila nam to taka miestna partia chlapov a pred nimi este jedna skupinka. Dokopy nas to stalo 5000 Eur.
Odpovedať
@andersk @denisalv @ferre1 @zarrinka dakujem za rady, pomohli ste my :-) :-) :-)
Odpovedať
Hlavne teraz neviete co kupujete, mozno je tam kopa navazky-nejakeho stavebneho odpadu, ktoru teraz nevidno, zalezi aj kde je ten pozemok, v BA ti ho za 30€ ani za 200€ nikto nevyprace.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Odporúčam čistit pozemky lesnou frézou...mne teraz čistili vinicu pozemok ktory bol 30 rokov neužívaný.Cena za ár 100m2 bola 15 eur a je to vyčistené a zoštiepkované.Robili to frezou za traktorom a bolo to hotove za cca 3 hodiny a bez roboty odpadova štiepka sa da použit na kúrenie stačí aby preschla
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Mam cca 500m2 zahrady. Zarastene brectanom, krikmi.. Mam ponuku za 32e hodina ze mi chlaoik vyteha korene bagrom lyzicou. Myslie ze je to ok xena alebo vela? On to odhaduje na 10h roboty plus pomocnik za 7e hod... Nie je to vela? 400e za 500m2? Pricom priemerna vyska porastu je 40cm.
Odpovedať
@weggie skus zavolat sem, neviem kolko beru.
Odpovedať
@weggie ked to ma 4 cm tak si to pokos sam, vysekaj vykop. Si zvaz za kolko zarobis 400e
Odpovedať
@weggie neviem kolko tam mate toho brectanu, ale ja som kosil 2500m2 zarastenych metrovym malincim a pichlavym trnim, pozical som si na to bubnovu kosacku a za 4 hodiny to bolo vybavene. PS Neviem ci to je nejaka uchylka, ale dobre sa na takyto mulcovaci stroj pozera: https://m.youtube.com/watch?v=OkmDPm6...
Odpovedať
@weggie ked ti chlapik bagrom vytaha korene, tak tam nebude x rokov nic rast, lebo zdevastujes ornicu. Na jesen dojdes, ze sa tam ani travniku nedari... Na brectan a kriky ti staci lesna freza, ked naskladas stiepku na kopu, tak casom mas z nej paradny kompost... Ked je to buduci stavebny pozemok, tak nezabudni stiahnut a ulozit ornicu pod domom, ona sa raz zide.
Odpovedať
@zita19 praveze on tvrdil ze hned zacne rast trava.. dom uz stoji, cistit sa ide aby sa dalo posunut a nech zahrada vyzera lepsie. @sysell ved to ze mam velmi zle skusenosti s podvodnikmi a spekulantmi. za 400eur si kupim za 12eur noznice z lidl a budem to robit tyzden manualne a cerstvy vzduch mi len prospeje. @stowasser raz mi uz cistili pozemok (ina partia dvoch) za 8hodin to dali dole a bolo to zarastenejsie 3 nasobne.. cena 200eur a smejdi ma obalamutili zobrali si orech, keby mam dnesne veodmosti, dam dalsie 2 stovky aby som ten orech presadil mimo dom!!! blby som blby!
Odpovedať
@weggie daj fotku, ale na kriky ti bager netreba... Staci krovinorez a stiepkovac Alebo 2 in 1, teda lesna freza
Odpovedať
400m2 za 700eur. pokosit kriky/burinu, nasledne dat na 1 kopu, potom poorat (ale neviem cim), a rozniest zeminu zo zakladov, co je tam asi 10 kubikov na kopceku z vykopu. dam si dalsie ponuky, ale za 7 stoviek to rasdej skusim sam, a pojdem s rodinou na dovolenku :) ale zacina to pekne, najskor bola cena cca 400, teraz 700, pricom som ponukol, aby akekolvek prekvapenie co bude pod zemou bolo nad ramec cenovej ponuky, tj. aby sa nestalo ze tam najde 2 kubiky betonu alebo obrovsky pen stromu a stravil tam tyzden navyse. Chcel som ponuknut ferovy obchod, ale ako vidim, ekonomike sa dari a 700eur je prd vo vetre dnes. Skoda len ze pre bezneho cloveka bez strojov sa taka robota hlada len velmi tazko :D (okrem toho, viem ze pouziva noznice z LIDL, ved to si viem aj ja kupit :D ) dam vam vediet, ako mi to vyslo, nech je pribeh az do konca :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?