Koľko stojí postavenie rodinného domu?

Ahoj ľudkovia:) mňa by celkom zaujímalo, že koľko stojí v dnešnej dobe postavenie rod. domu... (chápem, že sa to nedá presne oceniť, pretože tam zohráva veľkú úlohu mnoho faktorov) ale aj tak by ma to zaujímalo... poprípade by ste sa mohli podeliť o to, koľko cca. vyšiel domček vás:) ĎAKUJEM zo ♥ ;-)
Odpovedať
1
2
8
@mey8 od 30000€ po nekonečno. Náš keby sme sa uskromnili dalo by sa do 70000€. Ale zatial to je 90tis.
Odpovedať
150.000 a stale to nema konca kraja......140 m2 slusny standart nic excluzivne..asi tak
Odpovedať
@mey8 my ešte nemáme finál, sme v stave holodom, zatiaľ cena 65000 € a to sme sa snažili zjednávať ceny. Máme prízemie, podkrovie. Dom rozm.10,60x8 + 6x6 garáž.
Odpovedať
Profilova fotka
To zistíš jednoducho, stačí si pozrieť firmy, ktoré stavajú domy na kľúč. Pozri Tophouse - tam máš kompletné ceny so sanitou. Vybavia aj stavebné povolenie. Podľa mňa sú čo sa týka montovaných domov najvýhodnejší, čo sa týka ceny/m2. Ak chceš murovaný, lebo ... tak pozri http://www.lacnydomov.sk/cennik/. Tiež sú to kompletné ceny aj so základovou doskou, čo mnohí nemajú v cene. Závisí od toho, odkiaľ ste a aké firmy máte vo svojom okolí.
Odpovedať
Profilova fotka
@mey8 vela, 150 000 180m2
Odpovedať
800-1200 EUR/m2, podľa použitých materiálov.
Odpovedať
Tak do 100 000,-€ vratane zahrady, zahradneho domčeka s pristreškom. Všetko tvrdá svojpomoc pri vymere 170m2 čisto dom. Ešte to čosi spapá, čaká nás fasáda a posledné úpravy okolo domu. Inak neviem čo očakávaš položením tejto otázky...
Odpovedať
tu je uplne jedno ake cislo kto napise bude ich vela a roznych
Odpovedať
u nás 87 000€, bez pozemku, tvrdá svojpomoc a ešte nemáme vonkajšok - terenne upravy, fasadu, podbitie, odvod daždovej vody, chodníky, zámkovu dlažbu, dlažbu na terasu a niečo do garáže..........bungalov zastavana plocha 220m2
Odpovedať
Zatial 30 tis a to je len hruba stavba...na komplet 70 tis? Urcite ..a to neratam pozemok a jeho upravu
Odpovedať
@mey8 Ak pôjdete cez firmu/partie živnostníkov tak presne ako píše @pripad001 1000€ - 1200€ (BA kraj). Ak ste šikovní a máte niekoho kto vám zadarmo pomôže tak samozrejme menej. Tiež sme si mysleli že to bude menej... Nebude :-( A neskutočná položka sú terénne úpravy, odvodnenie, plot ... To nás ešte len čaká :) Prajem veľa šťastia
Odpovedať
Profilova fotka
My mame čiastočne podpivničený bungalov hrubá stavba 30 000€, za menej sa nedá a to si robíme čo vieme svojpomocne....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Prave dokoncujeme interier domu...zatial bez zateplenia a fasady uz mame nejaku pribliznu kalkulaciu domu 8,5x15m.90 -95000e cisto dom.To je este bez chodnikov , brany ,nejak upravenej zahrady a vselijakych vystrelkou ktore by clovek este rad realizoval v okoli domu :-)
Odpovedať
Ak aj s okolim, ploty, murik, dlazby, pristresok, terasa, atd, podla mna sa pod 150 tisic dostat je velmi tazke, ak to nie je svojpomocne.
Odpovedať
Profilova fotka
100.000 + €
Odpovedať
Klasik bungalo cca okolo 110-130m2 v dnesnej dobe a chcete mat vnutro trochu pekne a aj snad kvalitne tak 110-140tisic bez pozemku plotu terenych uprav terase chodnikov atd co vyjde tak na dalsich 15-25tisic plus pozemok..a to nepisem co to sakra obnasa 8-)
Odpovedať
My sme boli na obhliadke jednej stavby, kde nas klient zavolal, dom okolo 140 m2 v stave hruba stavba bez komina, bez schodov, bez okien a izolacii, len zakladova doska murivo a krov s krytinou. Ze chcu dokoncit stavbu, pytam sa ok a preco vam to nerobi firma, ktora vam ho zacala stavat? Klient, ze: firma odisla a viac sa neukazali. Ze mali vyhodnu cenu cely dom do stavu holodom za 85.000,- skoro som padla na zadok vravim, ze to je dajak malo na plocha 140 m2 ratala by som okolo 100 a viac. Najlepsie na tom, ze firma za tu hrubu stavbu skasla 40 a zdrhla. A teraz zakaznik ked sme mu dokoncenie nacenili za nejakych 59.000 povedal, ze to je strasne vela, ze oni maju len 45. Neviem, co k tomu viac dodat...
Odpovedať
Profilova fotka
nas asi 45000 tis, ale zas mnoho faktorov :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac muz 1000 zena 1000 to mas 24k za rok. Z toho sa da splacat, podnikaetlia maju o dost viac. Ludia radi splacaju, vidis to tu kazdy ma holu rit a place ze mu banka neche pozicat plnu sumu na hypo a to ma dalsich 5 uverov. ked niekto dostane uver sa tvari aky uspech ja to povazujem skor za trest.
Odpovedať
@sysell "muz 1000 zena 1000 to mas 24k za rok. Z toho sa da splacat, podnikaetlia maju o dost viac" pekná predstava... nechcete kandidovať a ako minister to zrealizovať? národ Vám bude vďačný
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@blacksr preco sikovnym patri svet, ono zas domy stavaju vacsinou bohatsi ludia. Najdu sa aj socialne pripady ale to je ako s autami, vidim same x5 x6 q7 a clovek si povie kua ti ludia maju prachy ale clovek vidi len tych co maju, tych co nemaju ziadne auto nevnima. Minister byt nemusim staci keby kreteni nevololi to co je teraz vo vlade ale radsej clovek nebude volit matovica lebo je saso ale fica lebo pekne hovori a popri tom mi kradne z vrecka a clovek je spokojny. @mcsmekac dal som to ako pripad. Ti co maji 500 600e nestavaju domy za 100 200k a ak stavaju su bud dementni alebo maju aj ine zdroje.
Odpovedať
@mcsmekac 60000 je dosť, ale v BA a blízkom okolí za to nekúpiš pomaly ani pozemok. No v Ba určite nie.My sme okresné mesto 38 km od BA a 50000 za pozemok 5 árov je tu bežné. Ale kde na to ludia berú ti neviem povedať :-p
Odpovedať
@silviu Prosim Vas, tu cenu myslite na kluc alebo svojpomocne? A v akom stadiu? My zaciname stavat dom o rozlohe 171m2 a skrtame, skrtame a sme daleko nas 150 000. Mozte posunut nejake kontakty na stavebe firmy?
Odpovedať
@mateson V okoli ZA su pozemky cca take drahe ako pri BA...je to sialene, ale najlepsie je na tom, ze ludia to kupuju. Som zvedava kam tie ceny az vyletia...A co je este horsie, ze tu clovek nenajde "cisty" pozemok. Stale je tam nejaky zadrhel a za toto ludia pytaju neskutocne palky.
Odpovedať
@sysell @mcsmekac suhlasim podobnem vnimam aj ja situaciu stavebnu na Slovensku a ked vidim tie zony atd tak sa strasne stavia a pozemok 5arov (coz nie je velky pozemok) stoji cca 46-54tis a viac v Ba kraji plus bungalov okolo 110m2 ( zase co nie je velky dom) a ked to chcete mat trochu lepsich materialov a vnutri pekne trocha mozno moderne tak dom hoci ako 110-125tisic plus plot (ak nie bet panele co ma kazdy lebo su najlacnejsia varianta okrem pletiva teda) a chcete pekny tvarnicovy ci z peknych tehal pekne brany zavlahu travu chodniky atd dalsich 16-20 tisic a to sme na 200tisicoch teda na zapade pri a v Ba urcite..a tiez kde na to ludia beru nechapem a to maju este auta lepsie a hlavne jedno dve deti..ako pozeram ze asi nie som sikovny :-)
Odpovedať
@rado220 110tisic za 110m2 dom? 1000e/m2? Z teba musia mat stav. firmy radost. ;) nic v zlom...
Odpovedať
Zastavana plocha 154m2, uzitkova 130m2, uplne zariadeny aj so spotrebicmi, takze sme si priniesli iba veci, samostatna garaz s pristreskom, plot z tvarnic (este bez dielcov), chodniky, terenne upravy, spolu vsetko cca. 135tisic. Foto v blogu.
Odpovedať
Profilova fotka
Kde na to ľudia berú? Podľa mna je obrovský rozdiel v tom, kto stavia. Či mladá rodinka, žena na materskej plus dalšie dieťa. Zatiaľ bývajú u rodičov. Žiaden majetok a minimálne našetrené. Ale chcú mat hneď dom, najlepšie s bazénom a novým autom. A potom je skupina, kam patríme aj my. Ľudia vo veku 35 plus. Deti už mierne odrastené, obidvaja manželia majú stály príjem, našetrené minimálne na hrubú stavbu a bývajú vo vlastnom plne zariadenom byte. Zariadenie sa dá presunúť do domu, byt predať. Potom stačí už len minimálna hypotéka. Mladé rodiny si neuvedomujú, že budú potrebovať aj taniere, poháre, hrnce, periny, vysávač, žehličku, a veľmi veľa iných drobností, ktoré už staršia rodina dávno má. Spolu za tieto drobnosti je to tiež dosť veľká suma. Mám pocit, že mládí ľudia by chceli mat všetko a hneď. Preto si berú obrovské hypotéky. Preto vidieť veľa nedokončených domov, veľkú rozvodovosť. ...... Som názoru, že je lepšie začať v menšom byte s malou hypotékou, našetriť a až potom postaviť dom. My sme obaja s manželom brigádovali už od 16-tich a ja som pracovala aj počas materskej. Dom sme však postavili až teraz. Cena domu 800-1000 € za m2 je reálna.
Odpovedať
1
2
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?