Koľko stojí svojpomocná stavba malého bungalovu?

Mozete mi niekto poslat rozpocet na stavbu mensieho bungalovu svojpomocne .Dakujem
Odpovedať
Rozpočet si treba zaplatiť spolu s projektom a je to individuálne, pre každú stavbu špecifické.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulkaaa môžem ale je to platená služba
Odpovedať
Ja som požiadal firmu, ktorá predáva katalógové projekty aby mi poslali rozpočet. Aby som si vedel predstaviť zhruba aké materiáli sú rátané v projekte a či ich kalkulácia ohľadom ceny domu je zhruba reálna alebo nie. Poslali mi obratom rozpočet a i rez domu. Takže doporučujem požiadať projektanta domu ktorý sa ti páči. ;-) A nebolo to nijak spoplatnené. Veď predsa ak sa mám pre niečo rozhodnúť potrebujem vedieť i nejaké podrobnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@martintu len vies, je rozdiel "rozpocet" a "rozpocet" ;-) ale ano, pre pribliznu predstavu staci par info, nie je potrebny rozpocet :) a to ti asi poslali.... :-)
Odpovedať
rozpocet ti toho vela aj tak nepovie..My sme oproti rozpoctu na polovicnej sume.. A to sme si nerobili vsetko svojpomocou.. Najlepsie si to vies vyratat sam, ked vies rozmer domu, tak material vies vypocitat takmer presne a praca - vies, co si budes robit sam a vies, co bude robit firma a tak to bude ovela realnejsie cislo ako to, co ti poslu projektanti katalogovych domov..
Odpovedať
Rozpocty sa robia podla tabulkovych cien a vacsinou sa zhoduju s tym, ked si date robit dom na kluc. Vtedy sa rata vsetko podla tabuliek a presne ukon za ukonom. Ak sa vsak stavia svojpomocne tak je to uplne o niecom inom a vacsina potvrduje, ze uspora 30-40% nemusi byt nerealna. Dalsia vec je ak si to robite dodavatelsky a samotnych dodavatelov si vyberate vy. Aj tam sa da usporit nemale peniaze rovnako ako ked si material zhanate vy a nie podla beznych odporucanych cien. Ja idem robit kombinaciu tychto rieseni. Teda nieco svojpomocne (na co si trufam), nieco dodavatelsky (vyberom) a ceny materialu chcem vsetky konfrontovat s tym co si dokazem zohnat sam. Pevne verim, ze aj takymto sposobom dokazem usetrit aspon 20-30% z ceny rozpoctu. Jeden maly priklad.... v rozpocte mam beton 16/20 za cenu 110€ (bez DPH!!!) a co som pozeral okolite betonarky tak bezne do 55€ (bez DPH) teda presne polovica z rozpoctu. Tehly ani nevravim to je tiez podobne cislo. Pre mna je rozpocet len cisto orientacny, aby som vedel ake mnozstvo a aka je maximalna cena.
Odpovedať
@kaktusik007 Neposlali mi pár info. Poslali mi normálna rozpočet z katalógového projektu. A nechápem, prečo ma presviedčaš o tom že mi poslali niečo iné. Predsa viem ako vyzerá rozpočet i keď nie sú všetky rovnaké. Niektoré sú viac iné menej podrobnejšie. Ale i tak si myslím, že na požiadanie projektanta by to nemal byť nejaký problém ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martintu poslali ti presny polozkovy rozpocet? kolko to malo poloziek /prepokladam ze to bolo v exceli/... lebo firmy ako eurolines a pod. ti poslu sice rozpocet ale to len ten zakladny co je dostupny aj na ich stranke ku katalogovym projektom.. ale taky ten origos polozkovy ten sa musi priplacat ak ho chces.. normalne je to platena sluzba za ktoru si pytaju dost eurasov.. teda ak sa bavime o tom istom... hod sem meno firmy...
Odpovedať
ja som sa raz tiez informovala u jedneho projektanta - bol to katalogovy projekt, ale nie od tych velkych ako prodom, euro a pod, ta firma mala na stranke myslim len 3-4 projekty. Chcela som len informativne vediet, ci uvadzana cena je na kluc, s dph a pod. A on mi obratom poslal odpoved na moje otazky, a tiez "rozpocet", bolo to sice v exceli, ale malo to min. 10 stran. neviem ci to je "ten" rozpocet, alebo sa robi aj iny este podrobnejsi, ale boli tam vycislene aj take veci, ze prenajom lesenia, na kolko dni, praca vo vyskach, oddebnovanie-praca, zemne prace, pristupove chodniky a tak. Spravila som si aspon prehlad, co kolko asi stoji, ale nakoniec sme si predsa vybrali uplne iny projekt ;-)
Odpovedať
@maznacik007 poslali mi položkový rozpočet v exceli. Možno bol trochu zjednodušený nakoľko mal iba 4 strany ale nachádzalo sa v ňom všetko čo ma zaujímalo. Určite pre stavbu domu je potrebný podrobnejší rozpočet. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?