Koľko stoja výkopové práce?

ahojte, robosi nam maju prist podkopat cestu siroku necele 3 metre koli elektrickym hodinam, napojenie sa na najblizsi stlp elekt. vedenia. za tieto 3 necele metre plus nejake 2 m vykopov si pytaju 450 eur. zda sa mi to privela, ale necham si poradit. co poviete?
Odpovedať
Profilova fotka
a prečo si nezavolaš niekoho kto pretlača pod cesty otvori,veď to stoji 30 eur za bežny meter a na kabel , vodu, plyn, je to najlepšie a tie dve jamy na konci si vykopeš buď sam, alebo zavolaj JCB a to berie na hodinu 30 eur a to tie dve jamy ma za 10 minut. Neriešil by som nič cez kopačov a takych drahych už vôbec nie,,načo je technika? Max svojpomocne kopanie,ako kamarat kamaratovi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivanb JCB pustit do priestorov kde je vedeny plyn a voda?To sa zvycajne kope rucne..Nikdy nevies naco natrafis. A bez vytycenia sieti ti tam ziaden bager nepôjde..Jedno vytycenie stoji cca 200 eur.
Odpovedať
Profilova fotka
Ale veď kabel tam len chce dať ,nie? a vytyčene to musi mať v projekte kadial maju kopať. o pretlačani som pisal ako o najvhodnejšom sposobe dovedenia pripojok na pozemok pod cestu , robilo to u mňa SPP , elektrinu ja a vodu som mal na svojej strane,ale kopať jamy k pripojeniu sme si vykopali sami. Pre kabel ktory tam ešte ani nieje nevidim problem zavolať JCB ;-)
Odpovedať
@ivanb a vies mi nejakeho takeho pretlacaca odporucit? Bratislava
Odpovedať
Profilova fotka
U nas NZ to robia kontak ti pošlem do IP , ale v BA myslim že je viac možnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, nám to bude robiť pánko s Báhoňa , má firmu BELVRT a nie je moc drahý, tak skús :-)
Odpovedať
@madyyy tie siete sa musia na milimeter presne vytycit?????lebo ideme robit pripojky a neviem ako to teraz bude.mame len projekty na IS....treba to dat niekomu este vytycit?
Odpovedať
@veniss dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@tiger16v Presne to nespravi nikto..ale vytycenie spravia vodarne a SPP.podla toho co je v zemi.Ale to mate vo vyjadreniach.Najlepsie ten vykop spravit rucne.Vtedy nemusite vytycovat nic.stoji to vela penazi
Odpovedať
Profilova fotka
veniss vedela by si mi prosím poslať kontakt na toho pánka z Báhoňa? kukal som na nete ale číslo som nenašiel, idem to tiež riešiť týmto spôsobom, tak hľadám ako na to. Je potrebné pred tým požiadať o povolenie Magistrát hlavného mesta pre rozkopávku chodníka? teda chodníkov? na každej strane cesty, či aký je postup? Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
@robertoba to by aj mna zaujimalo či treba mat povolanie na rozkopanie chodnikov a či treba mat povolenie aj na pretlačanie pod cestu,vy už to mate za sebou,ako ste to riešili??dakujem
Odpovedať
No ja mam cenovu ponuku na komplet el. pripojku na kluc - pripojenie, povolenia, prekopanie cca 1m chodnika a skrina s meracom za taku sumu. Ale uvazuj, pridu 4 ludia na jeden den, treba zaplatit im + odvody, masiny a aj ich veduci musi z niecoho platit auto a vyzit. A kvoli 150 ci 200 Euram nebudu drat topanky. @hilbia @robertoba k rozkopavke chodnika je potrebne povolenie, vydava to obec. Vzor si mozte najst cez google. Vacsinou je potrebne situacny nakres, stavebne povolenie resp. ohlasenie drobnej stavby, zakreslene a prislusnymi spravcami potvrdene trasy inz. sieti, projekt docasneho dopravneho znacenia odsuhlaseny policiou. Asi tak. Pri pretlacani pod cestu predpokladam ze ta policia odpada.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Podla mna je to vela. Mne vypracovali ponuku 8m v hlbke 0.8m za 80E. Ale som rozhodnuty im priplatit raz tolko, kedze viem, kolko kamena tam je - kopali sme so svagrom a svokrom 1m dlzku - 1,5 hlboko a traja sme to robili 5h.
Odpovedať
Profilova fotka
N @mifonka my tiež máme taký problém ako ty len my to potrebujeme v Košiciach. Pokiaľ niekto pozná firmu v Košiciach tak dajte mi prosím vedieť ďakujem. Chceli by sme cenovú ponuku aj na pretláčanie aj na rezanie cesty.
Odpovedať
Profilova fotka
mne robili 31 metrov preláčania za 650 eur + vykopové práce
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Mne vyrazili dych požiadavkou 20eur za m pri hĺbke 40- 50 cm na uloženie drenážnych rúr. Výkop ako taký tam bo, lebo izolovali sokeľ. Však je to predražené? :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ahojte v sobotu potrebujem vykopať 24m dlžku na murovaný plot s hlbkou 60cm,ako mám zaplatiť chlapov-nezamestnaných z dediny.Je lepšie ich platiť na hodiny a teda koľko asi je taká normalna cena alebo na m2,kedže viem,koľko budú kopať a tu mi tiež poradte nejakú normálnu sumu.Dakujem za radu.Terén jev poriadku,bezproblémový.
Odpovedať
@oplotenie Zavolaj si minibagrik, 20€ na hodinu, mas to za 50€, za chvilu a bez starosti ;-)
Odpovedať
oplotenie.... vrták.. priemer 20 cm.... 12 tyčiek, podhrabových dosiek 220x 50 cm... jedna stojí 14€ máš ich 12... na čo bágrik..??? ručný vrták... nivelák... výška tyčky 250cm 50 do zeme... zaliat betonom spotreba betónu minimálna... uchytky, pletivo 150 cm... za 500 € máš celý (slovíčko celý je dôležité, tak ho napíšem ešte raz) CELÝ plot hotový, ak to je plot uličný pred domom a že tam bude múrik tak to by som riešil bágrom a ukladanie tvárnic chlapmi z ulice na 4€...máte na to 12 hodín... za sobotu nech plot stojí....
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?