Koľko stoja základy na dom?

Zdravím Vás, koľko približne môžu stáť základy so základovou doskou na dom s rozmermi 11,2 x 15,2 metrov? Chcela by som to dať zhotoviť nejakej menšej firme. Díky. :-)
Odpovedať
Ahoj, naša základová doska 19,5x12 nás stála 9100 € , ale to bola tvrdá svojpomocná práca, a som presvedčený že lacnejšie sa to už fakt nedalo. Betón do pásov a deky vybavený za fakt dobrú cenu, doprava domiešavač 3 eurá, nakoľko betonárku mám 1 km od pozemku nezaplatil som ani jedného pracovníka, všetko rodina, 3 rady DT40, plnené mixlopatou, tada neplatil som za domiešavač ani hotový betón, a piesok a všetok materiál potrebný na dosku vybavený so zlavou a bez papiera !!! Známy z rodiny mi dal zľavu aj na hl. prívod elektriny do domu, cca 40 % zľava. 9100 € ---to je max možná najnižšia cena podľa mňa v NR okrese. Ak budeš takto svojpomocne stavať napríklad v BA, určite to bude iná cena ako dakde na Východze. No a cena dosky vyhotovenej nejakou firmou je okolo 70 € za m2, tada mna by to vyšlo 15400 €, a tvojich 170 m2 dosky by malo zhruba stáť cez firmu 11900 € toť hrubý odhad... pa pa
Odpovedať
@martinkaxl pohľadajte, boli tu uvedené sumy...
Odpovedať
Ufff, tak to asi nie som normálna, lebo mne firma (nie veľká) nacenila základy so základovou doskou na 25.000 Eur :-( kompletne, ja nemôžem stavať svojpomocne... |-| No a betónu tam ide 50 m3, takže ja už neviem.
Odpovedať
@martinkaxl Dajte naceniť ďalším. Cena kubíka betónu je okolo 70-75 €/m3 s DPH, čiže 3750 € vo Vašom prípade. Ešte treba nejako zdôvodniť tých 21 250, ktoré zostali.
Odpovedať
@martinkaxl podla rozmerov domu usudzujem ze je to bungalov - zbytocne zastavany pozemok a drahe zaklady aj strecha. Kamarat robil pri BA zaklady asi 170m2 a dal to za 6 tis EUR avsak len jedna rada DT, nezateplene, beton po 50 EUR a tvrda svojpomoc. Byt tebou idem do poschodoveho a v pohode sa zmestis do 7 tis EUR . Standardna cena na kluc za zaklady je 100 EUR.
Odpovedať
@fricko Lenže: treba iný projekt, treba nosný strop, schody - a tisícky lietajú.
Odpovedať
my sme robili sovjpomocne, ale asi tak, ze tam boli majstri, ktorym sa varilo, aj platilo za kazdy den nieco, ja vypili dostatocne a tak. Ziadny material sme nedostali bez DPH, nikto nam ho nechel tak predat, dom 13x13, dva rady DT, rovny pozemok, zaklady hlbka 90 cm- 110 ako sa mu kde podarilo, sirka cca 45 cm, niekde aj 80, lebo v zemi boli kamene´, cize aj betonu viac islo, ale davali sme do zakaldovych pasov kamen, tak s asetril beton,nieco cez 50m 3 aj platna aj pasy. Celková cena - 8300 eur, s tym, ze vodar bol plateny na polozenie rur do zakladov, elektrikar na bleskozvod od zakladov tiez plateny cudzi clovek. Takze ak nebudete zalievat vela radov DT, tak ta cena je doooost premrstena podla mna. A ta svojpomoc - neber to slovo doslova. My tam fyzicky nerobme nic, skoro uplne nic, mozno 1% prac sme pomohli, ale si hladame malych zivnostnikov a tak, aby nas to vyslo menej. TO je v nasom ponati svojpomoc - je to trosku narocne na cas, ale da sa to vzladnut - staviame 100 km od pracoviska, 50 km od bydliska sucasneho a nie je to take strasne, ako som si myslela, ze to bude.
Odpovedať
a este - nasa cena za kubik betonu bola 78 Eur myslim.
Odpovedať
Profilova fotka
Zakladova doska nie je len cena betonu. Treba priratat zameranie stavby, vykopove prace, polozenie kanalizacie, mozno strkove lozko, izolacia, nopova folia, hydroizolacia, a cenu prace, ktora je velmi lahko aj raz tolko ako cena materialu.
Odpovedať
booože, len za základovú dosku sa nehrň do poschodového domu, lebo potom robíš dve deky, inštalácie a rozvody musíš ťahať cez dve úrovňe, plus schody ktoré nestoja málo, a ktoré mimochodom zaberajú priestor, pri fasáde a všeobecne pri údržbe domu potrebuješ lešenie, a na staré kolená si budeš ťukať na čelo, mám 31 rokov a už teraz sa mi nechce behať po schodoch, a to nehovorím o detičkách ak máš tak iné nebudeš pozerať len aby od tade sa neztrtkali
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkaxl mala by si uviesť aj v akom teréne staviaš. Táto cena je síce prehnaná, ale nevieme čo všetko obsahuje. Nieje tam aj zateplenie, alebo...hm ;-) ???
Odpovedať
Je to 2-podlazny dom, bez zateplenia , Heluz 44cm. Teren je svahovity asi tak, že predna část domu je na úrovni chodnika a zadna klesá asi o 2 metre. A tam sa budu základy prisypavat. Betonové tvarnice DR hr. 40 mám na 65 m3, teda asi 400 kusov. Základy sú už vykopane, projekt menit nechcem. Ale fakt je ta cena vysoká?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Je to 2-podlazny dom, bez zateplenia , Heluz 44cm. Teren je svahovity asi tak, že predna část domu je na úrovni chodnika a zadna klesá asi o 2 metre. A tam sa budu základy prisypavat. Betonové tvarnice DT hr. 40 mám na 65 m3, teda asi 400 kusov. Základy sú už vykopane, projekt menit nechcem. Ale fakt je ta cena vysoká?
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkaxl No ak ides do bungalova tak ta cena bude asi velika ;-) Mna stali zaklady, ale dovolim si tvrdit ze ZAKLADY ako maju byt (dokladne zateplene zaklady hrubka 20cm XPS 1,2 metra pod urovene terenu atd..) cca do 8000€... A pozri si tie moje zaklady poriadne: http://www.nulovydom.info/2012_04_01_... tu vyssie sami niektore ceny zdaju byt prehnane... mozno maju viac xps pod zakladmi ;-)
Odpovedať
@martinkaxl Lucinka myslela zateplenie základov. Je dôležité vedieť, čo Vám nacenili.
Odpovedať
Základy nemám zateplene. Nie je to bungalov, je to 2-generacny, 2-poschodovy dom s garážovou.
Odpovedať
@martinkaxl ahoj, ked to chces dat nejakej mensej firmicke, tak by som pocital z cenou do 60 EUR za m2, mozno troska menej, taku cenu sme dostali my
Odpovedať
Profilova fotka
cau. za vykopove prace berie JCB-cko alebo majster s podobny strojom max. 40 euro/hodina. Za betonaž sa berie cca. 10 euro za kubik. Želozo sa berie na tony, ale presnu cenu neviem. Aspon v Trnavskom kraji sa tak hybe cena.
Odpovedať
Poviem Vám, že ceny na východe sú nenormálne vysoké. No ako si mám odvôvodniť cenu 25.000 Eur komplet za základy+základovu dosku? Hovorím stále o 2-poschodovom dome s murovanou garážou + zastavanou plochou 11,2 x 15,2 m. Stále mi to u vás vychádza na polovicu!!! :-(
Odpovedať
Profilova fotka
nas stali zaklady 14*8 -4300e..uplna rovina, nezaplavova oblast na dve tvarnice, jednoduchy dvojposchodak, jedna nosna stena, vsetko svojpomoc, betonarka na 3 km. takze ked to clovek prepocita tak cca 35,2e/m2...pri tejto velkosti co pises pri idealnych poodmienkach material tak cca 6000e+robota.
Odpovedať
Profilova fotka
Neda sa porovnavat stavba s firmou/zivnostnikmi a svojpomocou. Nie kazdy si moze z roznych dovodov dovolit ist do stavby svojpomocne. Takze ak sa niekto pyta na cenu prace, udavat ceny za svojpomoc je uplne irelevantne (a mozno aj provokacne).
Odpovedať
daj si spraviť aspoň dve proti ponuky ale hlavne nevrav koľko je prvá ponuka. "Inak cena no nie je až tak uletená ak ti to robí nejaká veľká firma, videl som už všelijaké ponuky". Ale v reále je cena brutálne prehnaná. Kolega dostal včera ponuku na betónovanie venca na starý rodinný dom a skoro sme sa posrali keď sme to videli, 50m obvod, 30x30cm a vraj 9000€, to je skoro ako tvojich 25 za základy :-(. Takže ide inam.
Odpovedať
25000 je nenormalne vela. Pozri si cez goole zaklady ci zakladova doska na kluc. Urobia to za tyzden ci dva ale za uplne inu cenu. Ratajte so mnou: Bager keby bol cely den tak vezme cca do 300-400 Eur, Beton cca 50 kubikov po 60 Eur/kubik je cca 3000 Eur, Drevo na salovanie Zelezna vyztuz a kari siete Ukladanie vody, elektriny, odpadu + praca so salungom a pri zalievani viem si predstavit 10 mozno az do 15 000 ale aj 20 by uz bolo moc, nie este 25 000. Tu cenovu ponuku si vyziadajte polozku po polozke nech vidite kde to "prekotili" s cenou.
Odpovedať
@martinkaxl tiez nam stavia firma cely dom na kluc a viem, ze za zaklady 16x12 sme platili 13 000. Aj to bolo iba preto, ze sme isli jak hlboko tak vysoko aby sme boli domom vyssie ako cesta. Nieco mam pofotene a su tam aj videa z telefonu tak si mozes pozriet moju stranku http://idom.break.sk/zaklady-bungalov... . Cena 25 000 je uplne nerealna a daj si na nich velky pozor. Ak uz hned na zaciatku takto ryzuju tak ti stavba moze vyletiet do inych vysok. Je super stavat z jednou firmou a nik by ma uz neprehovoril na svojpomocnu vystavbu, ale prave spravny vyber na zaciatku je klucovy.
Odpovedať
@idom tak jasne existuju seruíozne firmy s ktorymi sa da dohodnut ale aj suflikanti ktori chcu zbohatnut na vsetkom. Myslim ze za kazdu pracu existuje primerana odmena. Otazka je ci majitel firmy chce urobit jedny zaklady a mat pokoj cely polrok, pripadne asi zase potrebuje vymenit auto. myslim ze pokial ma clovek klasicke zaklady tak max. cena je 100 eur m2 na kluc.
Odpovedať
Ten rozpocet mi robilo viac firiem, podotykam nie velkých, takych normalnych. A u VŠETKÝCH sa točila suma okolo tych 25.000 eur. Do zakladov ide asi 400 DT tvarnic, teren má klesanie 2 metre. Ja si myslím, že materiálu tam pojde asi za 12.000 eur a hovori sa, že praca stoji raz toľko. Takze už mi vyskočí suma 24.000 eur. Položky v cenovej ponuke sú zmixovane ceny PRACA+MATERIÁL, takže neviem urobiť výcuc.
Odpovedať
Skus ešte pár firiem z okolia a jednu total z iného kraja a uvidíš ak aj tie budú okolo tej sumy tak je to v poho. Ale nechápem tie ponuky, materiál musí byť zvlášť a práca tiež zvlášť
Odpovedať
@martinkaxl Dobrý den. Pozor na jednu věc. Zde to každý bere, jako by se kopalo na rovině a v normálních podmínkách. Nechci se Vám do cenové diskuze nějak vlamovat, ale spád 2 m nejsou normální zakládací podmínky, jako na rovině. Čili, když vezmete cenu materiálu 12.000 Euro, tak byste to eventuelně svépomocí za těch 12.000 Euro udělala. Nicméně, v cenovém návrhu by mohla být nějaká rekapitulace spotřebovaných hmot a specifikace pracnosti. Jinak mám neblahé tušení, že všichni, tedy i malé firmy, používají univerzální ceníky stavebních prací a tak to nakonec vyjde všem stejně. Ty programy, včetně cen stavebních prací, jsou volně dostupné a cena je za hubičku. Ovšem v přepočtu na koruny české -> 600.000 Kč bych já za ty Vaše základy nedal. :-p S pozdravem Laďa
Odpovedať
Tie dva metre som prehliadol...v rodine robili zaklady domu s dlzkou 14 m a spad bol iba jeden meter a tam sa voslo pekne vela domiesavacov. Takze ak je ten teren takyto tak to nemusi byt az tak premrstena cena. Asi sa to odzrkadlilo na cene pozemku, pokial nejde o pozemok kdesi na Slavine v BA.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkaxl my sme pouzili 820 DT-5 radov...betonovali sme ich rucne,takze do ceny zakladov ratam vykopove prace,beton do zakladov,beton na platnu,cement a piesok do tvarnic ,ukl vody,odpadov,zelezo-islo ho tam za 1000€. cize dokopy nas to vyslo 7200€,robili sme to vsetko sami nikoho sme neplatili...a rozmer domu je 13x14m
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?